Η αστυνομία της Καλιφόρνιας μείωσε τον απολογισμό για τον αριθμό των θυμάτων του χθεσινού ένοπλου επεισοδίου στην παράκτια πόλη Σάντα Μόνικα, από έξι στους τέσσερις συν τον ένοπλο, ο οποίος βρήκε τον θάνατο από πυρά αστυνομικών σε βιβλιοθήκη πανεπιστημιούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε μία κατοικία, ενώ άλλοι δύο σκοτώθηκαν σε διαφορετικά σημεία προτού οι αστυνομικοί εξοντώσουν τον δράστη, δήλωσε ο αρχιφύλακας Ρίτσαρντ Λιούις.

Το νέο αιματηρό επεισόδιο ένοπλης βίας, εκτυλίχθηκε λίγα χιλιόμετρα από το σημείο όπου ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθούσε μια φιλανθρωπική εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων.

«Είμαστε ενήμεροι για το περιστατικό, αλλά δεν έχει καμία επίδραση στην επίσκεψη. Προς το παρόν, παραμένει αρμοδιότητα της τοπικής αστυνομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ασφάλειας του Προέδρου, Έντγουιν Ντόνοβαν.

Σύμφωνα με τις αρχές στο εσωτερικό ενός σπιτιού που πήρε φωτιά βρέθηκαν τουλάχιστον δυο πτώματα, αλλά ερευνάται αν οι νεκροί ή η φωτιά σχετίζονται με τους πυροβολισμούς.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας που εποπτεύει τους αυτοκινητόδρομους είχε δηλώσει ότι οι αστυνομικοί είχαν λάβει αναφορά για έναν ένοπλο άντρα που έφερε «πολλά όπλα» και άνοιγε πυρ με στόχο κινούμενα οχήματα ιδιωτικής χρήσης, αλλά και δημόσιας χρήσης, όπως λεωφορεία.

Αυτόπτες μάρτυρες σε ένα λεωφορείο ανέφεραν ότι ένας άντρας με βαρύ οπλισμό έβαλε κατά του οχήματος.

Πριν από την αστυνομική επιβεβαίωση για τους νεκρούς ιατρικές υπηρεσίες στο Λος Άντζελες είχαν αναφέρει το θάνατο τουλάχιστον μιας γυναίκας από τους πυροβολισμούς.

«Τρεις γυναίκες εισήχθησαν στο νοσοκομείο», δήλωσε ένας γιατρός στο UCLA Medical Center.

«Δυο από αυτές ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και η μία κατέληξε» είπε ο γιατρός .

«Τρεις ακόμη τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του UCLA στη Σάντα Μόνικα με ελαφρά τραύματα», δήλωσε ο ίδιος γιατρός σε εκπομπή του CNN.