Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε σήμερα «παράλογη» την απειλή, όπως δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα The Times, επιβολής κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ εις βάρος των «δισεκατομμυρίων» της προσωπικής περιουσίας που διατηρεί, σύμφωνα με την ίδια, ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ελβετία.

Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύτηκε τη Μεγάλη Παρασκευή από τους The Times, οι οποίοι επικαλούνταν μια ανώνυμη αμερικανική κυβερνητική πηγή, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο, εάν η Ρωσία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, να επιδιώξουν να επιβάλουν κυρώσεις εις βάρος του ίδιου προσωπικά του Βλαντίμιρ Πούτιν αναζητώντας και δεσμεύοντας στις ελβετικές τράπεζες τα «40 δισεκατομμύρια δολάρια» που έχει συγκεντρώσει εκεί χάρη στις μετοχές που κατέχει στη Γκαζπρομ και σε άλλες εταιρείες υδρογονανθράκων.

«Πρόκεται προφανώς για μια φάρσα, μια παράλογη» (φάρσα), δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας.

«Ο πρόεδρός μας δεν έχει λοιπόν τίποτα να φοβηθεί από αυτήν την πλευρά;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Σε κάθε περίπτωση όχι την εφημερίδα Τimes. Γιατί πρέπει να φοβάται για κυρώσεις, κατά μείζονα λόγο παράλογες; Δε μπορούμε παρά να γελάμε με τόσο παράλογες κυρώσεις» απάντησε ο Πεσκόφ.