Ως το Λονδίνο και ένα σαλόνι κομμωτικής έφθασε η υστερία του βορειοκορεατικού καθεστώτος με το κούρεμα του ηγέτη της Πιονγιάνγκ Κιμ Γιονγκ-ουν, το οποίο επιβάλλεται πλέον ως ενδεδειγμένο σε όλους τους νεαρούς άρρενες πολίτες της Βορείου Κορέας.

Στη Δύση ωστόσο, η περιβόητη πλέον «κουπ» του βορειοκορεάτη ηγέτη δεν χαίρει της ίδιας εκτίμησης. Τουναντίον ένα κομμωτήριο χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του Κιμ Γιονγκ-ουν για να προσφέρει εκπτώσεις σε πελάτες που το κούρεμά τους δεν έχει πετύχει.

«Bad Hair Day? 15% off all gent cuts through the month of April» («Ασχημα μαλλιά σήμερα; 15% έκπτωση σε όλα τα ανδρικά κουρέματα για τον Απρίλιο») ανέφερε η διαφημιστική αφίσα στο σαλόνι κομμωτικής «M&M Hair Academy» στο Ιλινγκ, ένα προάστιο στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Οπως όμως αναφέρει η Daily Mail, μόλις αξιωματούχοι της Βορείου Κορέας ενημερώθηκαν για την αφίσα, επισκέφτηκαν το σαλόνι κομμωτικής του Μο Νάμπαχ και απαίτησαν να την κατεβάσει χαρακτηρίζοντάς την «προσβλητική». Ο ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου τρομοκρατήθηκε από τις απειλές και κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Είπε ότι φοβάται για τη ζωή του αφού χρησιμοποίησε την εικόνα του Κιμ Γιονγκ-ουν ως αστείο, όταν έμαθε πως το καθεστώς της Πιονγιάνγκ συμβούλευσε όλους τους νεαρούς πολίτες να κουρευτούν σαν κι αυτόν.

Ο Μο Νάμπαχ ανέφερε, μάλιστα, πως είχε αναρτήσει την αφίσα μόλις μία ημέρα προτού τον επισκεφτούν οι βορειοκορεάτες αξιωματούχοι. «Τους είδα απ’ εξω. Μπήκαν στο κομμωτήριο και με ρώτησαν γιατί το πόστερ είναι στη βιτρίνα και απαίτησαν να το κατεβάσω» διηγήθηκε ο νεαρός κομμωτής.

«Τους απάντησα πως συχνά βάζω φωτογραφίες διασημοτήτων στη βιτρίνα, αλλά μου ανταπάντησαν: «Δεν είναι διασημότητα, είναι ο λατρεμένος μας ηγέτης». Απαίτησαν να μάθουν το όνομά μου και αρνήθηκα. «Εδώ δεν είναι Βόρεια Κορέα, εδώ είναι Αγγλία, βγείτε έξω!» τους απάντησα».