Κανένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών δεν φέρει ενδείξεις αλλοίωσης, ανακοίνωσαν οι ερευνητές που εξετάζουν την κατάρριψη της πτήσης MH17.

Οι ειδικοί που έχουν επιφορτιστεί με τις έρευνες για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία δεν ανακάλυψαν κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι υπήρξε επέμβαση σε οποιοδήποτε από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, ανακοίνωσε το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (OVV), το οποίο συντονίζει τις έρευνες.

Σε δελτίου Τύπου που εξέδωσε, το Συμβούλιο ανέφερε ότι τα δεδομένα από τον Καταγραφέα Στοιχείων Πτήσης του Boeing 777 έχουν μεταφορτωθεί με επιτυχία από τους ερευνητές στην Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Βρετανίας (ΑΑIB).

«Δε βρέθηκε καμία απόδειξη ή ένδειξη ότι υπήρξε επέμβαση στον καταγραφέα» ανακοίνωσε το OVV.

«Τα στοιχεία έχουν μεταφορτωθεί με επιτυχία και ο Καταγραφέας Στοιχείων Πτήσης περιέχει πολύτιμες πληροφορίες» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές παρέδωσαν τα μαύρα κουτιά τέσσερις ημέρες μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους και τον θάνατο των 298 επιβαινόντων του, στην πλειονότητά τους Ολλανδοί, εξ ου και η Ολλανδία ανέλαβε επικεφαλής της έρευνας.

Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει τους φιλορώσους για αλλοίωση δεδομένων των μαύρων κουτιών.