Επίθεση δέχτηκε η γαλλική πρεσβεία σήμερα στην Τρίπολη της Λιβύης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο φρουροί της.

Το Reuters μεταδίδει ότι έγινε επίθεση με βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένο όχημα.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και στέλεχος της γαλλικής πρεσβείας στη Λιβύη.

«Εγινε επίθεση στην πρεσβεία. Πιστεύουμε ότι ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, που εξερράγη προκαλώντας μεγάλες ζημιές και τον τραυματισμό δύο φρουρών» δήλωσε.

Το κτίριο της γαλλικής πρεσβείας υπέστη σοβαρές ζημίες, κατέρρευσε τμήμα του φράκτη, ενώ δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα μπροστά από την γαλλική πρεσβεία απανθρακώθηκαν.

Ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως αναμένει από τις λιβυκές αρχές να διαλευκάνουν όλες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η επίθεση εναντίον της γαλλικής πρεσβείας στην Τρίπολη, καταδικάζοντας την ενέργεια αυτή που προκάλεσε των τραυματισμό δύο γάλλων φρουρών.

«Η Γαλλία αναμένει από τις λιβυκές αρχές να διαλευκάνουν πλήρως αυτήν την απαράδεκτη πράξη, να εντοπίσει τους δράστες και να τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτή η πράξη έχει στόχο, μέσω της Γαλλίας, όλες τις χώρες της διεθνούς κοινότητας που έχουν δεσμευτεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς καταδίκασε, νωρίτερα, την επίθεση.

«Σε συνεργασία με τις λιβυκές αρχές, οι γαλλικές αρχές θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε αυτή η απεχθής πράξη και να εντοπιστούν το συντομότερο δυνατόν οι δράστες» τόνισε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

«Εύχομαι στους δύο γάλλους φρουρούς γρήγορη ανάρρωση και τούς εκφράζω την αλληλεγγύη και την συμπάθεια μου» πρόσθεσε ο Φαμπιούς.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης, το κτίριο της πρεσβείας, μια διώροφη μονοκατοικία στη συνοικία Γκαργκαντές, υπέστη σοβαρές ζημιές.

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως σημειώθηκαν δύο εκρήξεις, η πρώτη ήταν ισχυρότερη, και πως προκλήθηκε πυκνός μαύρος καπνός.