Λίγες εβδομάδες μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν οι Φιλιππίνες ξύπνησαν την Παρασκευή αντιμέτωπες με το ψυχρό πρόσωπο των συμβολαίων θανάτου και της εγκληματικότητας: Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, συμπεριλαμβανομένων του Ουκόλ Ταλύμπα, δημάρχου της πόλης Λαμπανγκάν, και της συζύγου του, έπειτα από ενέδρα ενόπλων στο αεροδρόμιο της Μανίλα, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές των Φιλιππινών.

Μεταξύ των θυμάτων του φονικού στο αεροδρόμιο της Μανίλα βρίσκεται και ένα αγοράκι 1,5 έτους, το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί εάν είχε κάποια σχέση με το ζευγάρι.

Οπως μετέδωσε το Associated Press, ο τέταρτος νεκρός δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί από τις Αρχές.

Μάρτυρες αναφέρουν πως οι ένοπλοι είχαν μεταμφιεστεί σε αστυνομικούς. Αλλοι τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Οι δράστες πυροβόλησαν από απόσταση αναπνοής τα θύματα και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Ο δήμαρχος της πόλης Λαγκαμπάν στα νότια των Φιλιππινών, είχε κερδίσει το αξίωμα του δημάρχου στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Οπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δήμαρχος και η σύζυγός του πυροβολήθηκαν κατά την έξοδό τους από τον τερματικό σταθμό επιβατών, λίγο μετά την αποβίβασή τους από πτήση από τις νότιες Φιλιππίνες.

Πλάνα από την τοπική τηλεόραση έδειξαν ένα άντρα, ο οποίος μπήκε αιφνιδιαστικά στο διάδρομο, φορτωμένος με δύο καρότσια με πάρα πολλές αποσκευές.

Σύμφωνα με τον Guardian ο δήμαρχος έχει επιβιώσει από διάφορες επιθέσεις στο παρελθόν που απείλησαν τη ζωή του το 2010 και το 2012.