Ο νεαρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν έχει μια μικρή κόρη, γεγονός που σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές του εξασφαλίζει τη διαιώνιση της δυναστείας που έχει κυβερνήσει με σιδηρά πυγμή το απομονωμένο σταλινικό κράτος επί τρεις γενιές.

Την ύπαρξη της θυγατέρας του Κιμ Γιονγκ-Ουν επιβεβαιώσε ο βετεράνος αμερικανός σταρ του μπάσκετ Ντένις Ρόντμαν, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την Πιον Γιάνγκ και συναντήθηκε με τον Κιμ.

Η σύζυγος του Κιμ, η Ρι Σολ, έδειχνε όντως να είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη σε φωτογραφίες που δημοσιοποιήσει τον περασμένο χρόνο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, παρότι δεν είχε υπάρξει επιβεβαίωση της είδησης. Στη συνέχεια η Ρι Σολ εξαφανίστηκε από τη δημοσιότητα.

O Κιμ Γιονγκ-Ουν με τη Ρι Σολ σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή τους.

Ο Ρόντμαν, ο οποίος επισκέφθηκε την Βόρεια Κορέα δύο φορές εφέτος και έχει χαρακτηρίσει τον νεαρό ηγέτη της χώρας ως «φανταστικό παιδί» και «φίλο» του, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Guardian ότι κράτησε το μωρό στην αγκαλιά του.

«Κράτησα το μωρό τους, την Τζου-αέ και επίσης μίλησα με την κυρία Ρι. Είναι καλός πατέρας και έχει μία όμορφη οικογένεια», είπε ο Ρόντμαν στον Guardian.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας που κυβερνά την Βόρεια Κορέα και εικάζεται ότι είναι 30 ετών. Χρίστηκε διάδοχος του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ-Ιλ το 2010.