Απρόσμενη ψηφιακή δόξα γνωρίζει το διαβόητο μανιφέστο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου», το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών e-books της αγγλικής γλώσσας.

Το τελευταίο διάστημα, το επίμαχο ηλεκτρονικό βιβλίο έχει κατέβει εκατοντάδες χιλιάδες φορές από κατόχους φορητών συσκευών (ταμπλέτες, e-readers κ.λπ.) που χρησιμοποιούν τα ψηφιακά βιβλιοπωλεία του iTunes και του Amazon.

Πρόκειται για το βασικό ιδεολογικό μανιφέστο του ναζιστικού κόμματος που γράφτηκε το 1923. Στο βιβλίο ο Χίτλερ παρουσιάζει την πολιτική του ιδεολογία, με βάση την αυτοβιογραφία του. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε δύο μέρη: ένα αυτοβιογραφικό και ένα πολιτικό, τα οποία μέχρι το 1930 εκδίδονταν ξεχωριστά.

Στο top 20 του iTunes’s Politics & Events chart, «Ο Αγών μου» βρίσκεται στην πρώτη θέση. Το Amazon διαθέτει έξι διαφορετικές εκδόσεις του βιβλίου το οποίο κοστίζει λιγότερο από ένα ευρώ.

Μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό Time, o συγγραφέας Κρις Φάραον εκτίμησε ότι τα e-books είναι ο τέλειος τρόπος για να διαβάσει κάποιος αμφιλεγόμενα κείμενα χωρίς να γίνει αντιληπτός.

«Πολλοί αναγνώστες μπορεί να μην θέλουν να τους δουν οι άλλοι να διαβάζουν αυτό το βιβλίο ή να το έχουν στη βιβλιοθήκη τους, αλλά ένα φθηνό ηλεκτρονικό αντίτυπο μπορεί να κρυφτεί ή να διαγραφεί».