Στους 104 έχει φτάσει ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από τους δύτες στο εσωτερικό του πλοίου. Συνολικά, 198 άτομα αγνοούνται.

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τους χειρισμούς των μελών του πληρώματος την ώρα του ναυαγίου.

Ο πρώτος συναγερμός στο πλοίο δόθηκε ύστερα από το τηλεφώνημα ενός αγοριού, που επέβαινε σε αυτό και το οποίο κάλεσε την πυροσβεστική. Το τηλεφώνημα έγινε στις 8:52 της ημέρας που βυθίστηκε, τρία λεπτά μετά την τελευταία στροφή που πραγματοποίησε.

Το αγόρι αυτό, το επίθετο του οποίου είναι Τσόι, βρίσκεται μεταξύ των αγνοουμένων.

«Σώστε μας! Βρισκόμαστε σε ένα πλοίο που νομίζω ότι βυθίζεται» είπε το αγόρι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το αγόρι κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 119 και από εκεί τον πέρασαν στην πυροσβεστική.

Η κλήση διαβιβάστηκε στην ακτοφυλακή δύο λεπτά αργότερα και ακολούθησαν περίπου 20 άλλες στην πυροσβεστική υπηρεσία, σύμφωνα με δήλωση αξιωματικού της πυροσβεστικής στο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, χρειάστηκε να περάσει λίγος χρόνος ώστε να διακριβωθεί για ποιο πλοίο επρόκειτο καθώς το αγόρι βρισκόταν σε σύγχυση.

Ο αξιωματικός της πυροσβεστικής τού ζήτησε να δώσει το τηλέφωνο στον καπετάνιο και το αγόρι απάντησε: «Εννοείτε τον καθηγητή;»

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το χρονικό με τα τελευταία λεπτά του δυστυχήματος, όσο δηλαδή το πλοίο ήταν ακόμη σταθερό και έπλεε.