Μέρκελ: «Αποτύχαμε με τους μετανάστες»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/10/2010 15:40 |

Το μοντέλο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας απέτυχε στη Γερμανία, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, απευθυνόμενη σε νέους-μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματός της.

Με τη δήλωσή της ρίχνει... λάδι στη φωτιά καθώς εντείνεται η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα εκατομμύρια των μεταναστών που αποκαλούν πατρίδα τους τη Γερμανία.

Οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα-είπε η Μέρκελ-όμως θα πρέπει να μάθουν τη γλώσσα και να δεχτούν τα πολιτισμικά στοιχεία μας. 

Η προηγούμενη προσέγγιση να οικοδομηθεί μια πολυπολιτισμική κοινωνία που επιτρέπει σε ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς «να ζουν ο ένας δίπλα στον άλλον...απέτυχε. Απέτυχε πλήρως», τόνισε και συμπλήρωσε: «Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η χώρα μας ζήτησε από ξένους εργάτες να'ρθουν στη Γερμανία και τώρα ζουν στη χώρα μας. Κοροϊδέψαμε τον ευατό μας για λίγο όταν είπαμε: ''Δεν θα μείνουν, κάποια στιγμή θα φύγουν", όμως δεν έγινε έτσι». 

Η συζήτηση για τους μετανάστες

Η συζήτηση για τους μετανάστες και τη θέση τους στη γερμανική κοινωνία εντείνεται το  τελευταίο διάστημα με αφορμή την κυκλοφορία, πρόσφατα, του βιβλίου του πρώην κεντρικού τραπεζίτη, Τίλο Σαραζίν, στο οποίο κατηγορεί τους μετανάστες ότι ζουν παρασιτικά εις βάρος του γερμανικού κράτους. 

Ο Σαραζίν απομακρύνθηκε από την ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας, ωστόσο το ενδιαφέρον για το βιβλίο του υπήρξε έντονο. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% οι Γερμανοί πιστεύουν ότι η χώρα τους «κατακλύζεται από ξένους». 

Η Μέρκελ, από την πλευρά της, μιλώντας αφενός για αποτυχία των μεταναστών να ενσωματωθούν, αφετέρου για την ανάγκη να δεχτούν οι Γερμανοί τα τζαμιά στις γειτονιές τους, προσπαθεί να συμβιβάσει τις δύο γραμμές που διαμορφώνονται.   

Νέα πρόσκληση για εργάτες από το εξωτερικό

Στην ίδια πολιτική εκδήλωση, η γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε πως η Γερμανία χρειάζεται, χωρίς καμία αμφιβολία, ειδικευμένους ξένους εργάτες.
 
Η συγκεκριμένη δήλωση προφανώς δεν έγινε χωρίς λόγο. Σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung η υπουργός Εργασίας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν τονίζει σήμερα πως είναι ανάγκη, να διευκολυνθεί η είσοδος στη Γερμανία ξένων εργατών με ειδίκευση-όπου αυτό είναι δυνατό. Σύμφωνα με το γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η χώρα χρειάζεται αυτή τη στιγμή 400.000 ειδικευμένους εργάτες και δεν τους έχει.
 
Ωστόσο η Χριστιανοκοινωνική Ένωση, το αδερφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών στη Βαυαρία, απέρριψε κάθε προσπάθεια χαλάρωσης των σχετικών νόμων, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει στη Γερμανία χώρος για περισσότερους μετανάστες.

44
Πειραιωτης Μαουνιερης
19/10/2010 15:09
Καρελη,για τη Μερκελ μιλαμε.Οχι για τον Παπαντρεα.
theof
19/10/2010 13:27
Τελικά οι Γερμανοί δεν βάζουν μυαλό, άρχισαν πάλι να χιτλερίζουν, αλλά δεν φταίνε αυτοί το έχουν στο dna τους, φταίνε οι σύμμαχοι μετα το τέλος του β'' παγκοσμίου πολέμου που τους επέτρεψαν και τους βοήθησαν να ανοικοδομήσουν τη χώρα τους αντί να την αφήσουν για αιώνες γκρεμισμένη και καμμένη ώς παράδειγμα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στόν πλανήτη.
Ιωαννίδης Κ
19/10/2010 13:17
Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι αναφαιρόμαστε συνεχως σέ σύνορα με Τουρ΄κία, σέ ασιάτες λαθραίους κλπ. Εχουμε ξεχάσει τα γειτονικά μας φίδια που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα, επιδοτούνται, κάνουνε ότι τους γουστάρει ενώ ήδη οι πρώτες αποικίες είναι γεγονός. Ξεχνάμε τά αλβανικά και βουλγαρικά σύνορα, ξεχνάμε τά καθημερινά εγκλήματα χωρίς να υπάρχει τέλος στή μαζική εισροή αγνώστου προελεύσεως αλβανοαφροασιατων μεταναστών πόυ ζουνε στο δικό τους χώρο αφού αυτό το κράτος κοιμάται ενώ οι διάφοροι υπουργίσκοι απλά ...καμαρώνουν. Μιλάμε για Ταλιμπάν δήθεν εκδιώξεις καί πολλά δήθεν καί ξεχνάμε τα αλβανικά φίδια που πλημμυρίσανε αυτή τή χώρα.
* Η λέξη ΑΠΕΛΑΣΗ μάς είναι άγνωστη γιαυτό καί σε κάθε φανάρι, καθε πεζοδρόμιο, κάθε δρόμο η αλβανοαφροασία ζέι και βασιλεύει. Η Ελλάδα ουτε τούς κάλεσε , ούτε τούς αντέχει, ούτε τούς ελέγχει, ούτε πρέπει να τούς ανέχεται ενώ η δική μας ανεργία είναι ήδη στο 15-20%. Αφήστε που ξεχουμίζουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία χωρίς δική τους συμμετοχή. Επιτελους τί είμαστε, χωματερή κάθε αδέσποτου;;;
Μηπως αυτό το καθεστώς ''ξεφραγο αμπέλι'' επιδοτούμενων ψηφοδοτών τού καθε Ραγκούση υπάρχει πουθενά στόν κόσμο; ελευθερα τά σάπια αλβανικά ΙΧ γιά τίς παράνομες επιχειρήσεις τους. ..Εργολάβοι λέει , ελαιοχρωματιστές λεει και η παρανομία έχει γίνει καθεστώς. Τώρα μάλιστα πόυ θα τούς χαρίσουμε καί μεγάλη έκταση στο Βοτανικό, ολα θά είναι καλυτερα. Να τούς κτισουμε και τό περιφημο ΤΖΑΜΙ ΤΟΥΣ...
Γιώργη, κόψε μας τόν 11ο μισθό καί χτίσε ΤΖΑΜΙ για τά εισαγόμενα αδέλφια μας.
Βραδύνους
19/10/2010 12:41
Μη συγχέετε προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η μετανάστευση ή αποδοχή προσφύγων σε μια πολιτισμένη κοινωνία όπως η Γερμανική, με την αντίστοιχη μιας τριτοκοσμικής πραγματικότητας όπως ή σύγχρονη ελληνική.

Η ελεεινή συμπεριφορά παλαιότερα στους ελληνικής καταγωγής πρόσφυγες όπως και η σημερινή προς τους πρόσφυγες δεν περιορίζεται δυστυχώς σε μια μικρή ομάδα του πληθυσμού. Οι απαράδεκτη συμπεριφορά για πολίτες κράτους που θέλει να χαρακτηρίζεται πολιτισμένο, αφορά σε πολλές περιπτώσεις θεσμικούς φορείς μεταξύ των οποίων η αστυνομία, η ευρύτερη κοινότητα και κρατικοί ακόμη φορείς δεν αποτελεί στιγμιαία αντίδραση συνέπεια αγανάκτησης ή οικονομικής ανέχειας.

Μια ματιά στο επίπεδο της κοινωνίας γύρω σου και όχι μόνον στα στενά περιθώρια ενός φόρουμ όπως αυτό των ΝΕΩΝ, θα σε πείσουν ότι η Ελλάδα του 2010 είναι μια κοινωνία σε κρίση. Η αντιπαλότητα, ο ανταγωνισμός και η ρήξη δεν περιορίζονται στις συγκρούσεις των γηπέδων και στις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αποτελεί ένα ευρύτατα διαδεδομένο κοινωνικό φαινόμενο που η οικονομική κρίση, δυστυχώς μακρυπρόθεσμη για τη χώρα, θα οξύνει ακόμη περισσότερο.

Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες, το παράδειγμα των οποίων χρησιμοποίησα σε προηγούμενα κείμενα ήλθαν στην Ελλάδα το 1922 και σαράντα χρόνια μετά έμεναν ακόμη σε καταυλισμούς και παράγκες. Ναι βρισκόμαστε σε κρίση και πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ σύντομα σε τραγικές καταστάσεις. Απέτυχε η κοινωνία μας και δεν είναι υπεύθυνοι οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες για την κατάντια της. Δεν ήθελα εξαρχής να θρονιαστώ στην έδρα του κοινωνιολόγου και να σας ζαλίσω με επιστημονικά τσιτάτα αλλά δεν τα κατάφερα και συγνώμην. Οσο όμως καταφέρουμε να συνειδητοποιήσουμε ορισμένα πράγματα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να μάθουμε να συζητάμε. Να συζητάμε χωρίς την ούτως ή άλλως ατελέσφορη χρήση της χυδαίας ανταλλαγής κοσμητικών επιθέτων, ή μιας επαρχιακού τύπου υποτιθέμενης σκωπτικής ειρωνίας ή ακόμη και σαδιστικών φραστικών εκφράσεων γιατί τις υπέστημεν και αυτές από ορισμένους κλασσικούς εκπροσώπους των συνωμοταξιών που προανέφερα... ___Βραδύνους ο Ελλην
Πειραιωτης Μαουνιερης
19/10/2010 10:33
Αλεξανδρε παιδι μου,τα πιστευεις ολα αυτα που γραφεις; Τι σχεση εχουν ολα αυτα ,με το βασικο προβλημα που ειναι οτι δεν μπορουμε να αφηνουμε να μπαινει ΟΠΟΙΟΣ θελει,γιατι δε χωρανε ολοι.Απλως ΔΕΝ χωρανε. Τι σχεση εχουν οι διαφοροι κλεφτες και απατεωνες με αυτο;Αν δεν υπηρχαν δηλαδη κλεφγτες,θα μπορουσαμε να τους αφηνουμε ολους να ερχονται εδω και να εγκαθιστανται οπου γουσταρουν; Θα προτεινα να τους βαζεις στο σπιτι σου κατ αρχας,ετσι για να μας πεις μετα,αν ειναι καλα,για να το κανουμε κι εμεις. Παντως εμεις στην πολυκατοικια,πεταξαμε εξω καμια 20αρια αραπες,που ειχαν κανει καταληψη στο υπογειο,και που ειχαν κανει την πολυκατοικια λαικο υπνωτηριο,και βρωμαγε ο τοπος. Και ευτυχως,εγινε γρηγορα τη συμβολη καλων αθρωπων,οργανων της πολιτειας,γιατι αλλοιως,θα χρειαζοταν κανα εξαμηνο,και θα πνιγομαστε στα @κατά,και στα κατουρα,αφου πολλες φορες,εκαναν την αναγκη τους,στη γλαστρα της εισοδου. Καταλαβες για τι πραμα μιλαμε,ή να βαλω τις φωνες;
Τάσος Κορίνθιος
19/10/2010 08:58
Γιωργάκη ακούς τι λένε οι φίλοι σου Άγγελα και Νικολά. Μη σε νοιάζει αγόρι μου, άνοιξε τα σύνορα και φέρε τους όλους μέσα. Αυτός που σε χτύπαγε στην πλάτη για το μίσθό του δεν σου έλεγε να φέρεις κι άλλους μετανάστες?
Γ. Καρέλης
19/10/2010 08:36
Δεν εντασονται και γεννάνε σαν κουνελια,ε? Πηγεντε πεστε τα αυτα στην οικογενια της Μπεναζιρ Μπουτο, στον γιο της Σαχινεκ, στην γυναικα του γαλλου υπουργου μετανάστευσης καθως και σε χιλιαδες ενταγμένους μουσουλμανους μεταναστες στην Ευρωπη και στην Αμερικη -και μην δηνετε σημασια στα καναλια που αν η μουσουλμανα δεν φοράει μαντιλα και δεν έχει δεκα παιδια την μοντάρουν και δεν φαινεται πουθενα!

Δοκιμασαμε να τους ενταξουμε και δεν επιασε? Ποτε εγινε αυτο? Οταν εδηναν περιουσιες στους δουλεμπορους για να σωσουνε τις κορες τους -και να σωθουνε οι ιδιοι- απο τους Ταλιμπαν (και τον Σανταμ) -που υποτηθετε οτι ειναι οι ιδιοι Ταλιμπαν!!!!-? Οταν τους στοιβαζουμε στο κεντρο για να πεσει η αξια των οικοπέδων στον Αγ Παντελευμονα? Οταν τις κορες τους και τις αδερφες τους τις "κανουμε" Ρουμάνες και τις στελνουμε να κανουν πιατσα, -ή στην καλητερη να δουλευουν στο Μεταξουργιο και στην Φυλης(φανταζομαι καποιοι θα έχουν πάρει καποια "Ρουμανα" Σακιρα που δουλευει εκει). Οταν ο μπατσος ξεσκιζε και εκαιγε το συμβολο της πιστης τους? Φυσικο ειναι επειτα απο αυτα να μη θελουν να ενταχθουν και να πανε με τους φονταμενταλιστες!
Ιπποκρατης Μπουρνελης
19/10/2010 06:32
Μενω τα τελευταια 37 χρονια στον Καναδα.Ολοι οι Ελληνες που γνωριζω εχουν δικες του επιχειρησεις.Οι Καναδοι μας εκτιμουν και εχουμε ενσωματωθει με αυτους.Οι μουσουλμανοι εδω δεν ειναι το ιδιο.Ουτε τον Εθνικο Υμνο της χωρας δεν σεβονται.Οι ανθρωποι αυτοι εχουν Θρησκεια δεν εχουν πατριδα.Τελευταια βλεπουμε στους δρομους γυναικες με μπουργκα κατι το γελειο και ασυνηθηστο για μας.Ελληνες ,οι ηρωες του 21 δεν πολεμησαν για να εχουμε εμεις 200 χρονια αργοτερα μια μουσουλμανικη Ελλαδα.Σε καμια περιπτωση Ιθαγενεια σε μουσουλμανους.Η Ελλαδα ανηκει στους Ελληνες.
glen
19/10/2010 02:28
εχει δει κανεις την ταινια το κυμα?
GAPAS λεφτα υπαρχουν!!!!!!!!!!!!!!!!!ελατε ολοι στην Ελλαδα
19/10/2010 02:03
Ο GAPΑS τα ακουει αυτα που λεει η Μερκελ;;;;η συνεχιζει να λεει λεφτα υπαρχουν για να ερθουν και αλλοι λαθρο;;;
ELLHNARAS
18/10/2010 21:34
Στο σύστημα λαθρομετανάστης πρέπει να δοθεί τέλος.
Δεν αντέχουμε οικονομικά όλους αυτούς που γεννάνε σαν ποντίκια και δεν μπορουν να ενταχουν στα ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ πρότυπα.
Ας τολήσει να πάει ευρωπαία με μίνι φουστα και την αφανίσανε ...
Αυτοί δεν δέχονται τα Ευρωπαικά πρότυπα γιατί να δεχτουν οι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ τα μουσουλμανικά, ανατολίτικα, γυφτοπαραδοσικά,πολιτισμικά στοιχεία τους .
Και στο κάτω -κάτω ρε αδελφέ δεν σε καλάμε στην χώρα μας εσύ έρχεσαι με το ζόρι...
ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ......
Γιάννα
18/10/2010 19:11
Δεν είναι τυχαίο που απότυχαν ακόμα και οι οργανωμένοι και πλούσιοι γερμανοί στο να τους εντάξουνε στην κοινωνία. Για αυτό εδώ γίνεται ήδη της τρελλής. Είναι που είναι τελείως μπάχαλο το κράτος, ήρθανε και οι λαθρομετανάστες και έτσι το ελλαδιστάν διαλύθηκε.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
18/10/2010 18:40
Δεν ξέρω αν κάποιοι μας αποπροσανατολίζουν και ασχολούμαστε όλο και περισσότερο με τους λαθρομετανάστες που ψάχνουν τα ωραία μας σκουπίδια για να επιβιώσουν και έχουμε ερμητικά τα σύνορα μας κλειστά, προς τους αγαπητούς
ευρωπαίους συμμάχους μας μην τυχόν και μας ξεφύγει κανείς και τους μολύνει ? Λαθρομετανάστευση πάντα θα υπάρχει όσο υπάρχουν αυτά τα παγκοσμιοποιημέμανα συστήματα που κυβερνάνε τις χώρες μας .Το πρόβλημα είναι η σωστή αντιμετώπιση της , απο υπεύθυνες κυβερνήσεις με σωστή μεταναστευτική πολιτική .Δεν είναι δυνατόν να ανοίξουμε χωματερές και να τους πετάμε μέσα ?Ας ασχοληθούμε και λίγο με τα δικά μας λαμόγια πως θα πιάσουμε κανένα τους , πως θα τους αναγκάσουμε να πληρώνουν τους φόρους τους ,οι έχουντες και κατέχοντες τεράστιες περιουσίες ? Δικοί μας είναι αυτοί που μεταφέρουν τον τεράστιο πλούτο της χώρας μας στις Ελβετικές τράπεζες και δικοί μας οι καλλίτεροι αγοραστές κτημάτων στο Παρίσι και στο Λονδίνο , γιαυτό και η χώρα μας είναι απο τις πλουσιότερες της ευρώπης με φτωχούς κατοίκους .


ΚΔ
18/10/2010 17:15
Βασίλη έτσι είναι όπως τα λες. Το επιβεβαιώνω και εγώ απο Γερμανία. Ο Σαραζίν είπε αυτό που όλοι βλέπουν, απλά με πολύ άκομψο εως άκυρο τρόπο που του γύρισε μπούμεραν. Ακόμα και έτσι όμως πυροδότησε μια συζήτηση για το μεταναστευτικό που η Γερμανία όπως και κάθε ευρωπαική χώρα (και εμείς στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο) οφείλει να ανοίξει.Η συντριπτική πλειοψηφία μουσουλμάνων δεν ενσωματώνονται ούτε κοινωνικά ούτε πολιτιστικά. Εξακολουθούν να μιλούν κάκιστα γερμανικά, εγκαταλέιπουν τα σχολεία γιατί έχουν τεράστιες δυσκολίες προσαρμογής, ζούν είτε παρασιτικά απο το κράτος (δηλαδή τους εργαζόμενους φορολογούμενους) είτε καταλήγουν στην παρανομία.''Εχουν δημιουργήσει παράλληλους κόσμους και το χειρότερο έχουν οδηγηθεί στην πόλωση και την απαξίωση της δυτικής κοινωνίας γεγονός που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους καθώς εύκολα στρατολογούνται απο τρομοκρατικές-ισλαμιστικές οργανώσεις. Ακόμα και οι Τούρκοι της Γερμανίας που μέχρι πρότινος στο θέμα της θρησκείας ήταν πιο μετριοπαθείς τα τελευταία 10 χρόνια (και λόγω Ερντογάν) έχουν αρχίσει να προβάλουν ξανά τη μουσουλμανική τους ταυτότητα και οι γυναίκες τουρκικής καταγωγής με μαντίλα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Αλλά δεν πρόκειται για τη μαντίλα, αλλά για ο,τι η μαντίλα αντιπροσωπεύει. Εναν ακραίο θρησκευτικό συντηριτισμό παντρεμένο με τουρκικό "πατριοτισμό" που κάνει την ομαλή ένταξη στη γερμανική κοινωνία σχεδόν αδύνατη. Υπάρχουν και λίγες φωτισμένες εξαιρέσεις, κυρίως γυναίκες τουρκικής καταγωγής, που έχουν σπουδάσει, έχουν ενταχθεί στη γερμανική κοινωνία και κρούουν εδώ και καιρό τον κώδονα του κινδύνου. Αλλά πρόκειται δυστυχώς για εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Οσον αφορά οσα γράφεις για την Αθήνα μπορώ μόνο να σου δώσω δικιο. Η κατάσταση είναι πέρα απο κάθε ''ελεγχο πλεον. Δεν έχω ζήσει τίποτα ανάλογο πουθενά στην Ευρώπη (και όμως ταξιδεύω πολύ συχνά και έχω δει πολλά μέρη). Είναι πραγματικά σαν αυτή η χώρα να έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει πολιτιστικά και εθνικά. Αν δεν αρχίσει ο λαός να πιέζει τους κυβερνόντες να παρθούν μέτρα ενάντια στη λαθρομετανάστευση, φοβάμαι πως σε 20 χρόνια απο σήμερα (και με δεδομένο το δείκτη γεννήσεων) η Ελλάδα όπως την ξέρουμε θα έχει σβήσει.
Philippos
18/10/2010 17:09
Οι Γερμανια απετυχε στον τομεα της μεταναστευσης. Παρολο που η Γερμανια ειναι μια ανεκτικη, μοντερνα χωρα. Οι Γερμανοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ρατσιστες, σταματηστε να γραφετε τετοιες βλακειες !!! Πλακα εχει οτι οι δηθεν αντιρατσιστες της ελληνικης αριστερας, χαρακτηριζουν εναν ολοκληρο λαο, τους Γερμανους, ως ρατσιστες, ως Ναζιστες, αυτο που κανουν δεν ειναι ρατσιστικο? Τους τυφλονει απο οτι φαινεται η ιδεολογια τους. Αντι να αποφυγει η Ελλαδα τα λαθη που εκαναν τα αλλα ευρωπαικα κρατη στον τομεα της μεταναστευσης, κανει τα ιδια και μεγαλυτερα. Η Ελλαδα ηδη απετυχε σε μεγαλυτερο βαθμο.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
18/10/2010 16:49
Υπάρχουν κουλτούρες που προσαρμόζονται και προκόβουν σε ξένες χώρες, όπως έκαναν οι Έλληνες σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Δυστυχώς, η Γερμανία και η Ελλάδα έχουν πολύ μεγάλο πληθυσμό από Ασιάτες (Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μπάγκλαντες) που δεν θέλουν και δεν μπορούν να ενταχθούν κοινωνικά. Οι διαφορές στην κουλτούρα, τη θρησκεία και τον τρόπο ζωής είναι απλά χαοτικές. Στην Ελλάδα έχει στηθεί οργανωμένο έγκλημα με λαθρεμπόριο, πορνεία και επαγγελματική ζητιανιά. Δεν είναι τυχαίο που έρχονται κατά χιλιάδες παρά την κρίση, αφού βρίσκουν ένα περιβάλλον ανομίας και παραβατικότητας που κάνουν οτι θέλουν χωρίς να τους αγγίζει ο νόμος.
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
18/10/2010 14:28
Στην Αθήνα οι λαθραίοι καταλαμβάνουν γειτονιές ολόκληρες τις οποίες μετατρέπουν σε γκέτο-εστίες ανομίας, και εμείς συνεχίζουμε τις ηθικοανθρωπιστικές ρητορείες του κ... Που είναι η μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση που έταξες κύριε ΓΑΠ? Μαζί με τα λεφτά που υπήρχαν?
απανταχου ελλην
18/10/2010 13:44
Οι Ελληνες στην Γερμανια σε ποια λιστα ανηκουν ?
Ανατολιτες η Δυτικοι
Πάνος
18/10/2010 13:41
Προσθήκες στα κάτωθι και απαντήσεις στους Ι. Μποφίλιας, teras, Πειραιωτης Μαουνιερης. Αγαπητοί φίλοι η απόκριση μου στα στερεότυπα. 1. Αναφέρθηκα στην <<αποτυχία της πολυπολιτισμικότητας>> και στους λόγους. Η γερμανική πολιτική, αντιμετωπίζει ομολογουμένως μη διαχειρίσιμες συγκρούσεις, στις γραμμές κοινωνικών και πολιτικών αντιπαραθέσεων των χωρών προέλευσης ομάδων μεταναστών, μιας μειοψηφίας εντός της μειοψηφίας των κοινωνικά αποκλεισμένων. Πρόκειται για τους Τούρκους μετανάστες και τις συγκρούσεις κεμαλιστών με λαϊκιστικούς ισλαμικούς κύκλους (των ανερχόμενων οικονομικά και πολιτικά μεσαίων κοινωνικών τάξεων) του κ. Ερδογάν. Οι τάξεις αυτές απειλούν την εξουσία των πρώτων προκαλώντας το κλείσιμο των κεμαλιστών έναντι δυτικών επιρροών. Επιπρόσθετα ο λαϊκισμός του κ. Ερδογάν, ο οποίος εμφανίζεται ως προστάτης του Ισλάμ στην Ευρώπη, ασκώντας πιέσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, επιδεινώνει τεχνητά τη θέση των Τούρκων στη χώρα, προκαλώντας παράλληλα το κλείσιμο των σκληροπυρηνικών ισλαμικών κύκλων έναντι δυτικών επιρροών (εντός της μειοψηφίας των αποκλεισμένων). Τέλος το κουρδικό, διεξάγεται επί γερμανικού εδάφους έναντι των ομάδων που ανάφερα. Η πλειοψηφία των μεταναστών τουρκικής καταγωγής δεν σχετίζεται με αυτά και εμφανίζεται ως ενσωματωμένη κοινωνική ομάδα. Παρατηρείται έντονος προσηλυτισμός των αναφερθέντων κύκλων, που ενισχύεται σε καιρούς οικονομικής κρίσης. Τονίζω ότι η πλειοψηφία αντιμετωπίζει κοινωνικά προβλήματα. 2. Σε ότι αφορά τους Έλληνες της Γερμανίας που “[...] δεν έχουν κανένα Γερμανό κολλητό και ας είναι εκεί 50 χρόνια.” Οι Έλληνες της Γερμανίας ανήκουν στις αξιόπιστες και συμπαθείς στους Γερμανούς ομάδες μεταναστών, η παραδοσιακή φιλία μας με τους Γερμανούς είναι άριστης ποιότητας και οι σχέσεις μας δεν αποκλίνουν από τις διαδεδομένες μορφές κοινωνικών σχέσεων. Οι αποδόσεις των Ελλήνων στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτισμική ενσωμάτωση δεν αμφισβητούνται. Το κύρος μας, αν επιδεινώθηκε πολιτισμικά, αυτό οφείλεται στην αναξιοπιστία της χώρας μας και στην πολιτική αναποτελεσματικότητα που σσ. βιώνεται εσείς, τραγικά. Οι Έλληνες της Γερμανίας δεν μετέφεραν τις εθνικής φύσεως αντιπαραθέσεις στις χώρες υποδοχής, υπήρξαν με εξαίρεση κάποιες περιόδους στο παρελθόν (των έντονων κομματικών αντιπαραθέσεων στις ελληνικές κοινότητες) χαμηλών τόνων, και με αυτά αξιόπιστοι στα μάτια των Γερμανών. Οι σχέσεις μας με τους Τούρκους συμπολίτες μας (κυρίως στο εργασιακό περιβάλλοντος και στην πολιτισμική συνεργασία) είναι συνήθως σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού (σε γενικές γραμμές και καχυποψίας), 3. Η αποτυχία της ελληνικής πολιτικής είναι και αποτυχία της μεταναστευτικής της πολιτικής, αφενός στην κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστευτικών ροών και αφετέρου στη διαχείριση των ροών αυτών εντός ΕΕ. Η άποψη μου είναι ότι τα θέματα αυτά δεν αντιμετωπίστηκαν με την πρέπουσα σοβαρότητα και το σεβασμό που επέδειξαν άλλες χώρες, σσ. σε εμάς τους συμπατριώτες σας (δεν ξέρω αν κάποιοι μεταξύ σας αντιλαμβάνονται ότι μια ακόμη Ελλάδα ζει στο εξωτερικό). Αλλά αυτό δεν εκπλήττει κανέναν.
@ Βασίλης Π. 18/10/2010 10:23
18/10/2010 13:21
Μη λέτε υπερβολές δημιουργώντας κλίμα. Κανείς δεν είναι τρομοκρατημένος. Μόνο γύρω στην Ομόνοια υπάρχει πρόβλημα κυρίως από τα ναρκωτικά.
T.P.
18/10/2010 12:51
Η δικαίωση του φασίστα, αν να χαθείτε ταγματασφαλίτες
σιντελα αρφαραχ
18/10/2010 12:16
ο ρατσισμος ποτε δεν πεθαινει στη γερμανια! Οχι κουκλαρα μου ειμαι απο την Μεσογειο, τα καλοκαιρια μαυριζω και γινομαι μια Θεα, ακουω πενια πεταω τη γοβα και ανεβαινω στο τραπεζι, νομιζεις οτι μπορεις να μας κανεις ολους ανοργασμικους γερμανους;
@ Γερμανοφιλος 17/10/2010 23:44
18/10/2010 11:29
"Δεν εχουν αφησει τα συνορα ανοιχτα και ας ερθουν οσοι θελουν! Προστατευουν τον Γερμανο πολιτη!"
Ας είχαν ατέλειωτα χιλιόμετρα ακτών με θέα την Τουρκία και το συζητάγαμε. Κι εγώ αν συνόρευα με Γαλλία και Βέλγιο μιά χαρά θα φύλαγα τα σύνορά μου.

Πειραιωτης Μαουνιερης
18/10/2010 10:48
@ Τερας. Θυμαμαι μια παλια γνωστη,που ειχε κανει χρονια στη Γερμανια,σαν καθηγητρια,μου ελεγε οτι η συμπεριφορα των Γερμανων,ηταν αψογη,και εκανε ενα σωρο φιοκυς,και μαλιστα μια Γερμανιδα,ερχοταν καθε Χρισουγεννα στο σπιτι της,χρονια μετα αφου εφυγε απο εκει. Οι Ελληνες απο την αλλη μερια,πονηροι και συμφεροντολογοι, ως συνηθως,της εκαναν χαρουλες,οσο ειχε τα παιδια τους στο Σχολειο,αλλα μολις εφυγε,ουτε για φτυσιμο. Γιατι γυρισε καποια καλοκαιρια εκει,και ουτε που της μιλαγαν. Αρα,καλα λες εσυ,και καλα λεει η Μερκελ. Μερικοι,δεν ενσωματωνονται στη Χωρα που τους φιλοξενει,και ιδιως οι Μουσουλμανοι,που ειναι στον κοσμο τους. Ωρες ειναι,να πανε οι Ταλιμπαν,και να αρεχισουν να κοβουν μυτες και αυτια στις γυναικες,αν δεν τις γουσταρουν.
Βασίλης Π.
18/10/2010 10:23
Καλημέρα από Ολλανδία. Οι μετανάστες από Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια ενσωματώνονται παντού και καλά. Οι μουσουλμάνοι από Αφρική και κεντρική Ασία είναι άλλη περίπτωση. Εκμεταλλεύονται τη χώρα που τους φιλοξενεί και δεν κάνουν τίποτα να ενταχθούν σε αυτήν. Καταλήγουν να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Το καλοκαίρι είδα στην Ελλάδα μια εφιαλτική κατάσταση με την Αθήνα σε κάτασταση πολιορκίας από ξένους πληθυσμούς και τους Αθηναίους τρομοκρατημένους και ανήμπορους. Κυκλοφορεί επίσης έντονα η φήμη ότι η Ελλάδα είναι χώρα χωρίς νόμους και δημόσια ασφάλεια και αυτό τραβάει ακόμα περισσότερο τέτοιους πληθυσμούς. Λυπάμαι που κατάντησε ετσι η πόλη που μεγάλωσα. Ευτυχώς για μένα που την έκανα νωρίς!
Γιάννης
18/10/2010 09:51
Το πρόβλημα με τους μετανάστες έχει γίνει πια έντονο.

Οι ανθρωπισμοί σταματούν όταν κινδυνεύουν τα παιδιά σου...

Ελένη
18/10/2010 09:49
Ας μην ανησυχεί η κυρία Μέρκελ.

Όλοι αυτοί οι απροσάρμοστοι που δεν ενσωματώθηκαν εκεί παρά τις τεράστιες προσπάθειες, μπορούν κάλλιστα να έρθουν στην Ελλάδα όπου έχει δημιουργηθεί η μεγαλύτερη παιδική χαρά λαθρομεναστών, μαφιόζων και νταβατζήδων.

Ετσι και αλλιως η Ελλάδα έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει.

Φέρτε μας και άλλους! Εχουμε χρήμα, δουλειές και σπίτια για όλους τους Αφρικανούς και Ασιάτες που θέλουν να μας κάνουν την τιμή και να εποικίσουν τη χώρα μας.

Γ ΠΑΠ
18/10/2010 08:22
Η ύποτπη θεώρία της πολυπολιτισμικής κοινωνίας κατέρευσε . Βιομήχανοι χρειαζονται λαθρομετανάστες για φθηνό εργατικό δυναμικό. Η λασπολογία περί ρατσισμού των Ελλήνων είναι κατευθυνόμενη όπως και η αποσιώπηση των εγκλημάτων που καθημερινά διαπράτουν οι λαθρομετανάστες αφού δεν υπάρχουν δουλειές να βρούν. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα αν δεν γίνουν τώρα μαζικές απελάσεις.
panos
18/10/2010 08:15
Ας σταματήσει η εκμετάλλευση των αναπτυσώμενων χωρών, ας γίνουν επενδύσεις από σοβαρές εταιρείες, ας σταματήσει η υποστύριξη τυρανικών καθεστώντων από τις "μεγάλες" δυνάμεις ώστε να μπορέσουν οι μετανάστες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους (ότι συμβαίνει με αρκετούς Τούρκους δεύτερης γενιάς). Γεγονός είναι δεν χωράνε πάρα πολλοί μετανάστες σε μια χώρα και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο ας σκεφτεί πόσους φιλοξενούμενους θα δεχόταν στο σπίτι του - κάποια στιγμή δεν θα έλεγε "συγνώμη δεν έχω άλλο χώρο?. Οι μετανάστες ειδικά στην Ελλάδα και ακόμη περισσότερο στην πολύπαθη Αθήνα είναι πάρα πολλοί και ζουν παρασιτικά. Δεν πιστεύω πάντως ότι όλα αυτά συμβαίνουν τυχαία. Η αδράνεια από την πλευρά της πολιτείας έχει κάποιους στόχους...
Μπουκοτάρετε οτιδήποτε Γερμανικό
18/10/2010 05:38
Μέρκελ: Αποτύχαμε με τους μετανάστες.

Αποτύχατε διότι είστε Ρατσιστές και Χοντροκέφαλοι Κομπλεξικοί.

Θέλετε τους μετανάστες όπως τους σκλάβους οι Ναζί στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.

Οι Νοτιο Ευρωπαίοι (Έλληνες, Ιταλοί, Πορτογάλλοι, Ισπανοί) αντιμετωπίζονται στη Γερμανία ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Οι Ινδοί, Πακιστανοί, κ.λ.π. έχουν πολύ περισσότερα δικαιώματα στη Μεγάλη Βρεταννία από ότι οι Νότιο Ευρωπαίοι στη Γερμανία.

Στη Γερμανία προσβολές της Εθνικής ταυτότητας πολιτών από άλλες χώρες είναι κοινή πρακτική. Στη Μεγάλη Βρεταννία το ίδιο πράγμα είναι ποινικό αδίκημα.
Ι. Μποφίλιας
18/10/2010 01:35
Το κόμμα της κ. Μέρκελ είναι δεξιό. Οι στατικές για την ώρα είναι αρνητικές για το κόμμα της. λίγους ακόμα ψήφους να χάσει από τα δεξιά στην άκροδεξιά, κινδυνεύει όχι μόνο το κόμμα της αλλα και η ίδια η Γερμανοί. Οι εθνικιστές καιροφυλακτούν. Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Ολλανδία. ΄Παίζει το μεγάλο παιχνίδιμιας υψηλά φιλελεύθερης Χώρας. Στις πρόσφατες όμως εκλογές κέρδισαν οι ακροδεξιοί. Γιατί αυτοί επεσήμαναν τους κινδύνους του φιλελευθερισμού που γέμισε την Χώρα τους από Μουσουλμάνους. Καμπανάκι λοιπόν η Ολλανδία για την Μέρκελ! Πρόκειται για δυναμικό άτομο που γνωρίζει να προφυλάσσει τόσο τα συμφέροντα του Κράτους, όσο και του κόμματός της. Βέβαια για οποιονδήποτε ξένο ανεξάρτητο θρησκείας που είναι σε θέση να συμβάλλει στην ανάπτυξη του Τόπου είναι καλοδεχούμενος. Παράδειγμα ο Τούρκος ποδοσφαιριστής που έπαιξε στην εθνική Γερμανίας και έβαλε γκόλ στην εθνική Τουρκίας. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες που χρειάζεται η Γερμανία. Οι άλλοι είναι αυτοί που εργάζονται στα σκουπίδια και δεν απεργούν ποτέ.
Τέλος σε μια δημοκρατική χώρα ο αυστηρός έλεγχος είναι προϋποθέση. Εμείς με πρωτοπόρο τον Παυλόπουλο πρώην υπουργό εγκαταλείψαμε κάθε έλεγχο. Τώρα χρειάζεσαι ισχυρή Ακτοφυλακή για να προλάβεις τα χειρότερα. Ο Γιώργος μόνος του δεν μπορεί να τα προλάβει όλα.
GS
18/10/2010 01:23
Ότι η ενσωμάτωση των ξένων απέτυχε στην Γερμανία το ξέρομε αλλά με της δήλωσής της Μερκελ είναι ότι απέτυχε η Μερκελ με τους νεοφιλελεύθερους, και εάν νομίζει η Κ. Μερκελ με ακροδεξιά προπαγάνδα θα βελτίωση την δημοτικότητα της θα αποτύχει όπως επέτυχε και ο φίλος της ο Κοχ. Πως να να μην αποτύχει η ενσωμάτωση ξένων και Γερμανών όταν απομονώνεις κάποιον τι περιμένεις η ξένοι στην Γερμανία είναι μια παράλληλη κοινωνία και δεν έχει καμιά κοινωνική επαφή με τους Γερμανούς και εάν κάποιος ξένος νομίζει ότι ενσωματώθηκε είναι αναγκασμένος να ακούει της υποτίμησης της προσβολές που κάνουν οι Γερμανοί στους ξένους. Ο Γερμανός είναι φίλος εάν έχεις καλό κρασί, καλό φαΐ, ωραία γυναικά, να τον πάρεις μαζί σου στης διακοπές μουσαφίρη να μην πλήρωσή μια και όταν σε χρειάζεται το πρόβλημα δεν είναι να ενσωματωθεί ο ξένος στην γερμανική κοινωνία να ενσωματωθεί οι γερμανική κοινωνία με άλλες κοινωνίες, τους βλέπετε στης διακοπές τους μονή τους σαν τα γουρούνια δεν ταιριάζουν με κανέναν και ούτε τους συμπαθεί και κανένας, αυτοί πιστεύουν ακόμα ότι ο Χίτλερ ήταν καλός κυβερνήτης και ο ύμνος τους λέει Γερμανία υπεράνω όλων και το πιστεύουν (κάλιο σκύλο Αφγανό παρά φίλο Γερμανό). Η Κ. Μερκελ δεν ξέρει να κάνει λογαριασμό η ακροδεξιοί στην Γερμανία είναι περίπου 5 % οι Γερμανοί με ρίζες αλλοδαπών 20 % πες ότι πήρε 2 % από ακροδεξιούς και χάσει 5 % από τους άλλους τι έκανε και τώρα δεν ανεβαίνει η δημοτικότητα των ακροδεξιών αλλά των πράσινων η κ. Μερκελ έβαλε λάθος μηχανή, άλλο ένας συγγραφεύς όπως ο Σαρατσιν, ο Σαρατσιν έκανε σωστό λογαριασμό, πρέπει να βγω σιγά σιγά σε σύνταξη πως θα τα οικονομηθώ και 10 % να αγοράσουν το βιβλίο μου είμαι εκατομμυριούχος και το είπε ο άνθρωπος ότι δεν μπορώ να τα βάλω με το 75 % της Γερμανικής κοινής γνώμης δηλαδή υπολόγιζε μόνο το 25 % είχαν την γνώμη του, όμως η κ. Μερκελ χρειάζεται τουλάχιστον 43 % για να κάνει κυβέρνηση με κάποιο άλλο κώμα που θα έχει τουλάχιστον 5 %. Έχει ακόμα καιρό να διορθώσει το λάθος της και πρέπει να προσέξει μην της φύγει και ο νέος πρόεδρος
η9
18/10/2010 00:29
Φέρτε τους στον Άγ(ρ)ιο Παντελεήμονα!
Γερμανοφιλος
17/10/2010 23:44
Οριστε κυριοι, χωρα!

Η υπουργος εργασιας γνωριζει ποσους μεταναστες χρειαζεται η χωρα της! Εχει γινει ερευνα εργατικου δυναμικου κ θεσεων εργασιας! Δεν εχουν αφησει τα συνορα ανοιχτα και ας ερθουν οσοι θελουν! Προστατευουν τον Γερμανο πολιτη!

Η κ. Λουκα Κατσελη ξερει ποσους μεταναστες χρειαζομαστε?

Αυτη δεν ξερει ουτε πως λεγεται ακριβως το υπουργειο της!

Και θελετε να παει η Ελλαδα μπροστα???!!
Ομολογιουχος
17/10/2010 23:24
Οχι, νομιζατε οτι ειναι προβατα οι Γερμανοι σαν εμας...

Και υπενθυμιζω οτι η Γερμανια εχει ασημαντα φαινομενα λαθρομεταναστευσης σε σχεση με τα δικα μας.
Α.
17/10/2010 23:14
Ως ελληνας που ζει στο εξωτερικο εδω και καποια χρονια εχω γνωρισει πολλους μουσουλμανους και λυπαμαι αν σας σοκαρω αλλα δεν εχουν καμια σχεση με αυτα που περιγραφετε... Καθως ολοι οσοι γνωρίζω ειχαν την ευκαιρια να εχουν ανωτατη μορφωση ειναι πληρως ενσωματωμενοι στην χωρα που ζουν. Αρα το προβλημα την ενσωματωσης ή οχι δεν ειναι θρησκευτικο ΑΛΛΑ κοινωνικο και ειναι κοινωνικες συνθηκες που προκαλουν τα προβληματα. Εχω γνωρίσει πολλούς ξενους, και εγω ξενος είμαι εδώ, οι οποιοι ειναι πλήρως ενταγμένοι στην κοινωνία. Αν οι κοινωνικές συνθήκες για εξαιτιας διάφορων παραγόντων δεν ευννουν την ενσωμάτωση των ξένων δεν είναι μόνο δικό τους το πρόβλημα αλλά οφείλεται και σε αλλους παράγοντες... Το προβλημα δεν είναι θέμα ράτσας, ούτε και θρησκείας και είναι θλιβερό να σκεφτόμαστε έτσι. Σας συνιστώ να διαβασετε το βιβλίο της Διδως Σωτηρίου Ματωμενα χώματα να δειτε για πόσα χρόνια ζουσαν οι Ελληνες μαζι με τους Μουσουλμάνους χωρίς προβλήματα και τελικά ποιοι τα δημιουργησαν και πως φτασαμε εκει που φτάσαμε...
Μιλτιάδης ο Νεώτερος
17/10/2010 22:14
Διαίρει και βασίλευε
Πάνος
17/10/2010 22:02
Αρχικά θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο κ. Σαραζίν και οι υποστηρικτές του Ralph Giordano και άλλοι ακραίοι (ανεξαιρέτως σημιτικής καταγωγής) επιχειρούν, όσο εντατικοποιούνται οι γραμμές αντιπαραθέσεων μεταξύ Ισλάμ και Δύσης, τη δημιουργία εντυπώσεων τύπου μεσανατολικού ζητήματος επί γερμανικού εδάφους, γεγονός απ το οποίο λαμβάνει αποστάσεις το μετριοπαθές Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων στη Γερμανία (Zentralrat der Juden in Deutschland). Ασκούν δηλαδή έμμεσα πιέσεις στη χώρα, κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό επίσημα από την γερμανική πολιτική, αλλά και από τον πληθυσμό, ο οποίος δείχνει μια διαφορετική στάση στο θέμα. Σε ότι αφορά τους μουσουλμάνους γενικότερα και ότι εμφανίζεται (λανθασμένα) εγγενές στον πολιτισμό τους θα πρέπει να αναφερθεί ότι πρόκειται για μια μειονότητα ανθρώπων στη χώρα αυτή (με αυξητικές τάσεις), μελών ασθενών κοινωνικών τάξεων με τεράστια κοινωνικά προβλήματα κοινά με αυτά των Γερμανών (και άλλων μεταξύ τους και Ευρωπαίων μεταναστών) σε αντίστοιχες προβληματικές καταστάσεις. Αν αναζητούμε σοβαρές εξηγήσεις, το ερευνητικό μοντέλο θα πρέπει να λάβει υπόψη το πολιτικό και κυρίως οικονομικό πλαίσιο κοινωνικής ενσωμάτωσης (κάτι που κάνει), τις ραγδαίες αλλαγές στην οικονομία και την κυριολεκτική εξαθλίωση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων λόγω λιτότητας. Η υποδιαστρωμάτωση δε γνωρίζει πρώτιστα πολιτισμικές διαφορές, η πολιτισμική χροιά των προβλημάτων ως μονοαιτιακή εξήγηση δεν αρκεί. Σοβαρές επιστημονικές εξηγήσεις από την γερμανική επιστημονική κοινότητα υπάρχουν. Αλλά στην παρούσα στιγμή το θέμα προσφέρει έδαφος στον λαϊκισμό της κ. Μέρκελ, η οποία κατηγορείται για αναποτελεσματικότητα βλέποντας τα ποσοστά του κυβερνητικού συνασπισμού να κινούνται σε πρωτόγνωρα χαμηλά επίπεδα. Όπως αντίστοιχα ο κ. Σαρκοζί καταφεύγει σε ακραίες τοποθετήσεις προσπαθώντας να αποσπάσει ποσοστά. Βοηθοί οι γνωστοί σε εμάς πλέον Bild, Welt, Focus, κλπ. Ασφαλώς παραλείπεται γενικά να ειπωθεί ότι οι Τούρκοι όπως και οι Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί κοκ. μετανάστες κλείνουν μετά το πρώτο κύμα μετανάστευσης μια πεντηκονταετία εργασίας και υψηλής απόδοσης στην οικονομική και κοινωνική ενσωμάτωση στη Γερμανία στηρίζοντας το λεγόμενο οικονομικό θαύμα. Αυτός ο κύκλος όμως πρέπει σύμφωνα με τους δεξιούς και εθνικιστικούς κύκλους της κ. Μέρκελ, του κ. Βεστερβέλε και άλλων να κλείσει τώρα, μέσα στη οικονομική κρίση, καθώς η νέα υποδιαστρωμάτωση αποτέλεσμα της λιτότητας και μιας άνευ προηγουμένου προπαγάνδας υπέρ της κοινωνικής ανισότητας στη Γερμανία, αποκλείει την παλαιά μετανάστευση και τις νέες γενιές μεταναστών απογόνων της αντικαθιστώντας την με φθηνό και εξαθλιωμένο γερμανικό εργατικό δυναμικό. Αυτά περί πολιτικής στρατηγικής της γερμανικής και της ευρωπαϊκής δεξιάς. Το θέμα αφορά τους Έλληνες μετανάστες οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολλά κοινά προβλήματα με τους υποτιθέμενα (και ρατσιστικά) <<κατώτερους>> και <<υποβαθμισμένους>> μουσουλμάνους και συνιστώ την προσοχή της ελληνικής πολιτείας στο θέμα αυτό.
Γρηγορις
17/10/2010 21:48
Ομαδικες απελασεις μεταναστων τωρα αμεσως !!! Ξυπνηστε !!!
Βουλιαζουμε ...
Σ.Κ
17/10/2010 21:11
Η Μερκελ λεει το αυτονοητο που εδω στην "Μπανανια" εχουμε σηκωσει τα ΠΟΔΙΑ ψηλα!!! Ολοι αυτοι οι λαθραιοι μεταναστες πρεπει να φυγουν απο την Ελλαδα..κραταμε μονο αν χρειαζομαστε αλλα φανταζομαι οτι με την ανεργια στο 12% δεν χρειαζομαστε!!! Οσο για τους εξοπλισους της Τουρκιας πρεπει να ειναι καποιος ανοητος να πιστευει οτι η τουρκια φοβαται τα 10 αεροπλανα μας και τα ΟΥΚ και δεν μας την "πεφτει"!!! Η Τουρκια ειναι 3η παγκοσμια δυναμη σε στρατο και εξοπλισμο...διαβαστε τι γραφει το ΝΑΤΟ για την Τουρκια και επιτελους ξυπνηστε...τιποτα δεν εχει μενει στα χερια των Ελληνων με τα παραμυθια τοσα χρονια τα εχουμε χασει ολα!!! Δεν εχουμε καμμια δυναμη....διπλα στο σπιτι σας ξεσαλωνουν οι μουσουλμανοι,αλβανοι,πακιστανοι και αλλοι και εσεις στην μουγκα!!! Προβατα εισαστε που νομιζουν οτι ειναι λυκοι!
Χάρης ο Καναδός
17/10/2010 21:07
΄...........Οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα-είπε η Μέρκελ-όμως θα πρέπει να μάθουν τη γλώσσα και να δεχτούν τα πολιτισμικά στοιχεία μας........"

Χμμ......Τόν αράπη (τόν Μουσουλμάνο) κι΄ άν τόν πλένεις, τό σαπούνι σου χαλάς.

(ΥΓ. Καμία προσβολή γιά τόν Ομπάμα. Θά τόν ψήφιζα άν ήμουν Αμερικανός).
Αουφβιεντερσεν!
17/10/2010 20:09
Η Ελλάδα πόσους ειδικευμένους χρειάζεται; Μάλλον όχι και πολλούς! Εμπρός παληκάρια μου... ο σταθμός του Μονάχου μας περιμένει... το ψωμί της ξενιτιάς είναι πικρό αλλά χορταίνεις... Εξάλλου με τους Έλληνες δε φαίνεται να έχουν πρόβλημα... προς το παρόν... μιας και αποδεδειγμένα αφομοιονώμαστε εύκολα...
Πλούταρχος Λευκαδίτης
17/10/2010 19:04
Αγαπητοί κύριοι των Νέων,
φαίνεται πώς για ακόμα μια φορά ξέφυγε λιγάκι το πληκτρολόγιο και γράψατε άλλα από αυτά που διαβάσατε... Ο Τίλο Σαρατζίν αναφέρει στο βιβλίο του ότι "οι μουσουλμάνοι δεν είναι ενσωματώσιμοι, ακόμα και αν γυρίσει τούμπα ο κόσμος...". Δεν αναφέρεται στο σύνολο των μεταναστών που μπήκαν στη χώρα του. Και πραγματικά, γιατί είναι φασιστικό να λες κάτι που σού έχει διδάξει η μέχρι σήμερα εμπειρία και το οποίο είναι απόλυτα αληθές και δεν είναι φασιστικό να στρουθοκαμηλίζεις και να μιλάς γενικά περί δήθεν ενσωμάτωσης, ρατσισμού και λοιπών νοσηρών φαινομένων... Μάλιστα, ορισμένοι ροζ χαζοχαρούμενοι, θιασώτες της πολυπολιτισμικής λκάνης του Σιλωάμ, ίσως του πλέον φασιστικού επινοήματος της σύγχρονης μετανεωτερικότητας που βιώνουμε - θα έπρεπε κατάτι να προβληματιστούν από το γεγονός ότι ακόμα και η Μέρκελ, ως Πρωθυπουργός της Γερμανίας, δηλώνει αδυναμία να ενσωματώσει όλους αυτούς τους ξένους... Όμως όπως όλα τα πράγματα έρχονται καθυστερημένα στην καθυστερημένη χώρα μας, κάποια στιγμή θα καταλάβουμε και εμείς ως χώρα ότι όχι μόνο αδυνατούμε να ενσωματώσουμε, αλλά ακόμα και να υποδεχτούμε όλους αυτούς που καθημερινά κααταφθάνουν... Αλλά μέχρι τότε...
Kwstas
17/10/2010 18:44
Επικίνδυνοι άνθρωποι οι Γερμανοί, πολύ επικίνδυνοι... Αν μέσα στην επόμενη 5ετία ξεσπάσει κάποιος άγριος πόλεμος, δεν θα εκπλαγώ. Ήδη οι καταστάσεις κυοφορούν κάτι εκρηκτικό και φρικτό. Και εμείς εδώ ασχολούμαστε με την τεράστια μπούρδα, το Μνημόνιο, και με το πώς θα ξεπληρώσουμε τα κοράκια που μας δάνειζαν δίχως να νοιάζονται αν είχαμε τη δυνατότητα να τους εξοφλήσουμε τα χρωστούμενα και με τους ανεπαρκείς πολιτικούς μας που δανείζονταν προκειμένου να στήσουν πανηγύρια δύο εβδομάδων για να φορέσει τις γόβες Louboutin εκείνη η φρικώδης απομίμηση ανθρώπου, η Γιάννα. Και τώρα πετσοκόβουν μισθούς οικογενειαρχών που είχαν βασιστεί στο "αυτονόητο" (ω τι λέξη και αυτή!! Από το προσωπικό οπλοστάσιο του θεϊκού πρωθυπουργού μας!!), δηλαδή στο ό,τι οι μισθοί δεν περικόπτονται αλλά είτε παγώνουν είτε αυξάνονται κατά τι, με αποτέλεσμα να προβούν σε οικονομικά ανοίγματα (πχ διαμερισματάκι με δάνειο στη Νέα Φιλαδέλφεια) και τώρα να είναι ξεκρέμαστοι και εκτεθειμένοι ακόμη και στα αθώα μάτια των παιδιών τους. Ντροπή.