Αποτροπιασμό, σοκ και κατακραυγή έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο βίντεο που δείχνει αντάρτη των σύρων αντικαθεστωτικών να τρώει κομμάτι από την καρδιά ενός νεκρού σύρου στρατιώτη.

Το βίντεο αποσύρθηκε από το YouTube το μεσημέρι της Τρίτης, αλλά είχε προλάβει ήδη να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στις ΗΠΑ, αναγνώρισε στο πρόσωπο τουκανιβάλου τον αντάρτη Αμπού Σακάρ από την πόλη Χομς και κατήγγειλε τις πράξεις του ως εγκλήματα πολέμου, ενώ η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα δικαστεί ο υπεύθυνος.

«Ορκίζομαι στον Θεό ότι θα φάμε τις καρδιές και τα συκώτια από τους στρατιώτες του σκύλου Μπασάρ» λέει ο άνδρας στο βίντεο ενώ στέκεται δίπλα στη σορό του σύρου στρατιώτη.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube την περασμένη Κυριακή, ωστόσο δημοσιογράφοι από το περιοδικό Time ανέφεραν ότι το είχαν δει για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο.

Το Παρατηρητήριο υποστηρίζει ότι ο Αμπού Σακάρ είναι ηγέτης μιας ομάδας που αποκαλείται Ανεξάρτητη Ταξιαρχία του Ομάρ αλ-Φαρούκ και έχει εμφανιστεί ξανά σε βίντεο με ακρότητες κατά στρατιωτών του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ-Ασαντ.

Ο εμφύλιος στη Συρία έχει κοστίσει μέχρι σήμερα τη ζωή 80.000 ανθρώπων ενώ οι πρόσφυγες ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, με 300.000 εξ αυτών να βρίσκονται στη γειτονική Τουρκία.