Τα 88 κλείνει τη Δευτέρα η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία βρίσκεται στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία 62 χρόνια.

Με αφορμή τα γενέθλια, ο Ντέιβιντ Μπέιλι τράβηξε μια αρκετά διαφορετική μαυρόασπρη φωτογραφία, στην οποία η βασίλισσα εμφανίζεται χαμογελαστή.

«Ανέκαθεν υπήρξα μεγάλος θαυμαστής της και πιστεύω ότι έχει πολύ ευγενικό βλέμμα. Μια άτακτη λάμψη στα μάτια της. Πάντοτε ήμουν οπαδός των δυνατών γυναικών και πιστεύω ότι είναι μια πολύ δυνατή γυναίκα» δήλωσε ο φωτογράφος.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι η φωτογραφία θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση στην εκστρατεία με τίτλο «Great Campaign», η οποία έχει ως στόχο την αύξηση των θέσεων εργασίας στη Βρετανία, τονίζοντας ότι η χώρα είναι ο κορυφαίος προορισμός για επενδύσεις, για φοιτητές, για τουρίστες.

Ο αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού και ΜΜΕ της κυβέρνησης Σαντζίντ Τζάβιντ δήλωσε: «Το συγκεκριμένο πορτρέτο από τον διάσημο φωτογράφο θα ενισχύσει την εκστρατεία δείχνοντας στον κόσμο όλα όσα είναι θαυμαστά στη χώρα».

Όπως υπενθυμίζει ο Guardian, ο θεσμός της μοναρχίας αποτελεί ισχυρο πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών και συνεισφέρει στην οικονομία περίπου 500 εκατ. λίρες (610 εκατ. ευρώ) το χρόνο.