Σφοδρά πυρά πυροβολικού ξέσπασαν τη Δευτέρα το μεσημέρι στη ζώνη του σιδηροδρομικού σταθμού του Ντονέτσκ, που αποτελεί οχυρό των φιλορώσων αυτονομιστών.

Ένας 19χρονος μαχητής, ο Βολόντια, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν γύρω στις 10 το πρωί προχωρώντας από το αεροδρόμιο.

«Έφθασαν σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σιδηροδρομικό σταθμό», είπε.

Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που έφθασε στο σταθμό, ο οποίος φαινόταν άθικτος, παρατήρησε μια στήλη μαύρου καπνού να υψώνεται κοντά στο αεροδρόμιο και μια άλλη ανάμεσα στο αεροδρόμιο και το σιδηροδρομικό σταθμό.

Κοντά στο σταθμό, ακούσθηκαν έξι βολές όλμου.

Από τη δημοτική διοίκηση έγινε γνωστό πως ένα σούπερ-μάρκετ κοντά στο σταθμό έπιασε φωτιά ενώ επλήγη ένα εννεαώροφο κτίριο.

Ο δήμος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της συνοικίας του σταθμού ζητώντας τους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και στους άλλους κατοίκους της πόλης να μην πλησιάζουν στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Τέλος, επικαλούμενος κατοίκους, ο δήμος ανακοίνωσε πως δυνάμεις πιστές στην κυβέρνηση του Κιέβου εισήλθαν στην Αβντιίβκα, μια πόλη 35.000 κατοίκων στα βόρεια προάστια του Ντονέτσκ.