Ο καταγραφέας των συνομιλιών στον θάλαμο διακυβέρνησης του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που καταρρίφθηκε ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα είναι σε καλή κατάσταση, ανακοίνωσε ο οργανισμός πολιτικής αεροπορίας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) που εδρεύει στο Μόντρεαλ του Καναδά και βοηθά τις ουκρανικές αρχές να εξετάσουν τα αίτια της συντριβής του μοιραίου Μπόινγκ ανέφερε επίσης στην ανακοίνωσή του ότι ο ψηφιακός καταγραφέας των στοιχείων πτήσης του αεροπλάνου εξετάζεται ακόμη.

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας είπε ακόμη ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον κλάδο των αερομεταφορών και των περιφερειακών φορέων της αεροπλοΐας για το πώς θα αξιολογηθούν οι κίνδυνοι που υπάρχουν στον εναέριο χώρο των περιοχών όπου εξελίσσονται ένοπλες συγκρούσεις. Δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Από τη συντριβή της πτήσης ΜΗ 17 του Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών έχασαν τη ζωή τους και οι 298 επιβαίνοντες.