Την κατεδάφιση του σπιτιού που έπαθε καθίζηση όταν άνοιξε μία τρύπα διαμέτρου επτά μέτρων στα θεμέλιά του ξεκίνησαν τα συνεργεία στην Φλόριντα.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού εξαφανίστηκε μέσα στην τρύπα και οι αρχές θεωρούν ότι είναι νεκρός.

Η τρύπα, βάθους περίπου έξι μέτρων, άνοιξε κάτω από την κρεβατοκάμαρα του σπιτιού, όπου εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ο Τζέφρι Μπους.

Πέντε ενήλικες και ένα παιδί δύο ετών ήταν μέσα στο σπίτι όταν σημειώθηκε το περιστατικό, οι οποίοι κατάφεραν να βγουν σώοι.

Ο αδερφός του άκουσε τις φωνές του θύματος την ώρα που άνοιγε η τρύπα κάτω από το κρεβάτι του, αλλά δεν κατάφερε να τον βγάλει.

Τα γειτονικά σπίτια εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Η υποχώρηση του εδάφους σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Μπράντον στα προάστια της Τάμπα.

Τα σωστικά συνεργεία τοποθέτησαν κάμερες και μικρόφωνα στην τρύπα αλλά δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το θύμα. Τα συνεργεία σταμάτησαν τις έρευνες χθες το βράδυ, καθώς το σπίτι κάλυπτε σχεδόν ολόκληρη την τρύπα και το έδαφος είναι εξαιρετικά ασταθές.

«Ο άνδρας φέρεται να είναι νεκρός», δήλωσε η εκπρόσωπος των πυροσβεστών της κομητείας του Χίλσμπορ Τζέσικα Νταμίκο. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επέζησε» είπε, σχολιάζοντας ακόμη ότι τέτοιου είδους καταβόθρες είναι σύνηθες φαινόμενο σε ορισμένες περιοχές της Φλόριντα.

Στην Φλόριντα, παρόμοιες τρύπες ανοίγουν κατά χιλιάδες τον χρόνο, λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους. Πολύ σπάνια όμως, είναι τόσο μεγάλες και συνήθως δεν εγκυμονούν κινδύνους για κτίρια ούτε ανθρώπους.

Για αυτό το λόγο όμως, όλα τα σπίτια είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένα για ζημιές από τέτοια φαινόμενα. Λίγες μέρες νωρίτερα, σύμφωνα με τον αδελφό του θύματος, ειδικοί από την ασφαλιστική εταιρεία είχαν επισκεφτεί το σπίτι, αλλά δεν είχαν διαπιστώσει τίποτα το ύποπτο.