Τρελά κέρδη από το... 2012

Η προφητεία των Μάγια έχει µετατραπεί σε επικερδή επιχείρηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΩ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/12/2010 07:00 |
 Τρελά κέρδη από το... 2012
Το ηµερολόγιο των Μάγια γεµίζει τις τσέπες των επιτήδειων

Απολαύστε αυτή την Πρωτοχρονιά σαν να είναι η προτελευταία! Στις 21 ∆εκεµβρίου 2012, λένε όσοι µεταφράζουν µε τον δικό τους τρόπο το ηµερολόγιο των Μάγια, θα επέλθει το τέλος του κόσµου, το χάος. Ολα τα στοιχεία της φύσης θα συνωµοτήσουν για να εξαφανίσουν το ανθρώπινο είδος.

Ολα άρχισαν το 1970 όταν ο συγγραφέας και µελετητής Ζεκάρια Σίτσιν έγραφε για τον αρχαίο πολιτισµό τωνΣουµερίων, οι οποίοι είχαν ανακαλύψει έναν υποθετικό πλανήτη, τον Νιµπίρου. Κάποιοι παράφρασαν τα λεγόµενα του Σίτσιν και υποστήριξαν ότι ο πλανήτης βρίσκεταισε τροχιά σύγκρουσης µετη Γη.

Αρχικά µάλιστα είχε προσδιοριστεί ότι η καταστροφή θα συµβεί τονΜάιο του 2003. Καθώςόµως η συντέλειαδεν ήλθε, οι ανυπόστατες θεωρίες συνδέθηκαν µε το τέλος ενός απότους κύκλους του ηµερολογίου των Μάγια στο χειµερινό ηλιοστάσιο και έτσι γεννήθηκε νέα ηµεροµηνία για το τέλος του κόσµου:

η 21η ∆εκεµβρίου 2012.

Πρόκειταιγιαµία από τις πιο επιτυχηµένες εµπορικά προφητείες, η οποία έχει κατακλύσει το ∆ιαδίκτυο, πουλάει άφθονα βιβλία και έχει αποτελέσει το θέµα της ταινίας καταστροφής «2012» του Ρόλαντ Εµεριχ.

Στη Γαλλία, ένας άνδρας ανησυχεί ιδιαιτέρως, όχι όµωςγια τη συντέλειατου κόσµου. Ο λόγος για τον Ζαν Πιερ Ντελόρ, τον δήµαρχο του Μπουγκαράκ, ενός µικρού χωριού µόλις 200 κατοίκων.Οι γκουρού του ∆ιαδικτύου έχουν προβλέψει ότι η συγκεκριµένη περιοχή θα βγει ανέπαφη από την καταστροφή και βεβαίως η πληροφορία έχει κάνει τον γύρο του κόσµου.

Στην αγροτική περιοχήσυρρέουν οραµατιστέςκαι άλλοι «ειδικοί» για να µετρήσουν τα «δονητικά κύµατα». Η χάρη του Μπουγκαράκ έχει φθάσει µέχρι τις ΗΠΑ,όπου ουκ ολίγοι Αµερικανοί έχουν εκδώσει εισιτήρια για τον τόπο σωτηρίας την ηµέρα της κρίσης. Τα σπίτια πωλούνται «τέσσερις φορές υψηλότερα», λέει ο δήµαρχος που βλέπει τη µικρήκοινότητα να γίνεται η «πόλη της παλαβοµάρας».

Προµήνυµα της Αποκάλυψης. Στη Ρωσία, πολλοί χρήστες του ∆ιαδικτύου είδαν τις φοβερές πυρκαγιές του καλοκαιριού ως προάγγελο της µεγάλης καταστροφής. Στην Αυστραλία η αστυνοµία χρειάστηκε να παρέµβει σε µια αίρεση, καθώς έτερος γκουρού κατάφερε να πείσει 60 οπαδούς του να χρηµατοδοτήσουν την αγορά ενός νησιού στον Ειρηνικό µε σκοπό να βρουν εκεί καταφύγιο. Ωστόσο, όπως παρατηρεί η Σαντρί Ματέν από το Κέντρο Πληροφοριών για τις αιρετικές οργανώσεις, σοβαρός κίνδυνος ελλοχεύει µετά την 21η ∆εκεµβρίου 2012, «όταν όλοι αυτοί που έχουν πληρώσει µια περιουσία ανακαλύψουν ότι ουδεµία αλλαγή συµβαίνει. Τότε κινδυνεύουν να πέσουν σε βαθιά κατάθλιψη».

Κλιµατική αλλαγή. Η καταστροφολογία, εξηγεί στη «Figaro» ο ιστορικός Λουκ Μέρι,πηγάζει από την αληθινή αγωνία γιατο µέλλον του πλανήτη. «Το τέλος του κόσµου υπάρχει από τη δηµιουργία του. Είναι µέροςτης κληρονοµιάς µας. Το σενάριο για το 2012 αντικατοπτρίζει στην πραγµατικότητα τον φόβο της κλιµατικής αλλαγής» λέει. Αλλωστε, οι αγγελιαφόροι της Αποκάλυψης είναι µεν βέβαιοι για τη συντέλεια, αδυνατούν όµως να συµφωνήσουν µεταξύ τους για το πότε θα συµβεί. Ως πιθανές χρονολογίες έχουν επίσης προταθεί το 2014, το 2036, το 2040…

Η θεωρία καταστροφής του πλανήτη την 21η ∆εκεµβρίου 2012 επηρεάζει την αξία των ακινήτων στη Γαλλία!

10
ακις
02/01/2011 13:57
@ Μαry P.

Α μαλιστα ,δηλαδη οι γραφες ειναι αξιοπιστες ; Και σεις κυρια μου σε ενα κυκλο αφελων ανηκετε ! Τι κριμα
ΒΒ
02/01/2011 09:46
Οι απατεώνες υπάρχουν επειδή υπάρχουν κορόιδα. Αν ο κοσμάκης δεν ήταν κορόιδο θα εξαφανιζόντουσαν οι απατεώνες, οι παπάδες και οι παπατζήδες.
Ούτις
31/12/2010 22:32
Όχι ρε παιδιά, ατυχία, το πρωτάθλημα του 2012-13 θα το έπαιρνε η ΑΕΚ.
alex
31/12/2010 22:01
na baloun tous lahrometanastes se ploia kai na toys dioxoun kali xronia elpizo ellines
Μ. Λ.
31/12/2010 16:50
Τιποτε το ιδιαίτερο δεν πρόκειται να συμβεί το 2012. Απλά σε ωρισμένους αρέσει να προκαλούν τον φόβο και την ανησυχία στον κόσμο. Ετσι γίνεται ο κόσμος πιο χειραγωγήσιμος απο πάσης απόψεως.
GS
31/12/2010 16:17
Καλό αυτό τότε σπαταλάτε τα δανικά εφόσον δεν προλαβαίνουμε να τα γυρίσουμε πίσω
Τάσος
31/12/2010 15:56
Δεν είναι σωστό να μιλάμε για "συντέλεια" του κόσμου. Αυτό που έχει λεχθεί είναι ότι από εκείνη την ημέρα και μετά (είτε είναι το 2012 είτε κάποιο άλλο έτος) ο κόσμος μας δεν θα είναι όπως είναι τώρα, κατά κάποιον τρόπο. Οπότε ο "παλιός" κόσμος "φεύγει" / "καταστρέφεται" και ένας καινούριος μπαίνει στην θέση του. Αυτό κάποιοι το μεταφράζουν αυτολεξεί, άλλοι μπορεί να το μεταφράσουν ότι ένα νέο status quo θα εγκαθιδρυθεί εκείνη την στιγμή. Κι εδώ νομίζω να αναφέρονται στην Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ, New World Order που ούτως ή άλλως εγκαθιδρύεται), αλλά σε άλλες αλλαγές οι οποίες λίγο πολύ "φοβίζουν" τα στελέχη της ΝΤΠ. Κάποιοι άλλοι μιλάνε για "ενεργειακές" μεταβολές στον πλανήτη και στο ηλιακό σύστημα ευρύτερα και μετάβαση σε ανώτερες "ενεργειακές" κλίμακες. Άλλοι αναφέρονται με βάση τις προφητείες της κάθε θρησκείας τους (2α παρουσία κλπ). Τώρα τί θα είναι... ίδωμεν, ο καιρός γαρ εγγύς όπως λέει και ένας γνωστός κύριος, ο οποίος έχει μιά καλή βάση στην πληροφόρηση του, αλλά θεωρώ ότι πετάει και πολλή σάλτσα μέσα για να πουλάει.
για δεσιμο
31/12/2010 12:03
Οντως εχουν χτυπησει τζακ ποτ στο τζοκερ οι μαγκες του μπουγκαρακ μεχρι το 2012 θα εχουν πνιγει στο χρημα....αν εχεις τυχη κλπ.....καλοφαγωτα μαγκες ελατε κι απο δω να μας δειτε το καλοκαιρι....
Mary P.
31/12/2010 09:53
Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι.Η συντελεια του κοσμου συνεπαγεται με την Δευτερα Παρουσια κατα τας γραφας, και αυτο μονο ο Κυριος το γνωριζει ποτε θα συμβει.Γι'' αυτο το τι λεγεται και γραφεται εμενα προσωπικα μ'' αφηνει εντελως αδιαφορη.Καλη χρονια σε ολους. Υγεια, προκοπη, ευημερια και γρηγορη ανακαμψη της οικονομιας. Best regards. Mary P.Alberta Canada.
Κώστας Θωμας
31/12/2010 05:38
Η δική μου προφητεία για την καταστροφή του κόσμου το 2012 είναι ότι θα εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ η Σάρα.