Περίπου 10 μετανάστες από το Νίγηρα έχασαν τη ζωή τους λόγω αφυδάτωσης και 50 ακόμα αγνοούνται, αφού αναγκάστηκαν να περιπλανηθούν στην έρημα Σαχάρα όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε πρόβλημα.

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των ανθρώπων από τη Δυτική Αφρική που επιδιώκουν να φθάσουν στην Ευρώπη έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, η διαδρομή που διασχίζει τη Σαχάρα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από πολλούς μετανάστες.

«Δυστυχώς 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το ένα από τα δύο οχήματα που κινούνταν στην περιοχή παρουσίασε βλάβη», δήλωσε ο κυβερνήτης της Αγκαντέζ, Γκάρμπα Μαϊκίντο.

«Περίπου 50 ακόμα άνθρωποι αγνοούνται και μόνο 15 σώθηκαν από τις Αρχές. Το πρόβλημα με τη μετανάστευση αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την περιοχή», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, ο δήμαρχος της πόλης Αρλιτ δήλωσε ότι οι επιζήσαντες ειδοποίησαν τις Αρχές σχετικά με το περιστατικό.

Οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει την προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Σαχάρα με προορισμό την Αλγερία στα μέσα του Οκτωβρίου αλλά χωρίστηκαν στην αναζήτησή τους για την εύρεση νερού όταν το όχημά τους χάλασε, διευκρίνισε.

Τουλάχιστον 32.000 μετανάστες έχουν φτάσει εφέτος στη νότια Ευρώπη από την Αφρική.