Οι ισλαμιστές του ρωσικού Καυκάσου απειλούν ότι θα κάνουν τα πάντα για να ματαιώσουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι τον επόμενο Φεβρουάριο.

Μάλιστα καλούν όλους τους ομοϊδεάτες τους να συνταχτούν στον κοινό αγώνα, όπως αναφέρουν, για να εμποδίσουν τον πρόεδρο Πούτιν να προχωρήσει το σχέδιό του.

Ο ηγέτης των ρώσων ισλαμιστών και Νο1 καταζητούμενος στη Ρωσία, Ντόκου Ουμάροφ σε βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο και το έχει τραβήξει με φόντο ένα δάσος στο Βόρειο Καύκασο, παρουσιάζει ως σατανική τελετή τη διεξαγωγή των συγκεκριμένων αγώνων.

Δεδομένου ότι το Σότσι βρίσκεται μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πιο σκληρή περιοχή του Βόρειου Καυκάσου όπου καθημερινά σημειώνονται κρούσματα βίας η ανησυχία είναι μεγάλη.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, έχει εγγυηθεί την υψηλού επιπέδου ασφάλεια των αγώνων και για αυτό πρόκειται να δαπανήσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά υπάρχει και ένα ακόμα θέμα.

Ο χώρος όπου θα γίνουν οι αγώνες ήταν ουσιαστικά η πατρίδα των Circassians των παλαιότερων κατοίκων στον Καύκασο που είχαν εκδιωχθεί από τους Ρώσους στρατιώτες το 19ο αιώνα.

«Δεν θα επιτρέψουμε να στήσουν αυτή τη σατανική τελετή πάνω από τους τάφους και τα οστά των προγόνων μας. Πολλοί νεκροί μουσουλμάνοι είναι θαμμένοι στο έδαφος της γης μας στη Μαύρη θάλασσα και οφείλουμε ως μουτζαχεντίν να μην επιτρέψουμε να γίνουν εκεί οι αγώνες.

Με τη δύναμη του παντοδύναμου Αλλάχ και χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, πρέπει να τους αποτρέψουμε» τονίζει χαρακτηριστικά στο βίντεο ο Ντόκου Ουμάροφ καλώντας όλους τους μουσουλμάνους της περιοχής και όχι μόνο να σταθούν δίπλα του σε αυτόν τον αγώνα.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, αλλά βρίσκεται σε επιφυλακή γνωρίζοντας ότι ο Ουμάροφ είναι επικεφαλής μιας ομάδας, γνωστή και ως Εμιράτο του Καυκάσου η οποία έχει αναλάβει πολλές φορές την ευθύνη για την οργάνωση πολλών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας που στοίχισαν τη ζωή σε 37 ανθρώπους σε αεροδρόμιο της Μόσχας το 2011 και τουλάχιστον άλλων 40 στο μετρό της Μόσχας το 2010.