Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε, την Τρίτη, τηλεφωνικώς με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, προς τον οποίο διερμήνευσε την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης στο θέμα της τυχόν χρήσης χημικών όπλων εκ μέρους του συριακού καθεστώτος, ανακοίνωσε επίσημα ο Λευκός Οίκος.

Στη διάρκεια αυτού του τηλεφωνήματος «ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Πρόεδρος Πούτιν εξέτασαν την κατάσταση, η οποία έχει διαμορφωθεί στη Συρία, κι ο Πρόεδρος Ομπάμα υπογράμμισε την ανησυχία (που προκαλείται) από τα συριακά χημικά όπλα».

Μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων μόνον ημερών, αυτή είναι η δεύτερη φορά που η αμερικανική κυβέρνηση επίσημα αναφέρεται στα συριακά χημικά όπλα, μεταδίδει από την Ουάσινγκτον το Γαλλικό πρακτορείο.

Σύμφωνα, πάντως, και με τον Γιούρι Ουσάκοφ, εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, ο Πρόεδρος Ομπάμα τηλεφώνησε στον Πούτιν για να συζητήσουν και τις προσεχείς επαφές τους, μεταξύ των οποίων και η επίσκεψή του λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου της G20 που έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ουσάκοφ δεν έδωσε καμία άλλη λεπτομέρεια για την επίσκεψη αυτή, σημειώνοντας μόνο ότι θα έχουν άλλη μία επαφή, στο περιθώριο της συνόδου της G8, τον Ιούνιο στο Όλστερ.