Το τελευταίο μέλος της φυλής Μπο, που ζούσε επί 65.000 χρόνια στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας, πέθανε από γεράματα παίρνοντας ταυτόχρονα στον τάφο και τη γλώσσα της φυλής. Η Μπόα Σίνιορ, η οποία πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 85 ετών, ήταν το γηραιότερο μέλος της ομάδας των 10 φυλών των νησιών Ανταμάν, μεταξύ των οποίων ήταν και οι Μπο.

Η παραμονή των Μπο επί τόσες χιλιάδες χρόνια στα νησιά του Ινδικού τούς καθιστούσε απογόνους ενός από τους παλαιότερους πολιτισμούς στη Γη. Οι φυλές των Ανταμάν σήμερα αριθμούν μόλις 52 ιθαγενείς, από τους 5.000 που υπήρχαν όταν οι Βρετανοί αποίκισαν τα νησιά το 1858. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν ή πέθαναν από ασθένειες που κόλλησαν από τους αποίκους. Οι Βρετανοί συνέλαβαν πολλούς ιθαγενείς και τους κράτησαν σε ειδικό άσυλο, σε μια προσπάθεια να τους εκπολιτίσουν. Κανένα από τα 150 παιδιά που γεννήθηκαν σ΄ αυτή την αιχμαλωσία δεν έζησε πέρα των δύο ετών.

Τα μέλη της ομάδας των φυλών στα νησιά Ανταμάν σήμερα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ινδική κυβέρνηση για τρόφιμα και στέγη. Η γλωσσολόγος Ανβίτα Άμπι, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τζαουαχαρλάλ Νεχρού στο Νέο Δελχί, που γνώριζε την Μπόα Σίνιορ, περιγράφει ότι «καθώς ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που μιλούσε τα Μπο, ήταν πολύ μοναχική, αφού δεν είχε κανέναν για να μιλήσει μαζί του στη γλώσσα με την οποία επικοινωνούσε από μικρή».