«Η χειρότερη δυνατή επιλογή»

Σε στρατόπεδα μεταφέρθηκαν δύο μέλη των Pussy Riot

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2012 16:13 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22/10/2012 16:18 |
Σε στρατόπεδα μεταφέρθηκαν δύο μέλη των Pussy Riot
H Ναντέζντα Τολοκονικόβα εστάλη στην περιοχή της Μορντόβια

Τα δύο μέλη του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot που καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκισης για τον πανκ ύμνο κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα κράτησης μακριά από τη Μόσχα, σύμφωνα με δικηγόρους και υποστηρικτές τους. Οι συνθήκες κράτησης στα στρατόπεδα Περμ και Μορντόβια, που βρίσκονται ανατολικά της Μόσχας, θεωρούνται σκληρές. Τα δύο στρατόπεδα χρησιμοποιούνταν ως φυλακές στην Σοβιετική Ενωση.

«Συγγενείς ήλθαν για να τούς φέρουν προμήθειες και έμαθαν ότι η Ναντέζντα Τολοκονικόβα εστάλη στην περιοχή της Μορντόβια και ότι η Μαρία Αλεχίνα εστάλη στην περιοχή του Περμ στα Ουράλια» είπε η δικηγόρος των δύο γυναικών, Βιολέτα Βόλκοβα.

Διευκρίνισε ότι η αναχώρησή τους έγινε το Σάββατο και ότι βρίσκονται ακόμη στον δρόμο προς τα στρατόπεδα.

Οι δύο γυναίκες -24 και 22 ετών- καταδικάστηκαν για «χουλιγκανισμό, υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος» σε δύο χρόνια φυλάκισης.

Στο Twitter η ομάδα των Pussy Riot έγραψε: «Το Σαββατοκύριακο η Νάντια εστάλη με ειδική πτήση στη Μοντόβια, ενώ η Μάσα εστάλη στην περιοχή Περμ. Αυτά είναι τα πιο σκληρά στρατόπεδα που θα μπορούσαν να έχουν επιλεχθεί».

1
Δρανδακης
22/10/2012 16:56
Πολυ μας εχουν απασχολησει οι δυο αυτες "κυριες". Λογω της νιοτης τους μαλλον.Φερθηκαν ασεμνα και προσβαλαν τον χωρο των πιστων. Η συμφωνουμε η οχι με την ποινη τους, η αληθεια ειναι αυτη. Και τους εδωσαν μια μικρη για την χωρα ποινη, οπως σε τοσους αλλους. Η λεξι camp που τους εστειλαν, μεταφραζεται οχι στρατοπαιδο αλλα κατασκηνωσι. Φυσικα, δεν πηγαν σε κατασκηνωσι αλλα οχι και σε στρατοπαιδο. Πηγαν σε φυλακες μεγαλης ασφαλειας που ειναι και δυσκολες οι συνθηκες διαμονης.Να δημοσιευεται σωστα το καθετι....