ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ μιας μέλισσας θα έκανε πολλούς να τρέξουν στο νοσοκομείο.

Στον κανόνα αυτόν, όμως, υπάρχει και μια εξαίρεση: βρίσκεται σε μια κλινική του Πεκίνου όπου σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους που πιστεύουν στις ευεργετικές ιδιότητες του κεντριού. Η συγκεκριμένη θεραπεία, η οποία συνίσταται στο τσίμπημα από μέλισσες σε ορισμένα σημεία του σώματος του ασθενούς, έχει ιστορία 3.000

ετών στην Κίνα, αλλά εγκρίθηκε ως μέθοδος από τις αρχές μόλις το 2007. Ως τεχνική έχει πολλές ομοιότητες με τον βελονισμό και για τους υποστηρικτές της θεραπείας το δηλητήριο της μέλισσας θεωρείται φυσικό φάρμακο για την αντιμετώπιση των ρευματισμών, της αρθρίτιδας, αλλά και μιας σειράς από άλλες παθήσεις.

Στις αρθρώσεις

«Η θεραπεία με το τσίμπημα της μέλισσας έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε ανθρώπους που υποφέρουν από ασθένειες των οστών και των αρθρώσεων» αναφέρει Ουάνγκ Τζινγκ, γιατρός στην κλινική του Πεκίνου. «Το δηλητήριο της μέλισσας συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τις φλεγμονές και απαλύνει από τον πόνο» προσθέτει. Οι μέλισσες που χρησιμοποιούνται στην κλινική είναι διασταύρωση δύο ειδών από την Ιταλία και τον Περσικό Κόλπο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το 0,3 χιλιοστών κεντρί τους και τα 0,3 μικρογραμμάρια δηλητηρίου είναι η ιδανική συνταγή θεραπείας. Αυτοί αποφασίζουν για πόσο χρονικό διάστημα θα μείνουν τα κεντριά στο σώμα του ασθενούς και πόσες μέλισσες θα χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία. Σε κάποιες περιπτώσεις, ένας ασθενής μπορεί να δεχθεί έως και 200 τσιμπήματα.