ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ

Διωγµός για τους χριστιανούς στο Ιράκ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2010 07:00 |
 Διωγµός για τους χριστιανούς στο Ιράκ
Ιρακινοί µεταφέρουν τη σορό ενός από τους 41 πιστούς που σκοτώθηκαν σε καθολική εκκλησία της Βαγδάτης

ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΙ στο πένθος και τον τρόµο είναι οι εναποµείναντες χριστιανοί στο Ιράκ, έπειτα από το λουτρό αίµατος στο οποίο κατέληξε η οµηρεία 120 πιστών από τροµοκράτες που σχετίζονται µε την Αλ Κάιντα σε καθολική εκκλησία της Βαγδάτης.

Συνολικά 53 νεκροί και 78 τραυµατίες περισυλλέγησαν µετά την έφοδο των ιρακινών δυνάµεων ασφαλείας στην εκκλησία. Από αυτούς, οι 39 ήταν πιστοί, 2 ήταν ιερείς, 12 αστυνοµικοί και 5 περαστικοί. Αγνωστο παραµένει αν οι περισσότεροι όµηροι σκοτώθηκαν πριν από την έφοδο των δυνάµεων ασφαλείας ή κατά τη διάρκειά της. Κάποιες πληροφορίες θέλουν τους τροµοκράτες να άρχισαν ευθύς εξαρχής να πυροβολούν εισβάλλοντας στην εκκλησία, και άλλες να σκοτώνουν µαζικά οµήρους την ώρα που έµπαιναν οι ιρακινές δυνάµεις. Πέντε ύποπτοι συνελήφθηκαν, κάποιοι από αυτούς µάλιστα φέρεται να µην είναι Ιρακινοί.

Την ευθύνη για την επίθεση στην εκκλησία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαµικό Κράτος του Ιράκ, απειλώντας πως θα «εξολοθρεύσει τους ιρακινούς χριστιανούς» αν δεν απελευθερωθούν δύο Αιγύπτιες, σύζυγοι ιερέων, που παρουσιάζονται ως «φυλακισµένες σε µοναστήρια» της Αιγύπτου αφότου εξέφρασαν τη βούληση να ασπαστούν το Ισλάµ. Την επίθεση καταδίκασαν µε δριµύτητα το Παγκόσµιο Συµβούλιο Εκκλησιών, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, καθώς και ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ-Μαλίκι, που τη χαρακτήρισε ως µια προσπάθεια εκδίωξης περισσότερων χριστιανών από τη χώρα. Περίπου οι µισοί χριστιανοί του Ιράκ έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από τον πρώτο Πόλεµο του Κόλπου, το 1991, µέχρι σήµερα – οι περισσότεροι από αυτούς όµως έφυγαν µετά την ανατροπή του Σαντάµ. Μόνον 550.000 χριστιανοί αποµένουν σήµερα, ένα 3% του συνολικού πληθυσµού.

3
Θεσσαλονικιός
02/11/2010 15:55
ξανα δώστε την πλατεία για ραμαζάνι , και μαζικες προσευχές... εκεί αποδεκατίζονται οι χριστιανοί εδώ πολλαπλασιάζονται οι μωαμεθανοί.....μάλλον τούρκος μας κυβερνάει....
12
02/11/2010 15:48
Και να φτιαξουμε γρηγορα το τζαμι στον Βοτανικο και αλλα τζαμια αλλου για να μην καταπιεζουμε τα θρησκευτικα δικαιωματα τους!!!
Αθηναιος
02/11/2010 10:24
Συνεχιστε να φερνετε μοσουλμανους λαθρομεταναστες...