Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην σύντροφος του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και υπουργός Περιβάλλοντος στη νέα γαλλική κυβέρνηση, απέρριψε ως «γελοίες» τις φήμες που τη θέλουν να απαγορεύει στις γυναίκες που εργάζονται στο υπουργείο της να φορούν ντεκολτέ.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη στο περιοδικό Le Point, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ κάλεσε τους υπαλλήλους του υπουργείου «να ντύνονται κατάλληλα».

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ρουαγιάλ απαγόρευσε το κάπνισμα στην αυλή και τους κήπους του υπουργείου, όταν εκείνη είναι παρούσα.

Με μήνυμά της στο Twitter, η γαλλίδα πολιτικός αρνήθηκε τους ισχυρισμούς. «Φυσικά και αρνούμαι τη γελοία φήμη ότι απαγόρευσα το ντεκολτέ στο υπουργείο Περιβάλλοντος» έγραψε.

Δεν είναι η πρώτη τέτοια φήμη που κυκλοφορεί στον γαλλικό Τύπο. Την προηγούμενη εβδομάδα το περιοδικό L’ Express έγραψε ότι η υπουργός απαγόρευσε το «bise», το παραδοσιακό γαλλικό φιλί, ζητώντας από τους εργαζόμενους στο υπουργείο να υιοθετήσουν την πιο τυπική χειραψία.

Η Ρουαγιάλ έχει δεχθεί επικρίσεις για «δικτατορική» συμπεριφορά και στο παρελθόν και συχνά τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης την έχουν χαρακτηρίσει ως «Σιδηρά Κυρία», παραπέμποντας στη Μάργκαρετ Θάτσερ.