Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε σε περιοχή που πρόκειται να επισκεφτεί την Τετάρτη ο Πάπας.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη στις τουαλέτες του χώρου στάθμευσης κοντά στο ιερό της Παναγίας, στην πόλη Απαρετσίντα της πολιτείας του Σάο Πάολο, και εξουδετερώθηκε από ειδικούς πυροτεχνουργούς, ανακοίνωσε ο στρατός της Βραζιλίας.

«Ενας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από τις στρατιωτικές αρχές», δήλωσε εκπρόσωπος της 2ης ταξιαρχίας πεζικού.

Την περιοχή αυτή αναμένεται να επισκεφτεί αύριο ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο μηχανισμός είχε κατασκευαστεί από πλαστικό σωλήνα ο οποίος ήταν τυλιγμένος με μονωτική ταινία.

Ο Ποντίφικας που βρίσκεται ήδη στη Βραζιλία προέτρεψε τη Δευτέρα την καθολική νεολαία από όλο τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο Ρίο «να γίνουν μαθητές» και να αναβιώσουν το ιεραποστολικό πνεύμα στην Καθολική Εκκλησία.

Ο Πάπας συναντήθηκε και συνομίλησε και με την πρόεδρο Ντίλαμ Ρούσεφ, κατά την πρώτη μέρα του ταξιδιού του στη Βραζιλία, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας.

Στο μεταξύ, η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο έκανε το βράδυ της Δευτέρας χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει ομάδες διαδηλωτών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, στο περιθώριο της συνάντησης του Πάπα Φραγκίσκου με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας φωτογράφος τραυματίστηκε στα επεισόδια και τουλάχιστον ένας διαδηλωτής συνελήφθη από την αστυνομία.

Οπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι διαδηλώσεις έχουν ως στόχο την κυβέρνηση της Βραζιλίας και δεν σχετίζονται με την άφιξη του Ποντίφικα στη χώρα.