Η 22χρονη, σήμερα, Τουρκάλα Ντέρια Σερτ, η οποία έγινε πριν από δύο χρόνια έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που έκανε μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δωρήτρια, είναι έγκυος, κάτι που συνιστά και πάλι μια παγκόσμια πρωτιά, ανακοίνωσαν σήμερα οι γιατροί της.

«Τα πρώιμα αποτελέσματα δείχνουν ότι η κοπέλα είναι έγκυος. Είναι καλά στην υγεία της και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη για την κατάσταση της εγκυμοσύνης της», ανακοίνωσε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ακντενίζ στην Αττάλεια.

Οι γιατροί κατάφεραν να μεταμοσχεύσουν με επιτυχία στη μήτρα της Ντεριά Σερτ πολλά από τα ωάρι;a της που είχαν προηγουμένως γονιμοποιηθεί τεχνητά με το σπέρμα του συζύγου της.

Η νεαρή Τουρκάλα γεννήθηκε δίχως μήτρα, καθώς έπασχε από το σύνδρομο Mayer Rokitansky Kuster Hauser, που πλήττει 1 στις 5.000 γυναίκες.

Η εγκυμοσύνη της Ντεριά Σερτ παρουσιάζει πολλούς κινδύνους αλλά, αν συνεχιστεί φυσιολογικά, η νεαρή γυναίκα θα γεννήσει με καισαρική δύο μήνες πριν από το φυσιολογικό τέλος της κύησης, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.