Την τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή, στο Τορόντο του Καναδά, ο πρώην επαγγελματίας πυγμάχος Ρούμπιν «Hurricane» (Τυφώνας) Κάρτερ, ο οποίος θεωρείται σύμβολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αγώνων κατά των διακρίσεων των αφροαμερικανών.

Το 1966 σε ένα μπαρ του Νιού Τζέρσει έγιναν τρεις φόνοι για τους οποίους εν τέλει κατηγορήθηκε ο Κάρτερ.

Mέσα από μια περίεργη δικαστική τροπή, αποφασίστηκε η ενοχή του Κάρτερ το 1967.

Ο ίδιος κατάφερε το 1976, με την πίεση της κοινής γνώμης, να επανεξετασθεί η υπόθεση του.

Όμως βρέθηκε πάλι ένοχος. Μετά από πολλές κινήσεις ατόμων και συλλόγων ξαναέγινε η δίκη του το 1986 και τελικά αθωώθηκε!

Η υπόθεση απασχολεί ακόμη τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι ένας αθώος πέρασε σχεδόν 20 χρόνια στην φυλακή.

Ο Κάρτερέδινε τους τελευταίους μήνες μάχη με τον καρκίνο του προστάτη που δεν κατάφερε να κερδίσει. Πέθανε στην καναδική πόλη στην οποία ζούσε από τότε που απελευθερώθηκε από τη φυλακή το 1985.

Ο Κάρτερ, θεωρείται λαϊκός ήρωας από πολλούς Αμερικανούς, και ιδιαίτερα την αφροαμερικανική κοινότητα, και η ζωή και το σθένος του απαθανατίστηκαν τόσο σε ταινία του 1999, με τον Ντέντζελ Ουάσιγκτον να τον υποδύεται, όσο και σε τραγούδι του Μπομπ Ντίλαν.

Ως πυγμάχος μεσαίων βαρών θεωρούνταν ιδιαίτερα ταλαντούχος, κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο του 1964, αλλά η φυλάκιση του στοίχισε την ευκαιρία για μια σπουδαία καριέρα. Είχε δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο.