Δεκαπέντε φερόμενα μέλη της αλ Κάιντα και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν το Μ. Σάββατο σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στην επαρχία Μπάιντα, στην κεντρική Υεμένη, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι τζιχαντιστές επέβαιναν σε ένα όχημα που κατευθυνόταν προς την επαρχία Σάμπουα, στα νότια, διευκρίνισαν αυτόπτες μάρτυρες. Οι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν καθώς βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Οι ΗΠΑ έχουν παραδεχθεί ότι διαθέτουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή. Οι επιθέσεις με τα αεροσκάφη αυτά εντατικοποιήθηκαν το 2013 για να υποστηρίξουν τη μάχη των αρχών της Υεμένης κατά της αλ Κάιντα, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους που φέρονταν να είναι μέλη του τρομοκρατικού δικτύου, αλλά και πολίτες.

Τον Μάρτιο ο πρόεδρος της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, είχε υπερασπιστεί τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών: «Είμαστε αναγκασμένοι να καταφεύγουμε στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να περιορίσουμε τις δραστηριότητες της αλ Κάιντα και τις κινήσεις των μελών της».