Θέλοντας να αντικρούσει όσους τον κατηγορούν ότι δωροδοκήθηκε με μεγάλα ποσά για να διάγει πολυτελή βίο, ο Μπο Σιλάι πρώην μέλος του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας δήλωσε σήμερα, Δευτέρα στο δικαστήριο ότι φορά τα ίδια μακριά σώβρακα που έχει από τη δεκαετία του 1960.

«Προσωπικά, δεν δίνω καμιά σημασία στην ενδυματολογική μου εμφάνιση. Τα μακριά σώβρακα που φορώ σήμερα ήταν δώρο της μητέρας μου από την δεκαετία του 1960», δήλωσε ο Σιλάι που θεωρείτο μέχρι πριν από ένα χρόνο, ανερχόμενος αστέρας της κινεζικής ηγεσίας μέχρι να πέσει σε δυσμένεια κατηγορούμενος για εκτεταμένη διαφθορά.

Ο 64χρονος χαρισματικός Σιλάι που ήταν γνωστός για τα κομψά και επιμελημένα κοστούμια του, δήλωσε σήμερα ότι δεν φορά ακριβές φίρμες.

«Σας δηλώνω ότι το κοστούμι που φορώ σήμερα, όπως και όλα όσα έχω στη ντουλάπα μου ράφτηκαν όλα σε μικρό ραφείο της συνοικίας Σιντζίν της στην Νταλιάν», είπε ο πρώην πολιτικός επικαλούμενος την πόλη της οποίας είχε τη διοίκηση τη δεκαετία του 2000.

Το σκάνδαλο γύρω από τον Μπο Σιλάι και η δίκη του έριξαν φως στα ήθη μιας κομμουνιστικής νομενκλατούρας που απολαμβάνει μια ζωή με πολυτελείς επαύλεις, ταξίδια με ιδιωτικά τζετ και σαφάρι στην Αφρική.

Η δίκη του Σιλάι για διαφθορά ολοκληρώθηκε σήμερα και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί σε χρόνο που δεν έχει ορισθεί.