Ελαφρύ κάταγμα του πυελικού οστού (της λεκάνης) υπέστη η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις Ελβετικές Άλπεις στα σύνορα με την Ιταλία. Η Μέρκελ χρειάζεται πατερίτσες για να περπατάει και όπως έγινε γνωστό απο την καγκελαρία, θα ματαιώσει ορισμένες από τις επίσημες υποχρεώσεις και επισκέψεις της.

Η Μέρκελ τραυματίστηκε κάνοντας σκι στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών της. Όταν επέστρεψε στο Βερολίνο και από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε προέκυψε ότι οι μώλωπες που υπέστη ήταν τελικά ένα ελαφρύ κάταγμα, γεγονός που θα την κρατήσει για τρεις εβδομάδες μακριά από τις υποχρεώσεις της, είπε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η είδηση του τραυματισμού της Μέρκελ στο σκι βρήκε τη Γερμανία ήδη σοκαρισμένη από τον πολύ πρόσφατο βαρύ τραυματισμό στο σκι του γερμανού πρώην πιλότου της Φόρμουλα 1 Μίχαελ Σουμάχερ, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μέρκελ έστειλε μήνυμα στον Σουμάχερ εκφράζοντας την βαθιά ανησυχία της.

«Ελπίζουμε, μαζί με την οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ, ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να αναρρώσει. Στη σύζυγό του, τα παιδιά του και τους συγγενείς του ευχόμαστε δύναμη και αλληλεγγύη αυτές τις δύσκολες ώρες», δήλωσε ο Ζάιμπερτ την περασμένη εβδομάδα.

«Η καγκελάριος φυσικά είναι σε θέση να εργάζεται και έχει πλήρη επικοινωνία», είπε ο Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι το ατύχημα της Μέρκελ έγινε όταν έκανε σκι «με μικρή ταχύτητα» χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Η 59χρονη καγκελάριος, η οποία είναι δεινή σκιέρ, ματαίωσε ήδη την προγραμματισμένη για την Τετάρτη επίσκεψή της στη Βαρσοβία και τη συνάντηση που θα είχε στο Βερολίνο με τον νέο πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαβιέ Μπετέλ.

Ωστόσο, θα προεδρεύσει της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού της συμβουλίου για το 2014 την Τετάρτη. Η Μέρκελ ξεκίνησε την τρίτη θητεία της στην καγκελαρία τον περασμένο μήνα με έναν «μεγάλο συνασπισμό» του συντηρητικού της κόμματος και των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Όπως είπε ο Ζάιμπερτ, η Μέρκελ δεν θα παραστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αργότερα μέσα στο μήνα εξαιτίας του ατυχήματος στο σκι καθώς η συνάντηση στο Νταβός στο τέλος Ιανουαρίου συμπίπτει με την προγραμματισμένη συνεδρίαση της γερμανικής κυβέρνησης.