«Τα βιολογικά προϊόντα παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα συμβατικά»

ΤΗΕ ΤΙΜΕS , Της Valerie Εlliott   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2009 07:00 |
 «Τα βιολογικά προϊόντα παρέχουν τα ίδια οφέλη με τα συμβατικά»
ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ τρόφιμα δεν προσφέρουν κάποιο όφελος για την υγεία των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής Υπηρεσίας Προδιαγραφών Τροφίμων...
Γίνετε Συνδρομητής
μαρια χρισοβελιδου
13/02/2011 20:52
ase mas re xazo ola skata einai !!!!!! kai eseis pou lavate to minima eiste malakes !!!!!
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
30/07/2009 15:53
ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ! ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΩΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ !

ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΚΑΙ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ! ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΥΣΗ, ΑΣ ΜΗ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!

ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ
ΟΡΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ-ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΩΦΕΛΙΜΟ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ (ΕΞ'' ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΣΚΗΣ...).

ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΩΦΕΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ,
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΓΗΣ...
gorgio
30/07/2009 12:28
αυτοι οι αγγλοι δεν παιζονται ολεσ οι μελετες τους αντικρουουν προηγουμενες με αποτελεσμα εσεις που τις δημοσιευετε να μπερδευετε τον κοσμο.
b.
30/07/2009 11:36
Αποσπασματική έρευνα και λάθος να δηλώνεις κάτι ότι παρέχουν τα ίδια ωφέλη. Επιστημονικώς επίσης είναι λάθος να κρίνεις απο μια μόνο εργασία την ορθότητα των αποτελεσμάτων. γι'' αυτό και υπάρχει κ το λεγομενο peer-to-peer review όπου συγκρινονται πολλες έρευνες μεταξύ τους. Ως επιστήμονας τροφίμων γνωριζω έρευνες που έχουν καταδείξει πως η βιολογική γεωργία παράγει προιόντα τα οποία περιέχουν μεγαλύτερα ποσοστά φυτοαλεξίνων δηλαδή, ουσίες που προστατεύουν το φυτό και είναι ωφέλιμες για την υγεία. Άρωμα και γεύση επίσης είναι στοιχειοθετημένο ότι τα βιολογικά υπερτερούν. Επίσης, παραλείπονται σημαντικά στοιχεία τα οποία έχουν να κάνουν με ωφέλη υγείας, όπως τα υπολλείιματα φυτοφαρμάκων -σοβαρότατο θέμα- όσο και ο ρόλος της βιολογικής γεωργίας στην αειφόρο ανάπτυξη, την απεξάρτηση απο υψηλές ενεργειακές εισροές -λιπάσματα, φυτοφάρμακα-, την βιοποικιλότητα (με παλίες ποικιλίες), την στήριξη οικονομικά ασθενεστερων πλήθυσμων, την τοπική οικονομία (τοπική παραγωγή-τοπική κατανάλωση) κ.α. Όταν προσωπικά στηρίζω την οικολογική γεωργία (η οποία είναι πιο βαθιά έννοια απο το να ακολουθω απλά τα κριτήρια πιστοποίησης της βιολογικής γεωργίας) στηρίζω μια προσπάθεια για ένα καλύτερο τρόπο παραγωγής και δεν ψάχνω απλά ένα 10% παραπάνω βιταμίνες. Οπότε ας μην χρησιμοποιούμε αυτόν τον δημοσιογραφικό τρόπο οταν μιλάμε για ωφέλη και ας δούμε καλύτερα για το τι μιλάμε.
KRHTIKOS IXNHLATHS
30/07/2009 11:09
Η ΛΕΞΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΙΩΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΙΩΝΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ .ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ..ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΑΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ .ΚΑΙ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ.ΠΧ ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΠΟΙΟΤΗΚΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕΣΤΑ.ΑΝ ΠΧ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ..ΤΑ ΔΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΣΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΜΕΝΑ .ΟΤΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΨΕΚΑΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΝΔΗΝΟ.

όλες οι τελευταίες ειδήσεις