Η 55χρονήΜαρία Μονσεράτ Γκονθάλεθ Φερνάντεθ που συνελήφθη τη Δευτέρα μαζί με την 35χρονη κόρη, ομολόγησε ότι δολοφόνησε τησυντηρητική πρόεδρο και επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος της επαρχίας Λεόν της Ισπανίας, Ιζαμπέλ Καράσκο.

«Η μητέρα ομολόγησε ότι ήταν η αυτουργός της δολοφονίας και ότι σχεδίαζε την πράξη αυτή εδώ και δύο χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και άλλη μία γυναίκα, μια δημοτική αστυνομικός η οποία παρέδωσε χθες το όπλο του εγκλήματος, ένα ρεβόλβερ, στις αστυνομικές αρχές.

Η 59χρονη Καράσκο, γνωστή στην Ισπανία για την έντονη προσωπικότητά της, δολοφονήθηκε με πολλές σφαίρες ενώ διέσχιζε μια πεζογέφυρα στη Λεόν, την Δευτέρα. Το έγκλημα αυτό προκάλεσε αποτροπιασμό σε όλη τη χώρα που δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους ενέργειες αφότου διέκοψε τη δράση της η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ, η οποία είχε εξαπολύσει σειρά επιθέσεων εναντίον πολιτικών και αιρετών αρχόντων τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000.

Σύμφωνα με μια πηγή από τον δήμο της Λεόν η Μονσεράτ Τριάνα Μαρτίνεθ, κόρη ενός επιθεωρητή της τοπικής αστυνομίας, είχε προσληφθεί ως προσωρινή υπάλληλος αλλά έχασε τη δουλειά της το 2011, όταν η θέση δόθηκε σε κάποιον άλλο. Μάλιστα, οι αρχές απαίτησαν από την Μαρτίνεθ να τους επιστρέψει το ποσό των 12.000 ευρώ που είχε λάβει και κέρδισαν τη δικαστική διαμάχη με την πρώην υπάλληλο.