Την επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των ρωσόφιλων αυτονομιστών που έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια στα ανατολικά της χώρας διέταξε ο μεταβατικός πρόεδρος της Oυκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, οδηγώντας – όπως όλα δείχνουν – σε ναυάγιο τη συμφωνία της Γενεύης για την εκτόνωση της κρίσης στη χώρα.

Αιτία της απόφασής του, όπως ανέφερε, ήταν ο βασανισμός μέχρι θανάτου δύο ανθρώπων, εκ των οποίων ένας πολιτικός.

Κατόπιν αυτού, ο Τουρτσίνοφ ανακοίνωσε την επανέναρξη της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» κατά των αυτονομιστών, η οποία είχε ανασταλεί πριν από το Πάσχα.

Ο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι δύο σοροί που έχουν υποβληθεί σε «βάναυσα βασανιστήρια» βρέθηκαν κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ, η οποία βρίσκεται στα χέρια των φιλορώσων μαχητών.

Μεταξύ αυτών βρισκόταν η σορός του Βολόντιμιρ Ρίμπακ, μέλος του κόμματος του Τουρτσίνοφ, Μπατκίβτσινα, ο οποίος είχε πρόσφατα απαχθεί από «τρομοκράτες».

«Τα εγκλήματα αυτά γίνονται με την πλήρη υποστήριξη και την συγκατάβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σημείωσε ο Τουρτσίνοφ.

«Αξιώνω από τις υπηρεσίες ασφαλείας να εξαπολύσουν εκ νέου και να φέρουν εις πέρας με αποτελεσματικό τρόπο τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που έχουν στόχο την προστασία από τους τρομοκράτες των Ουκρανών πολιτών που ζουν στην ανατολική Ουκρανία», κατέληξε.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ένα ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος επλήγη από πυρά που προήλθαν από τη Σλαβιάνσκ, μια πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών.