Τουλάχιστον 50 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων εκτελέστηκαν εν ψυχρώ, σε ενέδρα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στη βόρεια Συρία, όπως ανέφερε την Παρασκευή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την ώρα που δέχτηκαν την επίθεση οι στρατιώτες πραγματοποιούσαν τακτική αναδίπλωση από μια θέση στην επαρχία της Ράκα, στην οποία από την Πέμπτη σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο, άλλοι αντάρτες στην επαρχία Ιντλίμπ εκτέλεσαν δύο άνδρες τους οποίους κατηγόρησαν ότι εξαπέλυαν επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα για λογαριασμό του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Ένα θρησκευτικό δικαστήριο της «απελευθερωμένης περιοχής του Ιντλίμπ» καταδίκασε σε θάνατο τους δύο άνδρες οι οποίοι «παραδέχτηκαν ότι δρούσαν για λογαριασμό του καθεστώτος».

Το Παρατηρητήριο έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την εκτέλεση των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με το «δικαστήριο» του Ισλαμικού Μετώπου —μιας οργάνωσης που μάχεται τόσο το καθεστώς όσο και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους—, οι κατηγορούμενοι ήταν ένοχοι για πολλές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στις συνοριακές διαβάσεις Μπαμπ αλ Χάουα και Μπαμπ αλ Σαλάμ καθώς και σε ένα τέμενος στο Μπίνις.