Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες του Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα του λειτουργούσε ένα μυστικό κέντρο κατασκοπείας στο Βερολίνο.

«Δεν επιβεβαιώνω ούτε διαψεύδω τους ισχυρισμούς αυτούς, τα όσα λέγονται σχετικά με την υπηρεσία πληροφοριών μας. Αυτό συμβαίνει για πάρα πολύ καλούς λόγους, ακόμη και όταν τα όσα λέγονται δεν είναι καθόλου αληθή», δήλωσε ο Χέιγκ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 News.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι «προσκάλεσε» τον βρετανό πρεσβευτή στο Βερολίνο Σάιμον Μακντόναλντ να προσέλθει για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με ένα δημοσίευμα κατά το οποίο η Βρετανία λειτουργούσε ένα μυστικό κέντρο κατασκοπείας στο Βερολίνο, χρησιμοποιώντας προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό εγκατεστημένο στην ταράτσα της βρετανικής πρεσβείας για να υποκλέπτει επικοινωνίες.

Έγγραφα τα οποία κατέληξαν στα ΜΜΕ από τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν έδειξαν ότι μια βρετανική υπηρεσία έχει θέσει σε λειτουργία ένα δίκτυο «θέσεων ηλεκτρονικής κατασκοπείας» σε μικρή απόσταση από την Μπούντεσταγκ και την καγκελαρία, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent.