Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) σε λύκειο λίγο έξω από το Πίτσμπουργκ, στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, όταν ένας 16χρονος μαθητής επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε 20 άτομα: έναν ενήλικο και 19 συμμαθητές του, ηλικίας 14 έως 17 ετών.

Επτά από τα θύματα διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο. Τέσσερα από αυτα τραυματίστηκαν σοβαρά και παρελήφθησαν από ελικόπτερο. Η ζωή ορισμένων εξ αυτών διατρέχει κίνδυνο.

Ο δράστης συνελήφθη, ενώ επί του παρόντος παραμένουν άγνωστα τα κίνητρά του. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των τοπικών Αρχών, ενήργησε μόνος του.

Οι συμμαθητές του τον περιέγραψαν ως έναν «έξυπνο, ήσυχο και φιλικό έφηβο».

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία της μαθήτριας Κάρι Λι στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC: «Την ώρα που έμπαινα στο σχολείο είδα μαθητές να τρέχουν ουρλιάζοντας: «Τρέξτε στα αυτοκίνητα σας! Κάποιος μαχαιρώνει ανθρώπους!»».

Η επίθεση σημειώθηκε στις 7.20 το πρωί (τοπική ώρα) στο λύκειο της πόλης Μάρισβιλ λίγη ώρα προτού αρχίσουν τα μαθήματα. Ο δράστης εισέβαλε σε πολλές σχολικές τάξεις και άρχισε να μαχαιρώνει αδιακρίτως συμμαθητές του μέσα στις αίθουσες και στους διαδρόμους.