Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΘΡΗΝΕΙ 232 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΚΛΑΜΠ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2013 13:58 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 27/01/2013 21:02 |
Η Βραζιλία θρηνεί 232 νεκρούς από πυρκαγιά σε κλαμπ
Περίλυποι συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν νωρίς την Κυριακή στον τόπο της τραγωδίας, έξω από το νυχτερινό κλαμπ «Kiss» όπου βρήκαν φρικτό θάνατο περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

Στους 232 υπολόγισε η αστυνομία της Βραζιλίας τον επίσημο αριθμό των νεκρών από πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα του Σαββάτου στο κλαμπ «Kiss» της πόλης Σάντα Μαρία, που βρίσκεται στα νότια της χώρας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από επίδειξη πυροτεχνημάτων, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Στον τόπο της τραγωδίας κατέφθαναν από το πρωί της Κυριακής συντετριμένοι οι συγγενείς των θυμάτων που αναζητούσαν τους δικούς τους. Στην πόλη μετέβη και η Πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ. <b> Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας</B> Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά περίπου 2.000 άτομα βρίσκονταν μέσα στο κέντρο διασκέδασης «Kiss», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Estado de S.Paulo.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο ταγματάρχης Γκέρσον ντα Ρόζα Φερέιρα, επικεφαλής των προσπαθειών διάσωσης της στρατιωτικής αστυνομίας, η διαδικασία της απομάκρυνσης των σορών των θυμάτων από το νυχτερινό κέντρο, πήρε πολλές ώρες.

Όπως εξήγησε, τα περισσότερα θύματα πέθαναν από ασφυξία ή ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου.

Πολλοί από τους θαμώνες του κέντρου δεν κατάφεραν να φτάσουν στην έξοδο κινδύνου διότι ήδη υπήρχαν πολλά πτώματα και έτσι προκλήθηκε μεγαλύτερος πανικός.

Η πόλη Σάντα Μαρία, στον Νότο της Βραζιλίας, κοντά στα σύνορα με την Ουρουγουάη και την Αργεντινή, είναι γνωστή ως πόλη των Πανεπιστημίων και έχει μεγάλο αριθμό φοιτητών. Εκτός από τους 232 νεκρούς, άλλοι 117 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι, διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Globo, σπινθήρες ήρθαν σε επαφή με το υλικό της ηχομόνωσης που υπήρχε στο ταβάνι και το κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η Πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ ακύρωσε την Κυριακή όλα τα ραντεβού που είχε στο πλαίσιο συνόδου στη Χιλή και μετέβη στην πόλη της τραγωδίας, τη Σάντα Μαρία, που θεωρείται μια από τις πιο πλούσιες και ζωντανές πόλεις της περιφέρειας. «Είναι τραγωδία για όλους μας» δήλωσε συντετριμένη η Πρόεδρος της χώρας.

Οι σοροί των θυμάτων συγκεντρώθηκαν για ταυτοποίηση σε ένα τοπικό γυμναστήριο.

1
Αντωνης Μ
28/01/2013 18:44
Όταν κάνετε οικονομία πάνω από τα κεφάλια άλλων και βάζετε υλικά που είναι αμφίβολα τότε να τα αποτελέσματα.... Αυτά να τα βλέπουν οι περί οικονομίας....