Κατηγορίες για τη δολοφονία τριών από τα παιδιά της που έπασχαν από σπάνια γενετική ασθένεια απαγγέλθηκαν στην 42χρονη Τάνια Κλάρενς την Πέμπτη.

Η Κλάρενς κατηγορείται ότι σκότωσε την τετράχρονη κόρη της, Ολίβια, και τους δύο δίδυμους γιους της, Μαξ και Μπεν, ηλικίας τριών ετών. Και τα τρία παιδιά έπασχαν από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία. Το προσδόκιμο ζωής σε αυτές της περιπτώσεις είναι πολύ χαμηλό και μπορεί να φτάνει τα 5 έτη.

Η Τ.Κλάρενς αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Παρασκευή.

Η αστυνομία έλαβε μία κλήση την Τρίτη, όταν η οικογένεια δεν μπορούσε να έρθει σε επικοινωνία με τη μητέρα.

Όταν μετέβη στο σπίτι, βρήκε τα τρία παιδιά νεκρά. Η μητέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μικροτραυματισμούς και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο και συνελήφθη.

Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ, πραγματοποιούνται νεκροψίες στις σορούς των τριών παιδιών.

Ο πατέρας των παιδιών, Γκάρι Κλάρενς, διευθυντής τράπεζας, βρισκόταν διακοπές στη Νότιο Αφρική – τόπο καταγωγής της οικογένειας – με άλλα μέλη της οικογένειάς του για τα γενέθλια της 8χρονης κόρης του ζεύγους, όταν πληροφορήθηκε το τραγικό συμβάν.

Μαζί του βρισκόταν και η 8χρονη κόρη του, η οποία δεν έπασχε από το ίδιο σύνδρομο που έπασχαν τα αδέλφια της.

Σε ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι της οικογένειας έκαναν λόγο για «τεράστια τραγωδία» με καταστροφικές συνέπειες.

Οι Κλάρενς «βρίσκονται κάτω από τεράστια πίεση και ένταση», ανέφεραν. Η οικογένεια ζήτησε από το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης «να μην προχωρούν σε υποθέσεις μέχρι να υπάρξει μια πιο επίσημη και λεπτομερής ανακοίνωση».

Οικογενειακοί φίλοι δηλώνουν ότι η ασθένεια των παιδιών είχε επηρεάσει πολύ τη μητέρα, ωστόσο, οι περισσότεροι τονίζουν ότι έδειχνε να χειρίζεται το θέμα «πολύ καλά».

Ο Λόιντ Μάρσαλ, ο οποίος διαχειρίζεται το ξενοδοχείο που έχει η οικογένεια στη Νότιο Αφρική, δήλωσε ότι το ζευγάρι ανακάλυψε στη διάρκεια διακοπών ότι η μικρή Ολίβια έπασχε από τη νόσο.

«Το κορίτσι δεν αναπτυσσόταν όπως θα έπρεπε. Δεν μπορούσε να κάτσει. Και τότε άρχισαν να «χτυπούν τα καμπανάκια»» είπε.

«Η Τάνια ήταν τότε έγκυος. Της είπαν ότι οι δίδυμοι είχαν πιθανότητες 50/50 να το πάθουν. Και δυστυχώς κληρονόμησαν και εκείνοι το γονίδιο. Η οικογένεια ήταν συντετριμμένη. Προκάλεσε σοκ σε όλους» δήλωσε.

«Το τραγικό με αυτή την ασθένεια είναι το προσδόκιμο ζωής. Ζεις με ένα παιδί, ή παιδιά σε αυτή την περίπτωση, και ξέρεις ότι δεν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν κατά πολύ τα πέντε χρόνια. Το αποδέχθηκαν. Έχουν μια τόσο υπέροχη, ζεστή και μεγάλη οικογένεια. Όλοι μαζεύονταν και έμοιαζαν να το αντιμετωπίζουν πολύ καλά» δήλωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε καμία υποψία ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. «Δεν θα είχε ταξιδέψει ποτέ εάν πίστευε ότι υπήρχε κάποιος κίνδυνος ή πρόβλημα ή κάτι παρόμοιο» είπε.

Μία φίλη της οικογένειας δήλωσε σε εφημερίδα της Νοτίου Αφρικής: «Όλα ήταν καθορισμένα, όλα όσα έτρωγαν. Πιστεύω ότι η Τάνια είχε χρόνια να κοιμηθεί καλά».

Πρόσθεσε ότι η 42χρονη μητέρα κουβαλούσε το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς ο σύζυγός της, εξαιτίας της δουλειάς του, ταξίδευε συχνά.