Αβέβαιη είναι η έκβαση της υπόθεσης απαγωγής 129 μαθητριών από τους φανατικούς ισλαμιστές αντάρτες της Νιγηρίας, καθώς ο Στρατός υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του πέτυχαν την απελευθέρωση των περισσότερων, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των στρατιωτικών, συνεχίζεται η αναζήτηση για οκτώ μαθήτριες οι οποίες εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Ο διευθυντής του σχολείου έχει επιβεβαιώσει ότι οκτώ από τις μαθήτριες εξακολουθούν να αγνοούνται», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων υποστράτηγος, Κρις Ολουκολάντε μιλώντας στα ΜΜΕ.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πώς διασώθηκαν οι μαθήτριες, αλλά είπε ότι ένας από τους «τρομοκράτες» που εμπλέκονται στην απαγωγή έχει συλληφθεί.

Οι μαθήτριες έπεσαν θύματα απαγωγής όταν ένοπλοι, της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χάραμ, έκαναν έφοδο στο σχολείο θηλέων στην πόλη Τσιμπόκ της πολιτείας Μπόρνο.

Οι μαθήτριες, ηλικίας 15 ως 18 ετών βρίσκονταν εσωτερικές στο σχολείο για τη διεξαγωγή των ετήσιων εξετάσεων και υπάκουσαν στις εντολές των ενόπλων πιστεύοντας ότι ήταν νιγηριανοί στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί για την προστασία τους.