Mε τα εκατομμύρια ενός βρετανού επιχειρηματία, οι ευρωσκεπτικιστές του Νάιτζελ Φάρατζ ξεκίνησαν μια εξαιρετικά επιθετική εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές, ποντάροντας στην μετανάστευση και τον κίνδυνο να χάσει το Λονδίνο εξουσίες από τις Βρυξέλλες.

«26 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη ψάχνουν δουλειά. Και ποιες δουλειές έχουν βάλει στο μάτι;» γράφει η αφίσα με την απάντηση να είναι ξεκάθαρη προς την κατεύθυνση αυτού που διαβάζει το μήνυμα.

«Ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο σε αυτή τη χώρα;» είναι το ερώτημα που τίθεται σε μια άλλη αφίσα με φόντο τη βρετανική σημαία να καίγεται και από πίσω να εμφανίζεται η σημαία της ΕΕ.

Σε μια άλλη αφίσα ένας βρετανός -κατά τα φαινόμενα- εργαζόμενος κάθεται στην άκρη του δρόμου ως επαίτης: «Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ στον τομέα της απασχόλησης» το μήνυμα.

Από τα πυρά του Φάρατζ δεν γλιτώνουν ούτε οι αξιωματούχοι της ΕΕ. «Η καθημερινή σας ρουτίνα χρηματοδοτεί το πολυτελές του lifestyle» είναι το μήνυμα. Στη μία πλευρά της αφίσας εργαζόμενοι σε λεωφορείο και από την άλλη ένας αξιωματούχος της ΕΕ μόνος σε πολυτελές όχημα.

«Η Βρετανία πληρώνει 55 εκατομμύρια λίρες κάθε μέρα στην ΕΕ και τους Ευρωκράτες της» το σχετικό σχόλιο.

Οι αφίσες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στη χώρας, καθώς χαρακτηρίζονται ρατσιστικές και ξενοφοβικές. Ο ίδιος ο Φάρατζ μιλώντας στην τηλεόραση του SKY, τόνισε:

«Τα πόστερ μας αντανακλούν με τον πιο σκληρό τρόπο την πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια πολίτες, καθώς προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μακριά από την φούσκα μέσα στην οποία ζουν οι κυβερνώντες» τόνισε.

Ο Φάρατζ ευχαρίστησε τον επιχειρηματία Πολ Σάικς για την συνεισφορά του «στην εκστρατεία να γίνει και πάλι η Βρετανία χώρα που κυβερνάται από τους πολίτες της».