Ο φωτορεπόρτερ Κερίμ Σεβκέτ Οκτέν, αντιπρόσωπος του European Pressphoto Agency (ΕΡΑ) στην Τουρκία σκοτώθηκε στα Δαρδανέλια, μέρα μεσημέρι, όταν η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε, κατευθυνόμενος προς την Τένεδο χτυπήθηκε από κεραυνό!

Ο φωτορεπόρτερ ήταν πασίγνωστος και πολύ αγαπητός στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του από τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ το περασμένο καλοκαίρι, είχαν κάνει το γύρο του κόσμου.

Τα γεγονότα αυτά, στη γενέτειρά του Κωνσταντινούπολη, στην οποία -γνώστης γαρ- ταξίδεψε ως απεσταλμένος του ΕΡΑ, αποτέλεσαν τη (μοιραία τελικά…) αφορμή να επιστρέψει στην Τουρκία το Δεκέμβριο του 2013, μετά από πολύχρονη παραμονή στο Λονδίνο, όπου δούλευε ως επικεφαλής του EPA για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Κερίμ, αποχαιρέτησε με πολύ συγκινητικό τρόπο το ΕΡΑ, θυμίζοντας ότι αφού εργάστηκε σε εφημερίδα και περιοδικά στην πατρίδα του, εντάχθηκε το 1998 στο πρακτορείο, και από τότε είχει καλύψει πολύ δύσκολα γεγονότα στην Τουρκία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν κ.α, αλλά είχε συμμετάσχει και σε μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις καθώς πέρα από φίλαθλος, θεωρούνταν εξπέρ και του αθλητικού φωτορεπορτάζ.

Χαρακτηριστικές είναι δύο γνωστές στο ελληνικό κοινό φωτογραφίες του Κερίμ Οκτέν που δημοσιεύουμε.

Στην πρώτη αποτυπώνει την ικανοποίηση του Βασίλη Σπανούλη καθώς παίρνει στα χέρια του το Κύπελλο Ευρώπης μετά τη νίκη επί της Ρεάλ στην Αρένα του Λονδίνου, στις 12 Μαίου 2013.

Στη δεύτερη καταγράφει την υπεροχή του Γιουσέιν Μπόλτ, μετά τη μεγάλη νίκη της Τζαμάικας στη σκυταλοδρομία 4Χ100 στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Μόσχα, στις 18 Αυγούστου 2013.