Τι χωρίζει την Google από το facebook και την Apple από τη Microsoft; Η προσπάθειά τους να αποσπάσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα της χρυσοφόρου αγοράς της τεχνολογίας. Υπάρχει όμως και κάτι που τους ενώνει: οι γκέι γάμοι! Οι τέσσερις κολοσσοί μαζί με 274 ακόμη αμερικανικές εταιρείες ζήτησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να καταργήσει τον νόμο για την Προάσπιση του Γάμου που χρονολογείται από το 1996 και αναγνωρίζει ότι μόνο άνδρας και γυναίκα μπορούν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.

Δεν το έκαναν επειδή απέκτησαν ξαφνικά ακτιβιστική συνείδηση υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Ο λόγος που επικαλούνται είναι ότι η απαγόρευση βλάπτει την επιχειρηματικότητα! «Ο νόμος οδηγεί σε άδικη οικονομική επιβάρυνση των εργοδοτών», αναφέρουν.

Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή του νόμου «τραυματίζει» τη σχέση μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γκέι εργαζόμενοι να στερούνται βασικές παροχές υγειονομικής περίθαλψης και να έχουν λιγότερα συνταξιοδοτικά δικαιώματα από τους στρέιτ.

Το Δικαστήριο θα εξετάσει τις υποθέσεις στις 26 και 27 Μαρτίου αντίστοιχα. Μόλις προχθές η κυβέρνηση Ομπάμα ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να κηρύξει έκνομη την απόφαση των γκέι γάμων στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, απέφυγε να ζητήσει τη θεσμοθέτηση των γάμων σε όλες τις πολιτείες.