Η νέα άνοδος του φασισμού;

Τέσσερις ιστορικοί σχολιάζουν την ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων στις ευρωεκλογές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νατάσα Μπαστέα   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2009 07:00 |
 Η νέα άνοδος του φασισμού;
Ο ηγέτης του ακροδεξιού βρετανικού Εθνικού Κόμματος Νικ Γκρίφιν αποχωρεί εσπευσμένα από συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας δέχθηκε επίθεση με αυγά με το σύνθημα: «Απόβρασμα ναζί, φύγε από τους δρόμους μας»

Εντείνονται οι αντιδράσεις στη Βρετανία για την εκλογή δύο ακροδεξιών ευρωβουλευτών, την ώρα που γίνονται προσπάθειες δημιουργίας ακροδεξιάς ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο με τη συμμετοχή 7 χωρών. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι: βρισκόμαστε εκ νέου μπροστά στην άνοδο του φασισμού;

Με το σύνθημα «απόβρασμα ναζί, φύγε από τους δρόμους μας» και πετώντας αυγά, διαδηλωτές διέκοψαν χθες την συνέντευξη Τύπου του Νικ Γκρίφιν, αρχηγού του ακροδεξιού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (ΒΝΡ) που κέρδισε δύο έδρες στη νέα Ευρωβουλή. Τα αυγά βρήκαν τον Γκρίφιν στον ώμο, ενώ ένας διαδηλωτής τον χτύπησε στο κεφάλι με πλακάτ πριν τον φυγαδεύσουν οι άνδρες της ασφαλείας του. Το ΒΝΡ, που ζητά να σταματήσει η μετανάστευση, να επαναπατρισθούν «εθελοντικά» οι μετανάστες και να αποσυρθεί η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κέρδισε περισσότερες από 940.000 ψήφους στις εκλογές για την Ευρωβουλή. Τώρα ο Γκρίφιν προσπαθεί να συγκεντρώσει άλλους 25 ακροδεξιούς βουλευτές από 7 χώρες προκειμένου να δημιουργήσουν ακροδεξιό μπλοκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γεγονός που θα εξασφαλίσει και τη χρηματοδότησή του με περισσότερα από 26,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ενίσχυση
Το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα δεν είναι το μόνο ακροδεξιό κόμμα που ενισχύθηκε στις φετινές ευρωεκλογές. Το ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας του Γκέερτ Βίλντερς, το φινλανδικό Αληθινοί Φινλανδοί, το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας και το Τζόμπικ στην Ουγγαρία, το Κόμμα της Ελευθερίας στην Αυστρία, τα ακροδεξιά κόμματα σε Βουλγαρία και Τσεχία και η ξενοφοβική Λίγκα του Βορρά στην Ιταλία είδαν τα ποσοστά τους να ανεβαίνουν. Η εφημερίδα «Guardian» ρώτησε επιφανείς Βρετανούς ιστορικούς εάν βρισκόμαστε και πάλι μπροστά στην άνοδο του φασισμού. Και παρ΄ ότι οι περισσότεροι το αρνούνται, οι απαντήσεις τους δεν είναι καθόλου καθησυχαστικές.


Το θέμα είναι η κρίση της Αριστεράς

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η απειλή της Ακροδεξιάς το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών, αν και υπάρχει ξεκάθαρα μια στροφή προς τα δεξιά, και οι κεντροδεξιές κυβερνήσεις θα κάνουν περισσότερους συμβιβασμούς προς την Ακροδεξιά. Το σημαντικό ζήτημα είναι η κρίση της Αριστεράς. Βρεθήκαμε στο ίδιο σημείο και παλαιότερα, στη δεκαετία του ΄30, όταν οι επιπτώσεις της ύφεσης ενίσχυσαν τη Δεξιά και εξαφάνισαν την Αριστερά- οι Εργατικοί το 1931 είχαν μόλις 50 βουλευτές. Η Αριστερά ξαναστάθηκε στα πόδια της, όμως δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα συμβεί το ίδιο και τώρα. Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα βρίσκονται σε πτώση σε όλη την Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή Αριστερά στηρίχθηκε σε μια εργατική τάξη που δεν υπάρχει πλέον στην παλαιά της μορφή και για να ανακάμψει θα χρειασθεί νέους ψηφοφόρους. Αυτό ίσως αποδειχθεί δύσκολο. Η Αριστερά αντιμετωπίζει προβλήματα παντού: οι Βρετανοί Εργατικοί, οι Γάλλοι Σοσιαλιστές, οι Ιταλοί Δημοκράτες, οι Ισπανοί Σοσιαλιστές, το γερμανικό SΡD μετρούν απώλειες. Οι Σοσιαλδημοκράτες παντού χρειάζονται ένα καινούργιο όραμα και νέους υποστηρικτές.

Ο Έρικ Χόμπσμπομ είναι πρόεδρος του κολεγίου Βirkbeck στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ιστορικός, συγγραφέας μεταξύ άλλων των βιβλίων «Η εποχή των επαναστάσεων», «Η εποχή των άκρων»
Υπερβολική οποιαδήποτε σύγκριση

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ σύγκριση με τη Γερμανία του 1920 είναι υπερβολική. Ο φασισμός αναπτύχθηκε από τη μεγάλη στρατιωτική ήττα κατά την οποία εκατομμύρια Γερμανών έχασαν τη ζωή τους και την ηθική ταπείνωση στη Συνθήκη των Βερσαλλιών, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία ήταν ο μοναδικός υπεύθυνος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό ήταν σαν να έλεγε κάποιος ότι οι γερμανικές οικογένειες που έκαναν ό,τι ακριβώς οι βρετανικές και οι αμερικανικές στέλνοντας τους γιους τους στον πόλεμο, ήταν υπεύθυνες για τον θάνατο των παιδιών τους και αποτέλεσε τον καταλύτη για τις αντι-εβραϊκές θεωρίες συνωμοσίας και την εμφάνιση του ακροδεξιού εθνικιστικού κινήματος. Η οικονομική ύφεση από μόνη της δεν θα μπορούσε να οδηγήσει στην άνοδο του φασισμού. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανησυχήσουμε για την ενίσχυση του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος, ενός μορφώματος που θέλει να διεκδικήσει μια φανταστική Αλβιώνα της οποίας θα ηγούνται λευκοί εθνικιστές. Το κόμμα αυτό έχει φυσικούς συμμάχους σε άλλους ακροδεξιούς στην Ευρώπη- το ολλανδικό κόμμα της Ελευθερίας και το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας. Όμως αξίζει να θυμόμαστε ότι κάποια στιγμή τα ακροδεξιά κόμματα στρέφονται το ένα εναντίον του άλλου και έτσι δεν είναι πιθανό να σχηματίσουν ένα μαζικό ευρωπαϊκό κίνημα.

Ο Νόρμαν Ντέιβις είναι καθηγητής Ιστορίας στο κολέγιο Wolfson της Οξφόρδης, ακαδημαϊκός και συγγραφέας του βιβλίου «Ευρώπη»
Απορώ που δεν πήραν μεγαλύτερα ποσοστά

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ των ακροδεξιών είναι ανησυχητική, όμως κατά έναν τρόπο έκπληξη αποτελεί το ότι δεν πήραν ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά: η ύφεση, η έντονη μετανάστευση και το γεγονός ότι όλα τα μεγάλα κόμματα βρίσκονται μπλεγμένα σε σκάνδαλα λειτουργούν υπέρ της Ακροδεξιάς. Ο παραλληλισμός που εντοπίζω δεν είναι με την άνοδο του φασισμού το 1930 αλλά με την επιτυχία του Ζαν-Μαρί Λεπέν στη Γαλλία στη δεκαετία του 1980. Πέτυχε τα μεγαλύτερα ποσοστά του στις περιοχές που ήταν ισχυρό το γαλλικό Κ.Κ. Όταν κατέρρευσε ο κομμουνισμός, το Εθνικό Μέτωπο του Λεπέν ενισχύθηκε. Τώρα στη Βρετανία, μια μερίδα ψηφοφόρων που παραδοσιακά στήριζαν το Εργατικό Κόμμα πήγαν στην Ακροδεξιά. Όταν ο Νικ Γκρίφιν μιλά για μια χώρα γεμάτη μετανάστες που παίρνουν τις δουλειές από τους Βρετανούς, χτυπά ένα ευαίσθητο σημείο.

Πιο ανησυχητικά όμως είναι όσα θα συμβούν σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Η Ακροδεξιά δεν πήγε καλά στη Γαλλία και τη Γερμανία, η παρουσία της όμως στην Ουγγαρία και τις χώρες της Βαλτικής είναι ενισχυμένη. Και βέβαια υπάρχει πάντα η Ιταλία και η απειλή για τις ελευθερίες των πολιτών από τον Μπερλουσκόνι. Δεν είναι ακροδεξιός με την έννοια του Χίτλερ, αποτελεί όμως απειλή για τη δημοκρατία. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η οικονομική ύφεση θα βοηθήσει την Αριστερά. Αυτό δεν συνέβη ούτε στη δεκαετία του 1930 ούτε στα 1870 και 1880, όταν γεννήθηκε η λαϊκή Δεξιά. Φαίνεται ότι στις περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας πολλοί προσβλέπουν στον αυταρχισμό και όχι στη δημοκρατία.

Ο Ντέιβιντ Στίβενσον είναι καθηγητής Διεθνούς Ιστορίας στο London School of Εconomics, συγγραφέας της «Ιστορίας του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου»
Όχι στις άστοχες υποσχέσεις

ΥΠΑΡΧΟΥΝ σίγουρα κοινά μεταξύ της προπολεμικής Γερμανίας και του σήμερα, και κυρίως η οικονομική κρίση που προκάλεσε μαζική ανεργία. Το Κραχ συνέβη το 1929 και ο Χίτλερ έγινε καγκελάριος το 1933- δηλαδή ακόμα βρισκόμαστε μακριά από το ζενίθ της οικονομικής κρίσης και πιθανώς θα δούμε την Ακροδεξιά να ενισχύεται και άλλο. Πιο ανησυχητικό είναι ότι η ύφεση συνοδεύεται από αύξηση του λαϊκισμού και απώλεια πίστης στη δημοκρατική πολιτική ζωή. Οι άνθρωποι που, πριν από μια γενιά, δεν έδειχναν κυνισμό για την πολιτική, τώρα δείχνουν. Δεν είναι πλέον αδιάφοροι για την πολιτική, έχουν άγνοια. Η άνοδος ενός ανοιχτά ρατσιστικού κόμματος αποτελεί σήμα κινδύνου και ήρθε η ώρα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα να δείξουν ειλικρίνεια και να αντιμετωπίσουν τους ψηφοφόρους ως ενήλικες. Η οικονομία είναι σε οικτρή κατάσταση και κανείς δεν μπορεί να δίνει άστοχες υποσχέσεις, διότι το μόνο που επιτυγχάνει είναι η ενίσχυση των λαϊκιστών.

Ο Ντέιβιντ Κίναστον είναι ιστορικός, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κίνγκστον

82
νικος
13/03/2011 07:19
Ο Χίτλερ δεν απέκτησε εκλογική και κοινωινκή δύναμη μέχρι που στηρίχθηκε απο το αμερικάνικο κεφάλαιο. Το ίδιο και ο Μουσολίνι που πήρε το χρίσμα απο τον Ιταλό βασιλειά. Το ίδιο και ο Φράνκο, το ίδιο και ο Πινοσέτ. Πάντα ο φασισμός έρχεται σαν λύση για το Κεφάλαιο όταν απειλείται να χάσει τη δύναμη του. Ετσι και σήμερα, βλέπεις άρθρα σε εφημερίδες του Κεφαλαίου να στηρίζουν την ακροδεξιά. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα η εμετική φυλλάδα Καθημερινή και ο Παπαχελάς, που έγραψε το "Γιατί ανεβαίνει το ΛΑΟΣ". Πιο πολύ σπρώξιμο δεν παίρνει η κατάσταση λέμε. Δυστυχώς για αυτούς, ζούμε στην εποχή του Ιντερνετ και αυτο σημαίνει οτι δεν έχουν το μονοπώλειο στην ενημέρωση και στην παραγωγή λόγου. Αρα έχουμε ακόμα ελπίδες.
idem
12/06/2009 00:13
Ο τίτλος της σημερινής είδησης ήταν αυτός : Νεκρός από ένοπλη επίθεση στο Μουσείο Ολοκαυτώματος ( http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4521335&ct=2). Επισυνάπτω τα κατωτέρω, που έγραψα εκεί, και έχουν σχέση : [ Ο αντισημιτισμός δεν θρέφεται από όσους έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις, αντιλήψεις και νοοτροπία, των ανθρώπων της σημιτικής φυλής. Τον καλλιεργεί και τον επαυξάνει η συστηματική, μόνιμη και διαρκής, υπόμνηση όλων όσων συνέβησαν κατά τη σκοτεινή περίοδο πριν και κατά τη διάρκεια το Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ξεχάσει αυτά που έγιναν τότε. Όμως μετά τον πόλεμο ακολούθησε μια άνευ προηγουμένου αντιναζιστική εκστρατεία λες και ο κόσμος όλος ήταν έτοιμος να ξαναπάρει τα όπλα και να αρχίσει πάλι τα ίδια. Όλα όσα έβγαιναν στη δημοσιότητα αναλύονταν προηγουμένως με γνώμονα τις (πιθανές) αντισημιτικές προεκτάσεις που ίσως έκρυβαν. Και όλα ξεκινούσαν από κάπου. Ήταν η απόφαση του δικαστηρίου της Νυρεμβέργης, που θεωρούσε κολάσιμο πολιτικό αδίκημα την αμφισβήτηση του ολοκαυτώματος και τις αποφάσεις του. Ολοκαυτώματα όμως έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα πολλά, όλα όμως δεν είχαν την ίδια αντιμετώπιση. Έχει σημασία ο αριθμός ; Το αριθμητικό νούμερο καθορίζει τον όρο "ολοκαύτωμα" και δεν τον καθορίζει η προσπάθεια εξόντωσης αθώων ανθρώπων στο όνομα μιας νέας ιδέας, ενός καθαρού πολιτισμού, τον οποίο όλοι οφείλουν να αποδεχθούν ; Έχει σημασία ο αριθμός και δεν έχει η φίμωση και η αοράτως επικρεμάμενη ποινή, σε όποιον τολμήσει να πει ότι, επιτέλους, δεν μας χρειάζεται αυτή η ατελεύτητη μνεία, από πάντα τα διαθέσιμα μέσα, των δεινών της σημιτικής φυλής. Τα μηνύματα από καιρό τα έχουμε λάβει. Μ΄αυτά μεγαλώσαμε και γεράσαμε. Αρκετά πια. Αν λοιπόν υπάρχουν κρούσματα όπως αυτό το θλιβερό, θα ήταν σκόπιμο όσοι επιδίδονται στον συστηματικό εντοπισμό αντισημιτών, να κοιτάξουν να δουν μη τυχόν και με την τακτική που ακολουθούν, είναι αυτοί υπεύθυνοι για την εκκόλαψη των αυγών του φιδιού. Προσωπικά θα ήμουν ευτυχής αν έβρισκαν και το φίδι μαζί με τα αυγά.- ]
Ελέφαντας
11/06/2009 21:38
Αγαπητοί συμπολίτες (δημοκράτες, φασίστες, αναρχικοί, κουμμουνιστές, οικολόγοι, πειρατές, κυνηγοί και αποχικοί) ... Πιστεύω ότι το πρόβλημα της "λαθρομετανάστευσης" δεν πρέπει να λυθεί ποτέ, καθότι η Ευρωπαϊκή ένωση πληρώνει στο ελληνικό κράτος καθημερινά, κάμποσα ευρώπουλα το λαθραίο κεφάλι, δια να το περιποιηθούμε όσο αυτό βολοδέρνει στα ελληνικά εδάφη. Εφόσον δε το περιποιούμαστε όμως, σημαίνει ότι τα λεφτά τα γλεντάνε τα δικά μας παιδιά. Γι'' αυτό μην είστε κορόιδα ρεεεε... Μη διώχνετε ένα επιπλέον έσοδο για τα ταμεία της πατρίδος μας.
BASILIOS PIGKOULAS, koureas
11/06/2009 18:58
OI NEOPLOUTOI THS KENTRIKHS KAI BOREIAS EVROPHS EXOUN DOSEI STO NEOFASISMO MIA NEA OPSH. KOUSTOUMARISMENOI FASISTES DIOIKITES TRAPEZON, AKRIBA AFTOKINHTA, IDIOTIKA JET, OFFSHORE XRHMA, POLITISTIKES KAMPANIES ME TYRI KAI SAMPANIA......ENA YPERMONTERNO, "SIC" LOOK. TO DHLHTHRIO THS IDEOLOGIAS TOUS TO SKORPIZOUN ME TO DIADIKTYO SHMERA, TO BROMIKO XRHMA TOUS TO DIOXETEVOUN STA TYFLA MELH MESO COMPUTER KAI TO XEPLAINOUN ME TRAMBOUKIKES EPITHESEIS MESO TON AKRIBOPLIROMENON BRAVON. OI METHODOI TOU PARELTHONTOS-GIAFTOUS POU DIABAZOUN GIA HITLER KAI MOUSOLINI-DEN ISXYOUN SHMERA. OI NEOI FASISTES ERGAZONTAI ME APOTELESMATIKO TROPO XRHSIMOPOIONTAS XRHMA KAI TEXNOLOGIA. H ANTIDRASH STHN ARROSTH IDEOLOGIA TOUS APO TIS MAZES OMOS, AKOLOUTHEI APHRXAIOMENOUS TROPOUS. TO NEOFASISMO SHMERA DEN TON KATAPOLEMAS ME APLES DIADHLOSEIS KAI AVGA. O PIO APOTELESMATIKOS TROPOS EINAI H ANAPTYXH THS OIKONOMIAS THS EVROPHS, H EVHMERIA KAI H EKPAIDEVSH TON FTOXON. O NEOFASISMOS AGAPA TOUS APOGOHTEVMENOUS FTOXOUS.
Κουνουπίδης
11/06/2009 18:36
ΗΗ, αν παρεξηγήθηκα, δεν μιλάω μόνο για την ακροδεξιά, αλλά και για την ακροαριστερά, δεν έχω πει κάπου ότι η ακροαριστερά είναι καλύτερη. Απλά μάλλον πιστεύω γενικά στην αριστερά, αλλά όχι στην ΑΚΡΟαριστερά.

Και δεν πιστεύω ότι την κρίση στη χώρα μας (κυρίως οικονομική) θα την λύσει ένα δεξιό ή ακροδεξιό κόμα.

Προσπαθώ να εκφράσω ότι ακραίες αντιλήψεις δεν έχουν πολλά χρόνια ζωής από τη στιγμή που θα μπουν σε εφαρμογή και θα καταλήξουν να κάνουν ένα λαό να πεινάσει, να παρακμάσει, να τον μισήσουν και οι κυβερνώντες να χαρακτηριστούν εγγληματίες!

Μπορεί βέβαια να στείλει όλους τους Ασιάτες και Αφρικανούς πίσω, αλλά τότε που θα αδειάσουν οι θέσεις που αυτοί δουλεύανε, θα πάτε εσείς εκεί; Δηλαδή θα πάτε στις οικοδομές, βενζινάδικα, λιμάνια, σκουπιδιάρικα και σούπερ μάρκετ να δουλέψετε; Γιατί δε νομίζω πακιστανοί να έχουν δουλέψει οδοντίατροι ή καθηγητές που εμείς οι έλληνες τόσο περήφανα θέλουμε να κάνουμε.

Ας βγει ένα καινούριο κόμα, με νέους που δε θα φιλτράρουν θέματα μεταναστών (ή αν το κάνουν, να επιτρέψουν τους μετανάστες με κάποιους όρους), να δω παιδεία, να δω περισσότερη ελευθερία λόγου σε ανθρώπους με νέες ιδέες και να μη τους τρώει κατευθείαν το παρών καθεστώς, να πετάω με το αεροπλάνο πάνω από τις μεγάλες πόλεις μας και να διακρίνω πολύ πράσινο και όχι άσπρα τσιμέντα, να δω μισθό πάνω από 1200 ευρώ τουλάχιστον και να πληρώνω τουλάχιστον 500 ευρώ για έξοδα ενοικίων, λογαριασμών και επιβίωσης, να δω οργανωμένες πόλεις με βιωτικό επίπεδο. Βλέπετε πώς είναι η Αθήνα τώρα. Οι μετανάστες φταίνε; ή φταίμε και εμείς που την καταντήσαμε έτσι; Μη τα ρίχνετε όλα στη λαθρομετανάστευση. Ρίξτε τα και στα κόματα που κυβερνούν. Δεν αποφασίζουν οι μετανάστες αν οι πόλεις μας θα είναι πιο πράσινες και θα έχουμε ποδηλατοδρόμους (όσο γελοίο και να σας ακούγεται γιατί όντως είναι άπιαστο) και αν θα έχουμε τέλειες μεταφορές και αν θα πληρώνουμε τον καφέ 2 ευρώ, και όχι 4-5, οι πολιτικοί μας πρέπει να κάνουν κάτι για αυτό!

Κουνουπίδης
11/06/2009 17:44
Ο Χίτλερ όμως αν δεν κάνω λάθος πήρε την εξουσία αποκτώντας την εμπιστοσύνη του κόσμου, υπόσχοντας ένα δυνατό κράτος κτλ κτλ, όμως κάποιες πηγές λένε ότι και ο ίδιος ο Χίτλερ με τους φιλαράκους του πήγανε και τα κάνανε γυαλιά καρφιά πριν εκλεγεί και ''σπάζανε στο ξύλο'' πολιτικούς με αντίθετες αντιλήψεις (Μόναχο, Νυρεμβέργη κτλ).

Ο Χίτλερ ήταν αυτός που στους προεκλογικούς λόγους του απειλούσε τους Εβραίους και υποσχόταν τάξη στον λαό. Για αυτό κάποιοι ΕΒραίοι προλάβανε και φύγανε από τη χώρα πριν βγει αυτό το απόβρασμα στην εξουσία.

Οι προθέσεις του για το πώς θα διαχειριζόταν τους αλλοδαπούς ή αλλόθρησκους στην γερμανική επικράτεια ήταν γνωστές πριν καν πάνε στις εκλογές, συν το ξύλο και τα επεισόδια που πέσανε από τους ομοιδεάτες του κάποιους μήνες πριν πάρει την εξουσία.

Δημοκρατία ή τρομοκρατία;
ΗΗ
11/06/2009 17:35
ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΤΕ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ?ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΝΑ ΕΙΝΑΙ.Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ?ΤΙ ΣΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ?
Xenophon K.
11/06/2009 17:31
H" AKRO-DEXIA "

O Kosmos stin Europe...exase ta muala !
O Sosialismos anthizh...megaloni...kai kuverna stin N.Amerikh.,
kai stin Europe..anthizh h "Akro-Dexia" me Fasistika muala.!
Den katalava diladi...eno stin alhthia...H kapitalistiki Diethnis Oikonmia katastrafike...kai mono dania..eneseis kanoun...
gia na glitosoun apo tin thanatiki pini !

Kai oi Europaioi?...Ekei...stin peina..."Dexia"...
upostirizoun ta kainougia Fasistika bla-bla !
Na tous glitosoun lene apo tous Metanastes...
pou tous pernoun tin doulia !
( Re-vlaxo kurile...pios sou suntiri to xorafi sou? Esu? )

H Pseuto-Europaiki Koinonia...ratsistes pantou...
to paizoun " Adelfia "...me Maskes gourouniou !
Kombines pantou...mauro xrima...anergia...
o laos upoferi...me gousta "Armani", "Gucci"...kai lou-lou !

Trela....megali trela...
xiroteri kai apo tin epidimia "swin-flu" !
O Agrotis tis pinas...psifizi xsana " Dexia " !

O xronos den exei oria....xanagirna piso...
"Europaikos Ethnikismos."
O DIETHNIS KAPITALISMOS ...TA SOSTA KEFALIA ME MIALO...XSEROUN POU EINAI TA KERDOI....
KATO APO TON HLITHIO LAO !

KAI TO KAINOURGIO "SLOGAN".....
XA''I''DANIA TOU KOSMOU ENOTHITE...AKOLOUTHITE !
ΝίκοςΒ
11/06/2009 14:56
Προς ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Τι λέτε κύριε? Αν ο λαός της Γερμανίας επέλεξε Χίτλερ μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες τι να κάνουμε? - αυτή είναι η δημοκρατία. Τι προτείνετε δηλαδή? να επιτρέπονται μόνο κόμματα που ανταποκρίνονται σε συγκερκιμένες προδιαγραφές? Και ποιός θα αποφασίζει ποιές θα είναι οι προδιαγραφές αυτές? Αυτής της αντιλήψεως ήταν και οι Σοβιετικοί ηγέτες, και ο Σαντάμ Χουσείν, και ο Χίτλερ. ΑΝ η δημοκρατία είναι ισχυρή τότε δεν έχει να φοβάται ακραία κόμματα - αν όμως τα κόμματα "εξουσίας" συμπεριφέρονται σαν καρτέλ τότε μία άνοδος των άκρων ίσως τους επαναφέρουν στην τάξη. Σε διαφορετική περίπτωση θα τους φάει η "μαρμάνγκα" όπως έφαγε τα αστικά κόμματα η άνοδος του ναζισμού, του φασισμού και του κομμουνισμού και όπως τα τρώει τώρα σε χώρες της περιφέρειας η άνοδος του ισλαμισμού.
Κουνουπίδης
11/06/2009 13:34
Το θέμα είναι ότι κάποτε καταρρέει ένα σύστημα με ακρέες αντιλήψεις. Ο κόσμος σοφά εκλέγει, όμως καμιά φορά αναρωτιέμαι αν ο κόσμος σοφά εκλέγει και για το μέλλον της χώρας του.

Ο Χίτλερ ανέβηκε επειδή όλα είχαν ισοπεδοθεί και δεν υπήρχε ελπίδα, έπεισε τον κόσμο και σοφά ψήφησε για το καλό του. Είδαμε τι έγινε την επόμενη δεκαετία...

Η χούντα του Στάλιν επίσης βλέπουμε πόσο άντεξε και όταν έσπασε το κράτος τους τι έγινε στους καημένους πολίτες της, και αυτά τα καθεστώτα μήπως δημιουργήθηκαν και έδρασαν έτσι λόγω της ξενοφοβίας που κυριαρχούσε;

Είδαμε όμως πώς κατέληξε ο κοσμάκης τους να πεινάει και να τους μισεί ένα τεράστιο ποσοστό παγκοσμίως.

Γιατί λοιπόν να μη δημιουργόταν ένα κόμα, με νέους, δημοκρατικό, το οποίο να δέχεται και τους μετανάστες αν οι έλληνες δεν θέλουν να εργάζονται στα εργοστάσια και στις οικοδομές;

Ας φτιάχναμε πρώτα ένα οργανωμένο κράτος, με οργανωμένη αστυνομία, με μεγαλύτερο δίκαιο και καλύτερη παιδεία.

Έχει δίκιο ο BLADE όταν είπε ότι μπορεί να θέλουμε το καλό της χώρας μας και του ΛΑΟΥ μας όμως όλοι γράφουμε τα παιδιά μας στα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία. Γιατί να υπάρχουν τα φροντιστήρια; Γιατί να μην φτιάχνουν τα σχολεία;
Φταίνε οι τούκροι, οι άραβες και οι αφρικανοί που στέλνουν τα παιδάκια στα σχολεία μας; Μήπως φταίει το ότι δεν έχουμε ούτε τα θεμελιώδη, ούτε καν κτήρια;

Και σχετικά με τα παιδεία και τα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ. Καλύτερα αυτό το μάθημα να το ονομάσουν Ορθοδοξία, γιατί τα βιβλία είναι 97% ορθοδοξία, τα άλλα είναι κακά, κτλ, και το υπόλοιπο 3% αφιερώνεται στους συντελεστές του βιβλίου και στις υπόλοιπες θρησκείες του κόσμου. Γιατί δεν γράφετε λοιπόν Ορθοδοξία και όχι Θρησκευτικά;

Και αυτοί στο ΛΑΟΣ που κάθονται και φωνάζουν για τα συγγράματα των αρχίαων μας και την Αρχαία Ελλάδα και τις δόξες της, καλά θα είναι να ηρεμήσουν λίγο και να σκεφτούμε ότι μείναμε πολύ πίσω, ούτε καν Χριστιανισμός επικρατούσε όταν εμείς δημιουργούσαμε μεγαλεία, όλα αυτά μετά ήρθαν όταν η Αρχαία Ελλάδα έσβησε. Διανοηθείτε τι καλό έχει κάνει ο Χριστιανισμός στους ανθρώπους, τι πραγματικά καλό έχει κάνει, και δη στην χώρα μας η ορθοδοξία. Εκτός από αυτούς που πραγματικά πιστεύουν και βοηθώνται, και αυτούς που πιστεύουν είτε από συμφέρον είτε από υποδείξεις της οικογένειάς τους, σκφτείτε τους υπόλοιπους πολίτες, ρωτήστε τώρα νέους από 18-30 ετών για θρησκεία και πολιτική, τι θα σας πουν; Πάντως δε πιστεύω ότι θα μαζέψουμε πολλούς χριστιανικούς ψήφους.

Επιτέλους κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Αν θεωρείτε ότι το να έρθουν οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα και να γυρίσουμε την κοινωνία 200 χρόνια πίσω, σκεφτείτε πώς είματε ήδη με την ορθοδοξία και αυτό το μονοπώλειό της, που μόνο μπροστά δε μας πάει. Δεν χρειάζεται να ανοίξει όμως τέτοιος διάλογος. Έχω κάνει συζήτηση με πολύ κόσμο για αυτό το θέμα και μόνο θετικά λόγια δεν λαμβάνω, και μην αποκαλέσετε αυτό το κόσμο αναρχικό. Σταματήστε να αποκαλείτε ''αναρχικούς'' και ''αντισυμβατικούς'' τους ανθρώπους που έχουν τη διάθεση να κοιτάξουν και καινούρια πράγματα από το καθεστώς που βρισκόμαστε.


Α, και όσο αφορά τη παιδεία και τους μετανάστες. Επειδή έχω μια σχέση με Γερμανία, γνωρίζετε ότι στο Μόναχο υπήρχαν (και ίσως ακόμα να υπάρχουν) 2 ελληνικά γυμνάσια και 2 ελληνικά λύκεια μεταξύ άλλων δημοτικών; (Φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλα ''μεταναστατικά σχολεία'' σε άλλες πόλεις...)

Πώς σας φαίνεται αυτό; Έγκλημα; Κι όμως οι έλληνες μας εκεί έχουν την τύχη οι Γερμανοί να τους έχουν δεχτεί και να τους έχουν κάνει και σχολεία και ορθόδοξους ναούς μάλιστα. Μη πείτε ότι η Γερμανία είναι ό, τι να ναι, δεν έχουμε ούτε τα μισά των μισών από αυτό που έχει η Γερμανία σαν κράτος.
menios
11/06/2009 13:21
Περί Β. Κορέας: Γιατί πυρηνικά το Ισδραϊλ γιατί το Πακιστάν – Κίνα – Ινδία – Ρωσία – Αμερική – Γαλλία- Μ. Βρετανία – κ.λ.π. Και γιατί όχι η Κορέα; Μα για την κατασπαράξουν εύκολα όποτε το αποφασίσουν. Το προσπάθησαν και το 50 αλλά δεν τους βγήκε. Πόσο μάλλον τώρα.
VP
11/06/2009 13:20
@Κωστας Καποια πραγματα δεν εγειναν σαφη οποτε ελπιζω να τα εξηγησω καλυτερα. Θα συμφωνισω οτι οι υπευθυνοι της καταστασης ειναι υψηλα στην ιεραρχια, πιο ψηλα απο εσενα και εμενα, οποτε ειναι δυσκολο να τους επαναφερουμε στην ταξη. Συμφωνω στην υπερκαταναλωτικη κοινωνια και τις αθλιες συνθηκες εργασιας και διαβιωσης εκ/ριων εργαζομενων αναμεσα τους και παιδιων. Θα πω ομως οτι "εγω" μπορει να επιρεαζω την αγορα αλλα το βαρος της καταστασης των ανθρωπων αυτων ειναι το ιδιο τους το κρατος και οχι η ελλαδα. Αν το κρατος τους πιστευει οτι εχει μονο αυτο να εξαγει-εκμεταλευτει απο την χωρα τους εινα ιδικο τους προβλημα και αντι να μαζευονται στην ελλαδα ας ξεσικωθουν στην πατριδα τους για ενα καλυτερο αυριο. Οταν ομως ενας εξαθλιωμενος ανθρωπος ερχεται σε κατι αρκετα καλυτερο, μην εχοντας πλεον κατι να χασει, θα κανει τα παντα να κερδισει μεριδιο απο τη πιτα που βλεπει. Δεν νομιζω να ρωτησει αν φτανει για τον ειδη υπαρχον κοσμο, απλα θα παρει. Εχουμε λοιπον φτασει σε αυτο το σημειο οπου δεν φτανει η πιτα και πρεπει πλεον να διεκδικησουμε, ισως με τον ιδιο τροπο, το μετρικο μας. Το μεγα ερωτημα ειναι "Τι θα γινει με αυτους τους ανθρωπους λοιπον ??"....εδω θα φανω κακος λεγοντας οτι πρωτα πρεπει να ορθοποδισω εγω και μετα να σκεφτω τους αλλους. Η λυση δεν ειναι η εγκαταλυψη της πατριδας τους, ας πολεμησουν για ενα καλυτερο αυριο, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ. Θα κλεισω θετοντας το εργωτημα : Που βρησκουν με 2Ε μεροκαματο 3-4χλιλιαδες για να ερθουν ΜΟΝΟ στην ελλαδα. Οι δουλεμποροι δεν περιμενουν να τα παρουν μετα (γιαυτο και τους πνηγουν οταν βρουν τα σκουρα) και εδω δεν θα ρισκαραν τοσα χρηματα για κατι τοσο αναλωσημο....κατι μεγαλυτερο παιζει και ισως εκει να ειναι η απαντηση.
BASILIOS PIGKOULAS, koureas
11/06/2009 13:18
O MEGALYTEROS EXTHROS TOU FASISMOU EINAI H OIKONOMIKH EVHMERIA KAI H ANODOS TOU BIOTIKOU KAI POLITISTIKOU EPIPEDOU. H MOUXLA TOU NEOFASISMOU KATAPOLEMEITAI EFKOLA ME OIKONOMIKH ANAPTYXH.
Κωστας
11/06/2009 12:05
@VP...καποια πραγματα τα εχεις παρει απο τη λαθος μερια. Η πραγματικοτητα ειναι οτι η δικη σου ζωη (και η δικη μου και του καθενος σε αυτο το κομματι του πλανητη) επηρεαζει αρνητικα τη ζωη ολων αυτων που ερχονται εδω για ενα καλυτερο αυριο. Ζουμε εις βαρος τους και αυτο πρεπει να το καταλαβουμε ολοι. Οπως λεει και το αρθρο, η αριστερα ζημιωθηκε γιατι η εργατικη ταξη στην οποια στηριχθηκε δεν υπαρχει πια..δεν υπαρχει πια ομως εδω, γιατι μεταφερθηκε στις αναπτυσσομενες χωρες. Γιατι εκει οι ανθρωποι δουλευουν σαν σκλαβοι, με ανυπαρκτα δικαιωματα και ανυπαρκτους μισθους. Κανεις μας δεν ξερει τι σημαινει να δουλευεις μερα-νυχτα να παιρνεις 2 ευρω την ημερα (στην καλυτερη των περιπτωσεων) και ενα ψυγειο να κοστιζει οσο εδω. Και αυτα ειναι οι καλες περιπτωσεις...γιατι για να υπαρχει ανταγωνισμος στις αμοιβες τους, υπαρχουν στρατιες ανεργων οι οποιοι δεν εχουν λεφτα ουτε να φανε. Υπαρχουν εκατομμυρια ανθρωποι που υποχρεωνονται σε εργασια χωρις αμοιβη...και ο μονος λογος ειναι για να εχουμε εμεις το επιπεδο ζωης που εχουμε με φτηνα προιοντα για εμας και τα τεραστια κερδη οι εταιρειες. Συμφωνω εν μερει με αυτο που λες δηλαδη, αλλα τα λες αναποδα...εμεις παταμε στο λαιμο τους και τωρα ζηταμε και τα ρεστα. Λες τα δικαιωματα τους ειναι και δικα σου? Ποια δικαιωματα τους? Βλεπεις να εχουν κανενα δικαιωμα? Αλλα σωστα τα λες, ομως και παλι αναποδα. Τα δικαιωματα ΣΟΥ πρεπει να ειναι και δικαιωματα τους. Οσο για εχθρους που μιλας, δεν ειναι αυτοι οι εχθροι...και ασε τους τρελους να λενε για τουρκικη κατασκοπεια και εβραικη συνομωσια..πολλοι απο τους μουσουλμανους που ειναι εδω προερχονται απο χωρες πολεμιες των τουρκων εδω και δεκαετιες...ο εχθρος δεν ειναι οι μεταναστες αλλα τα οικονομικα συμφεροντα που κυβερνουν και εμενα και εσενα και αυτους. Βεβαια και εμεις φταιμε για την κατασταση τους, οχι μονο με την ανοχη που δειχνουμε προς τους "μεγαλους" και με την ψηφο μας σε ανθρωπους που υπερασπιζονται αυτα τα συμφεροντα, αλλα και με τον υπερκαταναλωτισμο μας που οδηγει ηπειρους σε εξαφανιση και αιωνια δουλεια...Σε αυτα δεν αναφερω καν πολεμους και διωγμους με αιτιες τα ιδια συμφεροντα. Χρειαζεται περισυλλογη απο ολους μας και αλλαγη κατευθυνσης στο ατομο το ιδιο πριν δεις αλλαγη αλλου. Το προβλημα δεν ειναι καθαρα ελληνικο, ειναι προβλημα ολου του ανεπτυγμενου κοσμου και οι εθνικισμοι δεν οδηγουν πουθενα. Ως παγκοσμιο φαινομενο, χρειαζεται παγκοσμια κινητοποιηση και δραση και παγκοσμια λυση. Ας ανοιξουμε επιτελους τα ματια μας, να ενημερωθουμε, να καταλαβουμε τα προβληματα και για μια φορα να δειξουμε αλληλεγγυη στους ανθρωπους που υποφερουν και οχι στα συμφεροντα. Αλλα που να γινουν αυτα θα μου πεις? Στην Ελλαδα? Βλεπεις οι Βρετανοι απογοητευμενοι απο τους Εργατικους και με το σκανδαλο που ξεσπασε (πολυ μικρο σε σχεση με τα δικα μας) εδωσαν 17% στους Εργατικους και τους αφησαν 3ο κομμμα...στη χωρα των καφρων ομως η πολυ χειροτερη ΝΔ πηρε 33-34%. Αυτο θα πει πελατειακη πολιτικη και απομειναρια εμφυλιου...στην Ελλαδα οσο υπαρχουν αυτα, ετσι θα ειμαστε. Οι εχθροι που ψαχνεις εκει βρισκονται, στα συμφεροντα και στους παντος ειδους πελατες τους (πολιτικους και ψηφοφορους).
MHTSOS O PONHROS
11/06/2009 12:01
AT YANNIS: Eipame eimastε M...kes, esy thelw na pisteuw oti den mas thewreis kai Megalous M...lakes na mas servireis KKE? Kala ta les mexris ekei mh ta xalas me kana KKE !!!!! An se parekshghsa syggnwmh
VP
11/06/2009 11:52
Θα ηθελα να τονισω κατι: το οτι ταυτηστηκε ο Ναζισμος με αξιες οπως η πατριδα ειναι μεγα λαθος. Ισως καποιοι το εκαναν για θεμα ψηφων και ελεγχου αυτου του κινηματος. Ας μην ξεχναμε οτι η αξια της πατριδας εστρεψε τους ελληνες εναντιων του αξονα. Πολεμοι εγειναν εναντιων της ελλαδας και το μονο που ειχανε τοτε ηταν οι αξιες. Αξιες που δεν τους προδοσαν και εφεραν την νικη, ακομα και μετα απο χρονια σκλαβιας και κατοχης. Πρεπει να γινει σαφης διαχωρισμος λοιπων των πολεμοχαρων καταστροφικων ναζιστων και οσων πιστευουν σε αξιες οπως η πατριδα. Πολοι θα λενε "Αντε πες και τα αλλα δυο" ναι θα τα πω οτι πιστευω στην θρησκεια και την οικογενεια μου αλλα θα ρωτησω : Ποιος δεν εχει κατι αυλο να πιστευει ? Ποιος δεν αγαπαει την οικογενεια του ? Ποιος δεν θελει το δικο του σπιτι ? Ας μην φτανουμε λοιπον σε μεσαιωνικα κυνηγιτα μαγισσων οσον προασπιζονται αξιες που κυριοι οπως ο Henry Kissinger θελουν να καταργησουν.
hello!
11/06/2009 11:05
όσο κρύβονται πίσω από λαομίσητες λέξεις τύπου φασισμός/ακροδεξιά/χίτλερ δεν βοηθάνε καθόλου τη θέση τους. Ούτε η αριστερά είναι περήφανη για τον Στάλιν, τη Σιβηρία, τον Πολ-Ποτ, τον Μάο, την βόρεια Κορέα και το Φωτεινό μονοπάτι και πάντα λέει πως ευαγγελίζεται κάτι άλλο. Ας επιτρέψει λοιπό η σύγχρονη αριστερά και στους δεξιούς επίσης να ευαγγελίζονται κάτι άλλο από τον χίτλερ γιατί καταντάει γραφική η εμονή της σε τέτοια σύγκριση και δεν αποδίδει κανένα ουσιαστικό καρπό απ''όσο έδειξαν οι πρόσφατες εκλογές. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και η αριστερές λύσεις τους μοιάζουν με χιλιαστικό έντυπο για τη ζωή (και κότα) που θα περνάνε οι χιλιαστές μετά τον Αρμαγεδώνα. Ωραίο σαν φανταστική ιδέα αλλά καθόλου πρακτικό για το τώρα.
ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ
11/06/2009 11:03
ΠΡΟΣ Xristianorthodoxos dexios: Οταν λετε αγαπητε κυριε οτι αγαπατε την Ελλαδα των ΛΕΥΚΩΝ Ελληνορθοδοξων Χριστιανων για ποιους μιλατε; Ειναι πολυ αστειο ξερετε να αγαπατε κατι που δεν υπαρχει εκτος αν θεωρειτε τους γενικα μελαχροινους Ελληνες Λευκους! Ο ΧΙτλερ που δεν ειχε τα χαρακτηριστικα της Αρειας Φυλης και παρολα αυτα σκοτωνε τους ομοιους του ηταν απλα παραφρονας. Αν ανηκετε σε αυτη τη συνομοταξια εχετε καθε δικαιωμα να λετε ο,τι θελετε αλλα και εμεις καθε δικαιωμα να σας δωσουμε το τηλεφωνο ενος ειδικου που ισως σας βοηθησει. ΠΡΟΣ Κουνουπιδης: Πολυ μου αρεσει που προσπαθητε να εξηγησετε σε ανθρωπους που δεν εχουν καταλαβει καν τι λενε, τα αυτονοητα! ΠΡΟΣ Νικος Καραγκιαουρογλου: Μεγαλες προσδοκιες κυριε Νικο εχετε! Πιστευετε οτι θα μπουν τετοιοι ανθρωποι στη διαδικασια να διαβασουν; Το συνθημα τους ειναι πατριδα στρατος εθνικισμος και θεωρουνται και πατριωτες! Ο αλλος πιστευει οτι ειναι Λευκος αλλα ειναι και Ελληνας! Απο την αλλη πιστευετε οτι τους ενδιαφερει τι θα ειπωθει στο συνεδριο στη Ζυριχη για τους προσφυγες; Η απαντηση για την πορεια του φασισμου δοθηκε στο αρθρο. Τετοιες ιδεολογιες δεν ειναι δυνατον ποτε να ενωθουν γιατι απλα ο ενας πιστευει οτι ειναι ανωτερος απο τον αλλο και το αποτελεσμα ειναι να φαγωθουν μεταξυ τους.
MHTSOS O PONHROS
11/06/2009 11:00
AKouste Ellhnes dianooumenoi ti lene oi episthmones kai balte kai seis kana erwthmatiko Ως γνωστόν η λαθρομετανάστευση στηρίζεται και στους δουλέμπορους, αλλοδαπούς και ημεδαπούς. Έχει ακουστεί περίπου ότι ο κάθε λασθρομετανάστης (που δεν έχει ούτε να φάει) <<πληρώνει σε διαφόρους>>, βέβαια κάποιος άλλος του τα πληρώνει (αλήθεια ποιός;;), περίπου €3.000 για να έρθει στη χώρα μας. Με την παράξενη στάση που τηρούν τα περισσότερα κόμματα για την επερχόμενη διάλυση του Ελληνισμού λόγω της τεράστιας λαθρομετανάστευσης , δημιουργείται η εξής υπόνοια. Μήπως η χώρα μας ή μερικοί εισπράττουν πολλά ποσά, άγνωστον από πού, τα οποία μας αποκρύβουν, για να δείχνουν όλα σχεδόν τα κόμματα την ανοχήν που δείχνουν;; Μήπως δηλαδή η χώρα μας έχει ήδη γίνει ένα είδος δουλεμπόρου;; Αν όχι μήπως κάποιος μπορεί να εξηγήσει με άλλη λογική τα συμβαίνοντα;; Ευριπίδης Μπίλλης Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ. Τηλ. 302107700568
VP
11/06/2009 10:33
Πιστευω οτι χωρες οπως η Σκανδιναβια κρατανε σωστη σταση σε αυτο το θεμα. Δλδ ποσους χρειαζομαι και σε τι ειδηκοτητες. Δεν μπορει να μπαινει ο καθενας και μετα να τον απορροφαμε. Αν ειναι δυσκολο να γινει κατανοητο ας το αναλογιστουν σε επιπεδο μιας μικρης επιχειρησης η ακομα και του ιδιου μας του σπιτιου. Βεβαια υπαρχει και η σωστη αποψη "Ανθρωποι ειναι εχουν καθε δικαιωμα στην ζωη". Το προβλημα εμφανιζεται οταν η επιβιωση του μεταναστη επιρεαζει την δικη μου αρνητικα. Δεν θα επεκταθω σε θεματα οπως μειωση μεροκαμματου, χαμηλο επιπεδο σε σχολεια αρα ιδιωτικα, αυξηση εγκληματικοτητας, υγεια κτλ απλα πιστευω πως τα δικαιωματα τους ειναι και δικα μου, οπως παλευουν θα παλεψω....αν ειναι τελικα αυτος ο εχθρος θα πρεπει να αντιμετωπιστει. Απο την στιγμη που οι μεταναστες ειναι "ευπροσδεκτοι" απο τις αρχες-πολητεια τοτε ο λαος θα προστετευθει και προστατευσει το συμφερων του. Ακροδεξια οπως λενε φαινομενα θα αυξανονται καθημερινα ιδιως τωρα που υπαρχει και οικονομικη κριση. Γιατι πχ να εχει δουλεια ο λαθρομεταναστης και ο ελληνας να ειναι ανεργος ?? Η προστασια των συνορων ειναι εφυκτη ισως και με θυσεις στην αρχη.Νομιζω οτι το θεμα εινα αντιμετωπισημο και θελει αποφασεις σοβαρες και μια γραμμη που να μην αλλαζει σαν τον ανεμο.
ALEXANDER DER GROSSE
11/06/2009 10:32
AT Καραγκιαουρογλου otan tha mpeis sto xeirourgeio na sou afairesei o giatros ton ogko ti protimas na rthei o eidikos me tis baries spoudes na sou ton afairesei me kapoia elpida epibiwshs h theleis na ginei genikh syneleysh twn melwn kai opoios exei pio kala kai dhmokratika epixeirhmata na se analabei ???? Ante kai kalh anapaysh dhl.... Kalo to forum twn prosfygwn, alla prwta phgaine kai sto zwntano forum twn tsigganwn, gyftwn, kai olwn tvn maxaladwn ths OMONOIAS PS. Yparxei mia ehxeirhsh pou pote den petyxainei: auth ths M....kias toy Egkefalou.....
Yannis
11/06/2009 09:53
Ypef8inei tis anodoy tou l.a.o.s einai ta dio megala komata.Apo to 1991 mexri kai simera mpeni stin xoramas ka8e karidias karidi xoris ousiastiko elenxo.Metanastes emporoi narkotikon kai pornes apo to anatoliko mplok 8isavrizoun stin ellada afou gia ti defteri idikotita eimaste oi kaliteroi pelates pagosmios.Se afto vevea pezi rolo kai i di8en apelef8erosi ton ginaikon stin ellada kai oi logiki tou pantreftika voleftika kai egina san voidi ante esi meta na ga.......is tin arkouda ama vlepeis diplasou ta modela made from "OUKRANIA".Loipon kataligo sto oti an den 8eloume metanastes agnostou taftotitas koinos U.F.O stin xoramas prepei oloi na psifisoume SYRIZA (plaka kano etsi min trela8oume )I napsifisoume L.A.O.S (allos apateonas kai patridokapilos) kalitera 8alega tous oikologous (treme ellina politi ) Pasokolito einai kalitera nomizeis apo tous dexious peirates tou vatopediou?Oute mia sto ekatomirio alla aftoi 8a vgoun tis epomenes ekloges (PASOK) etsi eine programatismeno apo tin aftokratoria ton H.P.A kakomoiri ellina pou pistepses oti psifizeis esi gia tin xora sou._
Tomas
11/06/2009 09:06
Ολοι γνωριζουμε πως το προβλημα των μεταναστων ειναι πραγματικο,το βιωνουμε καθε μέρα στις καθημερινες ασχολιες μας. Το ερωτημα ειναι αν εχουμε την ικανοτητα να ξεφυγουμε απο το ταμπου του "ρατσισμου" και να αντιμετωπισουμε το προβλημα ως εχει. Ναι,πρεπει να φυγουν,μακαρι να γινοταν αλλιως, αλλα δεν γινεται. Επισης δεν ειναι το προβλημα τοσο στον αριθμο,στο οτι εχουμε δηλαδη πολλους μεταναστες αλλα οτι εχουμε τους χειροτερους μεταναστες. Ανθρωποι χωρις παιδεια,χωρις παρελθον προερχομενοι απο την φτωχια και την εξαθλιωση οι οποιοι βυθιζουν το ελληνικο επιπεδο (ιδιως στα νεα παιδια) και ρημαζουν την οικονομια. Θα μπορουσαμε τουλαχιστον να θεσπισουμε κονδυλια για να προσελκυσουμε μεταναστες απο ανεπτυγμενες χωρες με ταλεντα. Το θεμα δεν ειναι ο Ελληνας,ειναι η Ελλαδα και η Ελλαδα θα ηταν καλυτερη αν λειτουργουσε με την λογικη του "οποιος ειναι ικανος,ειναι ευπροδεκτος και εχει μια ευκαιρια". Μια ευκαιρια για καθε ικανο,σπουδαγμενο και ταλαντουχο μεταναστη,και αν δεν τα καταφερνε για τον χ,ψ λογο τοτε ας επρεπε να φυγει. Όσον αφορα ακροδεξιες,ακροαριστερες και κουραφεξαλα,αυτα ανηκουν στην δινη του παρελθοντος. Δεν υπαρχει φασισμος με την εννοια του φασισμου του 1940,υπαρχουν κομματα με αποψεις "του γαντιου" και αλλα που ειναι ετοιμα να υποστηριξουν ακραιες αποψεις,που υπαρχουν ομως στο στομα και την σκεψη οποιουδηποτε μεσου ευρωπαιου πολιτη. Είναι κριμα που ο λαος συμπεριφερεται σαν μαζα και προβλεπεται. Η αληθεια ειναι πως κανεις απο τα μεγαλα και κυριαρχα κομματα σε ολοκληρη την Ευρωπη δεν ιδρώνει. Ο λογος ειναι πως γνωριζουν για ποιον λογο γινεται αυτη η αποδυναμωση τους και γνωριζουν πως και ποτε να επαναφερουν τα πραγματα στην αρχικη τους κατασταση. Ο μονος δρομος για την λυση του ατερμονου κυκλου ειναι καποιο κομμα καινουργιο με οραμα. Η λυση Ομπαμα εφερε κυμα ευφοριας σε ολο το δυτικο λαο,που αυτο σημαινει πως η ωρα για καινουργιους ηγετες εχει ερθει. Το ερωτημα ειναι ποσο ο καθενας μας ειναι ετοιμος να το υποστηριξει και τι ειναι ετοιμος να κανει για δωσει την δυναμη σε φρεσκο αιμα σε αντιβαρο τους γονους παλαιποτε ηγετων,οι οποιοι μεγαλωσαν με τα κεφαλαια και τις γνωριμιες,πλην την ικανοτητα να κυβερνησουν?
BLADE
11/06/2009 08:37
προχτες έβλεπα τα αποτελέσματα των εκλογών και με πραγματική έκπληξη , ομολογώ μάλλον θετική , διαπίστωσα για μια συγκεκριμένη μεγάλη πόλη της νησιωτικής Ελλάδας όπου επί δεκαετίες σάρωνε το ΠΑΣΟΚ να αποσπά το ΛΑΟΣ ποσοστό ελάχιστα κάτω από το 10% .
αν το έλεγες αυτό έστω και πριν από ένα χρόνο θα σε λέγαν τρελλό . και επειδή γνωρίζω σας λέω από τώρα ότι ούτε διαγραφές υπήρξαν και λοιπές '''' ψήφοι διαμαρτυρίας '''' ούτε κάποια αξιόλογη μορφή του ΛΑΟΣ με αποδοχή ευρίτερη από τη κοινωνία .
Απλά τα καταφέραν όλοι οι '''' δημοκρατες'''' που χωρίς να δίνουν λύσεις μονοπωλούν το χώρο και με τρομερή άνεση χαρακτηρίζουν όλους τους έστω και ελάχιστα διαφωνούντες , λόγω προβλιματισμού για τα απλά καθημερινά , φασιστες - ακροδεξιούς και δεν συμμαζεύεται , να σπρώξουν με την ανικανότητα και ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ τους μια μεγάλη ΠΟΛΥΠΟΛΙΣΜΙΤΙΚΗ πόλη , με κυριολεκτικά χιλιάδες μικτούς γάμους ,που επί δεκαετίες αποτελεί χώρο εγκατάστασης και πολύ περισσότερο υποδοχής ξένων , με ελάχιστη ξενοφοβία , να γυρίσει την πλάτη στους συνεταίρους της εξουσίας ( όπου εξουσία= μάσα και βόλεμα του εκάστοτε δικού μας ανίκανου ) .
Πάντως εγώ το φιλαράκι τον Ιμπραήμ , πιο έλληνας από πολλούς έλληνες , συνεχίζω να τον φωνάζω Ιμπο , γιατί έτσι απαιτεί ο ίδιος , και σπάω πλάκα όταν νευριάζει άμα τον φωνάξει κανείς , όχι από πονηριά - ρατσισμό κλπ αλλά καλοπροαίρετα , Ιμπραήμ . Σπάω πλάκα γιατί έκεινη την ώρα αντιδρά όπως θα αντιδρούσε ένας π.χ. Σωτήρης ή ένας Επαμεινώνδας που απαιτεί να τον φωνάζεις Σώτο ή Νώντα . Αυτό είναι Ελλάδα , να καταφέρεις να ενσωματώσεις , χωρίς να ισοπεδώσεις .
αυτό όμως οι '''' δημοκράτες'''' ΔΕΝ το θέλουν για να μπορούν να πουλάνε οι ίδιοι πόλωση και να είναι δήθεν το απέναντι του ''''ρατσισμού '''' . φυσικά όλων τους τα παιδιά πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και όχι σε δημόσια με τρελλά ποσοστά ξένων .
και όταν λέω ξένων δεν αναφέρομαι στα παιδιά που έχουν μεγαλώσει εδώ με τα δικά μας και τα περισσότερα από αυτά ειναι καθόλα άξια και πραγματικά τα καμαρώνεις ,αλλά εννοώ ότι είναι δεδομένο να προκαλεί τεράστιο πρόβλημα όταν το 1/4 ή και 1/3 της τάξης είναι κακοί μαθητές λόγω έλλειψης γνώσης της γλώσσας
Trelli ki adespoti
11/06/2009 02:58
Bravo kaugas! Pali sas tin eferan oi latreis ou xrimatos kai sas balan erides. Sti Vavaria (i barbaria) exoun mazepsei to xrima oi karxaries kai stous anatolikogermanous lene oti gia to megalo pososto ftoxias sto anatoliko block, euthunontai oi ksenoi metanastes, pou pernoun tis douleies kai ekmetaleuontai tin koinoniki pronoia, de lene omos pou pigan ta xrimata pou xronia tora plironan oi germanoi, alla kai oi metanastes gia tin enisxysi tis proin anatolikis. Alla ti perimenis apo mia europaiki koinonia pou exei xasei tin isoropia tis kai zei eite me tin agiastoura sto xeri, i me to play boy sto maxilari..
X
11/06/2009 02:39
oso m***kes eine oi mousoulmanou allo toso kai xeirotera eine oi xristianoi.ELLHNAS EINE AYTOS POU ASPAZETE THN ELLHNIKH PAIDIA.ALLA OLA ME METRO.DEN XORAME TOSOUS POU KOUBALITHIKAN.KAI FYSIKA DEN YPHRXE LOGOS NA KOUBALHTHOUN TOSA ALBANIKA FIDIA.AN XREIAZOMASTE KAPIOUS METANASTES AS FERNAME ASIATES POU EINE FYLISOIXOI KAI NOMOTAGEIS
XELAFROSTE !!!!
11/06/2009 02:06
RE PAIDIA, EDO STA BLOKS, ME AGAPH SAS ROTAO: SAS PLHRONOUN NA GRAFETAI AYTA POU GRAFETAI;;; GIA EXETAI KAIRO NA STAYROSETAI GYNAIKA h THYLIKO ;;; DIOTI H EPEIXHRHMATOLOGIA SAS, SAYTO TO KOINONIKOPOLITIKO KAI EPISTHMONIKA ANAGNORISHMO ZHTHMA/THEMA, THYMIZEI ... ANORGASMIKOTHTA POLLON MHNON!, MHPOS KAI ... XRONON ;;; !!!
ακις
11/06/2009 00:45
Προτεινω αμμεση προσληψη ψυχιατρου με εξοδα μελων του φορουμ ! Κινδυνευουν ανθρωποι απο βαριας μορφης "ρατσιστικη σχιζοφρενεια" .
Κουνουπίδης
11/06/2009 00:39
Αγαπητέ Χριστιανορθόδοξε,

εγώ την χώρα μου την αγαπώ, όπως και ο καθένας. Απεχθάνομαι όμως αυτό το κίνημα φασισμού που κάνουμε λες και δεν το περάσαμε ξανά και δεν ξέρουμε.

Θα φύγουν οι μετανάστες αν βγει η ακροδεξιά, μετά τι γίνεται; Τι άλλο να περιμένουμε από αυτό το κόμα;

Αν σας ενοχλεί τόσο που εγώ μπορεί να κάνω παρέα με μουσουλμάνους, είναι δικό σας πρόβλημα. Στην πραγματικότητα δεν έχω φίλους μουσουλμάνους, όμως έχω γνωρίσει στο παρελθόν και ήταν φανταστικοί άνθρωποι, και μάλιστα ήταν μετανάστες στην Γερμανία. Γιατί η Γερμανία να μην έχει τα προβλήματα που έχουμε εμείς; Αυτοί οι άνθρωποι ήταν αθώοι και πολύ καλοί, ξέρω ότι εκεί οι αντίστοιχοι ομοιδεάτες σας θα εύχονταν να σηκωνόταν ο Χίτλερ από το τάφο του για να βάλει την τάξη, όμως λυπάμαι, ο Χίτλερ εκεί θα μείνει, ένας πεθαμένος εγκληματίας, όπως και όλοι οι φασίστες πολιτικοί που προκαλέσανε τα πάνδεινα.

Μήπως φταίει και λίγο η αστυνομία για αυτόν τον λόγο που κατέντησε η χώρα με τους λαθρομετανάστες που τόσο εσείς θέλετε να τους απομακρύνετε με οποιονδήποτε τρόπο;

Όμως τι να κάνει και η αστυνομία, αυτοί ακόμα πίνουν το φραπέ από το πρωί. Είδα πώς ήταν όταν ήθελα μια δουλειά από το αστυνομικό τμήμα και η αναρχική κατάσταση που επικρατούσε στα γραφεία τους συμπεριλάμβανε και ποτήρια φραπέ σε όλα τα γραφεία, τα τασάκια γεμάτα γόπες και τη γνωστή απροθυμία να σε εξυπηρετήσουν, τη γνωστή διαδικασία να βγάλεις κάποιο χαρτί μέσα σε 2-3 μέρες, ενώ για την ίδια υποχρέωση σε ένα αντίστοιχο γερμανικό αστυνομικό τμήμα να εξυπηρετείσαι μέσα σε 5 λεπτά;
Οπότε, πόσο θα βελτίωνε την κατάσταση με τους μετανάστες η αστυνομία όταν δημιουργούνται τα γκέτο και αυτοί είναι απόντες;

Εγκληματικότητα από μετανάστες; Κυνηγήστε τους και στείλτε τους στη χώρα τους! Τους υπόλοιπους αφήστε τους να υπάρχουν.

Γιατί οι τόσοι μετανάστες σε χώρες όπως οι Η.Π.Α και η Γερμανία κ.ο.κ δημιουργήσανε κράτη που ανθίζανε;


Και πες ότι εγώ κάνω παρέα με μουσουλμάνος, εσάς τι σας ενοχλεί; Θα με απελάσετε και εμένα από τη χώρα γιατί βοηθάω εχθρικά στοιχεία της κοινωνίας; Αυτά έχουν λήξει, κύριοι, και αν δεν έχουν λήξει, θα λήξουν.

Κάποια στιγμή η φιλοσοφία αυτή θα περάσει στην ιστορία και τότε θα αναρωτηθεί η ανθρωπότητα γιατί άργησε τόσο να συμβεί;

Αν μου πείτε ότι οι οικονομικοί μετανάστες έρχονται και μας παίρνουν τις δουλειές, σας απαντώ ως εξής: Ο έλληνας έχει την περηφάνεια στο αίμα του να μην αποδέχεται κάποιες εργασίες του στιλ ''σκουπιδιάρης'', ''χτίστης'', ''βενζινάς'' τις θεωρεί κατώτερες δουλειές για αυτό λέμε ότι έχουμε τους ρωσοπόντιους και τους πακιστανούς. Αν δεν έχεις δουλειά και πεθαίνεις της πείνας όμως, δε θα πας στην οικοδομή για να βγάλεις μεροκάματο, γιατί είσαι απλά τόσο περήφανος έλληνας που ισχυρίζεσαι ότι αυτά δεν είναι δουλειές για εμάς, εμείς θέλουμε ανώτερα πράγματα. Μην γκρινιάζεις όμως ότι δεν έχεις δουλειά και ο Πακιστανός έχει! (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε όποιον το διαβάζει τώρα, αλλά σε γενικές γραμμές).


Θα συμφωνήσω με τον Νικο Καραγκιαουρογλου στα περισσότερα, και χριστιανορθόδοξε, να κοιτάξετε σας παρακαλώ τα χάλια της ορθοδοξίας που κυριαρχεί στη χώρα μας και το πόσα λεφτά σπαταλώνται, το τι ψέμα μας πουλάτε και μετά μιλήστε σε εμένα που προσπαθώ χωρίς κανένα βύσμα με τις σπουδές μου να αρπάξω μια δουλειά η οποία θα μου δίνει 700 ευρώ και θα αναγκαστώ να δουλέψω και σε ένα μπαρ ή καφενείο για να μπορω να νοικιάζω το σπίτι και να πληρώνω τους λογαριασμούς μου. Ας φτιάξουμε πρώτα τα θεμελιώδη πράγματα και μετά ας κοιτάξουμε τι θα γίνει με τους μετανάστες.

Διαφωνώ με τη λαθρομετανάστευση, αλλά θα καλωσόριζα ένα μετανάστη που θα δούλευε τίμια και θα βοηθούσε τη χώρα μου, την οποία, Χριστιανορθόδοξε, εμείς οι Νεοέλληνες καταντήσαμε έτσι, και την οποία χώρα εγώ αγαπώ. Δε χρειάζεται να είσαι ορθόδοξος χριστιανός για να αγαπήσεις την Ελλάδα. Την Ελλάδα την αγαπώ και εγώ που δεν είμαι Χριστιανός, ούτε Μουσουλμάνος (αν αυτό νόμισες επειδή μίλησα για τους Μουσουλμάνους).

Δυστυχώς τα πράγματα που κάνουμε στη χώρα συνεχίζουν να με απογοητεύουν και με ωθούν περισσότερο και στην δική μου μεταναστευση σε κάποια χώρα που θα μου δώσει μια πιο αξιοπρεπή και δίκαιη ζωή.

Θα μου πείτε μερικοί, ''να πας και να μη γυρίσεις'', αλλά δεν με ενδιαφέρει, τουλάχιστον θα φύγω από μια χώρα και θα σας αφήσω εσάς να φτιάξετε το κράτος δικαίου.

Α, και δεν είμαι αναρχικός, ούτε αντι-έλληνας. Είμαι ένας νέος που προσπαθώ να βρω δουλειά, ο οποίος γύρισε λίγες ευρωπαικές πόλεις και έχει συζητήσει με κόσμο από πολλές χώρες και έχω συγκρίνει τα πράγματα με τα δικά μας. Και ξέρετε κάτι, πολλές αναπτυγέμενες χώρες έχουν τους Ινδούς και τους Κινέζους και τους Τούρκους να δουλεύουν, όμως μια χαρά τάξη υπάρχει, οπότε θα έλεγα να αρχίσουμε να ψάχνουμε τη πηγή του προβλήματος στο δικό μας σύστημα, στην αστυνομία, στους κανόνες, ή ότι δήποτε άλλο έκαναν οι χώρες αυτές, (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Η.Π.Α., Σκανδιναβικές χώρες, κτλ.)

Α.Σ.
10/06/2009 23:14
Όταν επιτίθενται οι "δημοκράτες'' διαδηλωτές εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου ακροδεξιού βουλευτή, αυτό δεν θυμίζει φασισμό;
Cal
10/06/2009 23:08
Ηρεμία. Δεν υπάρχει τίποτε πιο δημοκρατικό από την ελεύθερη έκφραση του λαού. Είτε ψηφίζει δεξιά ή αριστερά ή και πιο ακραία. Αρκεί τα κόμματα αυτά να δηλώνουν και να υπόσχονται προσήλωση στην δημοκρατία και αποχή από βία. Τι σας πειράζει το κόμμα του Bίλντερς στην Ολλανδία. Είναι πολύ πιο προχωρημένο κοινωνικά απο τους δικούς μας προοδευτικούς. Με την ίδια μανία φωνάζουν οι αμερικανοκίνητοι ενάντια στον Τσάβες που κάνει τη μοναδική δημοκρατική σοσιαλιστική επανάσταση αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Με το μανιχαϊστικό φόβητρο του ρατσισμού επιχειρείται ευρύτερα η φίμωση πολλών δημοικρατικών - πατριωτικών φωνών που ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ. Προς θεού.
Teza
10/06/2009 22:57
Τα ακροδεξιά κόμματα ανέβηκαν γιατί οι πολίτες των χωρών αυτών αισθάνονται ανασφάλεια και φοβούνται αλλοίωση των βασικών αξιών των κοινωνιών τους. Δεν θέλουν να αναγκάσουν τα παιδιά τους να ζήσουν σε μιά ισλαμική κοινωνία.
Στην Ελλάδα, η συνεχής είσοδος (απρόσκλητων) μουσουλμάνων μεταναστών, θα οδηγήσει στη δημιουργία μεγάλης μουσουλμανικής μειονότητας, που θα την γυρίσει 200 χρόνια πίσω.
Αυτοί οι ανθρωποι θα αποκτήσουν δικαιώματα και τότε τα παιδιά μας θα καταλάβουν τι εστί ισλαμοφασισμός. Δυστυχώς ολοι αυτοί που ανεύθυνα τους υποστηρίζουν θα λουφάζουν ομως θα είναι αργά.
BASILIOS PIGKOULAS, koureas
10/06/2009 22:10
@XRISTIANORTODOXOS: SIEG HEIL!
ΝίκοςΒ
10/06/2009 22:09
Κύριε Καραγκιαούρογλου, Αν διαβάσετε ξανά όσα γράφετε θα διαπιστώσετε ότι δεν διαφέρετε από αυτούς που κατηγορείτε. Εκτοξεύετε και εσείς ύβρεις, χαρακτηρισμούς και κακής ποιότητας σαρκασμό προς όλους όσους έχουν διαφορετική άποψη από τη δική σας (η οποία, παρεμπιπτόντως, κατά δήλωσή σας και μόνο είναι άποψη και δη επιστημονικά τεκμηριωμένη). Δεν έχουν τα "φασιστοειδή τσιμεντοκρανία" (ελπίζω να μην χρησιμοποιείτε παρόμοιες εκφράσεις στα επιστημονικά σας συγγράματα) επιχειρήματα? Γιατί? έχετε εσείς? και αν ναι γιατί δεν τα γράφετε αντί να αναλώνεστε στις ύβρεις? Δυστυχώς, και σε αυτό το φόρουμ συμπεριφερόμαστε όπως παντού αλλού. Δεν ακούμε, δεν σεβόμαστε τους συνομιλητές μας, νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα και τελικά κάνουμε μονόλογο.
Νικος Καραγκιαουρογλου
10/06/2009 22:05
Χριστιανορθοδοξε, μεινε λευκος εραστης της χριστιανορθοδοξου πατριδος. Μεινε εκει καλυτερα και απαλαξε μας απο μονος σου απο το λειψανο της παρουσιας σου στον 21ο αιωνα, γιατι σιγα σιγα εξαφανιζεσαι σαν ειδος, και ουδεις κοπτεται για εξαφανιζομενα ειδη σαν και σενα. Τις αισχησθες αναρθρες κραυγες σου μπορεις και συ να μας παρουσιασεις στο διεθνες φορουμ της ημερας του προσφυγα στην Ζυριχη, στις 20 Ιουνιου (http://www.kulturhaus-helferei.ch/kulturprogramm.php?read_group=15), η και σε αλλες εκδηλωσεις στη Ευρωπη. Κατα τα αλλα, μεινε οπως εισαι. Μεγαλη χαρη θα μας κανεις να δουμε ακομα εινα δεινοσαυρο του παρελθοντος να εξαφανιζεται. Νικος
Xristianorthodoxos
10/06/2009 21:45
@Kounoupida, Trexa na kaneis parea me tous Islamofilous kai tous koukouloforous aristerous antiexousiastes anthellines. Ego agapo tin patrida ton lefkon ellinorthdoxon Xristianon.
Κ.Κ.
10/06/2009 21:43
ΟΤΑΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΕΧΑΝΔΡΟ ΓΚΡΟΣΣΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΒΙΑ..ΚΟΒΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ....
Νικος Καραγκιαουρογλου
10/06/2009 21:31
Χριστιανορθοδοξε δεξιε, σας ζητησε ποτε κανεις ''αραπης'' να τον πλυνετε; Η μηπως ανοικει για σας το δικαιωμα να πλενετε οποιον θελετε στα αυτονοητα, ετσι επειδη γουσταρετε; Χριστιανορθοδοξε δεξιε, ουδεις στον κοσμο ενδιαφερεται πια για την κατασταση και την απολυμαντικη δραστικοτητα του σαπουνιου σας. Ευτυχως περιλαμβανεστε στα απειλουμενα ειδη που αργοπεθαινουν. Ο κοσμος προχωρει, ειτε σας αρεσει ριτε οχι, και δεν δινει σημασια στα σαπουνια σας. Μεινετε εκει στο παρελθον σας λοιπον, και θα σας ευγνωμονουμε για παντα. Νικος
Νικος Καραγκιαουρογλου
10/06/2009 20:36
Κυριε Κουνουπίδη (10/6/2009 19:58) συνεχιστε! Ελπιζω να σας διαβασουν προσεκτικα οι εκαστωτε βαθμολογητες χρωματος και θρησκευματος, και προ παντως οι αυθαιρετα αυτοχρηζομενοι ''καθαριστες'' της οποιας κοινωνιας, που φυσικα ξερουν αυτοματα απο γεννησημιου τους πως μπορει να επερθει μια υγιης ανθρωποτητα. Το τι σημαινει ο μισαλλοδοξος φοβος τους για καθε τι που οι ιδιοι δεν μπορουν να αναλογισθουν μας το εδειξε η ιστορια, αλλα αυτοι ειναι φυσικα ανωτεροι απο καθε παραδειγμα γεγονοτων που μπορουμε να επικαλεσθουμε. Ας ελπισουμε οτι θα σας διαβασουν πριν αρχισουν τις αναρθρες κραυγες τους. Νικος
ALFA
10/06/2009 20:16
DEN MU ARESI O FASISMOS
DIOTI I DHMOKRATIA DEN EINAI TO TELIWTERO POLITEVMA ALLA DEN YPARHI ALLO KALYTERO PU NA BORI NA TIN ANTIKATASTISEI... KE AFTO EKMETALEVWNTAI I LA8ROMETANASTES PU PROERHWNTAI STIN PLIONOTHTA TUS APO TIS SKOTINES XWRES TU ISLAMISMU KE PRWHN KUMUNISMU... MU ARESEI I TAXIS I YSIHIA KE I SIGURIA TU MELLONTOS MIA KOINONIA PU NA EGIITE TIN PROODO TWN POLITWN TIS... META TO 1990 STIN ELLADA ME TIN A8RWA EISODO KE TIN ANEXELEHTI EPELASH 2 EKATOMMYRIWN LA8ROMETANASTWN SE OMADES AGELES EHUN SIMVEI TOSA POLLA OSTE KE O PIO AFELIS ELLIN NA EHI PROKATALIFTEI KE PANIKOVLI8EI I ADIAFORIA TIS POLITIAS KE I EGATALIPSIS TU TON ODIGISAN SE POLLES FASIS SE VIEOPRAGIES GIA NA AMYN8EI KATA TWN EGLIMATIWN
MASTRWPON VIASTWN NONWN LISTWN KLP
AN PATE MIA VILTA OS TIN OMONIA 8A DITE TO GETO
AN PATE STIS FILAKES PERIPU TO 45%INE LA8ROMETANASTES KA8IMERINOS TA MME ANAFERUS VIEES PRAXEIS LA8ROMETANASTWN I ELLHNES PARADOSIAKWS ITAN FILOXENOS LAOS ALLA I
EISODOS KYRIWS APO ISLAMIKES XWRES ATOMWN
KE I GETOPIISIS PERIOXWN EKANE TON ELLHNA DYSPISTO PROS TUS LA8ROMETANASTES... KE TWRA PU DIERHME8A IKONOMIKH KRISH O LA8ROMETANASTHS DULEVI TZABA XWRIS IKA PERNWNTAS TO LIGOSTO PSWMI TU ELLHNA
ME TIN EISODO 2 EKAT LA8ROMETANASTWN
APO TUS OPIUS PERI TIS 700.000 ZUN STO LEKANOPEDIO ME TIS POLIMELIS OIKOGENIES TUS EHUN FRAKARI TA SKOLEIA DIOTI I TAXIS APO 22 PEDIA EHUN GINI TAXIS TWN 40 PEDIWN OPOTE MESA SE MIA TETIA TAXI MA8IMA DEN GINETE .. DIOTI TA PEDIA TWN LA8ROMETANASTWN DEN GNWRIZUN ARKETA ELLHNIKA KE DEN INE SE 8ESI NA PARAKOLU8ISUN TO MA8IMA OPOTE I EPOMENI GENIA ELLHNOPULWN
8A EHI MIOMENI APODOSH STIN VASIKH PEDIA LOGW FORTO SKOLEIWN MEHRI FRAKARISMATOS
ASE PU POLI GONIS ARHISAN NA PSAHNUN GIA KAPIO SKOLIO ME LIGOTERA PEDIA LA8ROMETANASTWN DIOTI MONO ETSI TO PEDI BORI NA PARAKOLU8ISI MABIMA
TELIKOS TA 2 EKAT LA8ROMETANASTWN INE
POLI VARI TIMIMA GIA TIN PATRIDA MAS DIOTI I PATRIS MAS DEN EHI EMPIRIA APIKIOKRATIKU KRATUS OPOS I GALIA OLLANDIA VELGIO ITALIA ISPANIA PORTOGALIA AGLIA KLP
UTE TIN VARIA VIOMIHANIA GIA NA HRIAZETE ERGATIKA XERIA
ME LIGA LOGIA DEN MAS PERISEVI PSWMI EHUME ENA 21%
ELLHNWN PU HRIAZWNTAI TIN VOI8EIA TIS POLITIAS
DIOTI INE STO EPIPEDO FTWHIIAS OPOTE
OTAN EHIS ALLA 2 EKAT LA8ROMETANASTWN TO PROVLIMA OXINETAI POLI
KE .. KATW AFWN TWN SIN8IKWN ...I EKMETALEFTES TIS ANWMALIAS EPOFELUNTE
ITE LEGONTE LAIKISTES ITE FASISTES ITE E8NIKISTES
APLA DEN HORAI TOSUS POLLUS I FTWHI MAS PATRIDA
KE AFTI PU IR8AN KE 8ELUN NA KATSUN AS MAS SEVASTUN AN OXI AS SIKW8UN NA FYGUN
Κ,Υ
10/06/2009 20:11
ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΥΘΕΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ................
ΕΧΩ ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΣ ΠΛΑΤΕΣ..Ο ΚΑΖΑΝΤΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ.....................................
ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ
ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ..................
ΑΛΛΟ Η ΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΡΙΑ,,,,,,,,,,,,,,,
Κουνουπίδης
10/06/2009 19:58
GOLDEN BOY που σήμερα 10/6/2009 16:13 είπες ότι μιναρέδες δεν θέλεις στην Ελλάδα, σε ενοχλεί τόσο πολύ το γεγονός να χτιστεί και ένας μιναρές για τους μουσουλμάνους της χώρας μας;

Θα νιώθεις δηλαδή ντροπή να έχουμε ένα μιναρέ;

Ας πούμε ότι εγώ ασπάζομαι τον ισλαμισμό, πάλι έλληνας πολίτης δεν είμαι, ή απλά χωρίς καμία εξήγηση θα μου αλλάξεις την εθνικότητά μου σε Τούρκο ή Άραβα; Δηλαδή αν εγώ γίνω μουσουλμάνος γιατί είναι η ελεύθερη επιλογή μου και αυτή η θρησκεία με εκφράζει (ας πούμε), εσύ θα μου απαγορέψεις να προσευχηθώ σε ένα τζαμί; γιατί; επειδή η θρησκεία της χώρας μας θεωρείται η ορθοδοξία;

επειδή η εκκλησία μας κάνει πλύση εγγεφάλου δηλαδή θα πρέπει και εγώ να ακολουθήσω τις επιλογές της; όχι, δημοκρατία έχουμε και ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει αυτό που θέλει.

Και ας κάνουμε κάτι διαφορετικό, κυρίες και κύριοι, γιατί η χώρα μας μένει στα ίδια πράγματα επειδή πάντα την ίδια νεο-ελληνική νοοτροπία έχουμε. Ας εξελιχθούμε λίγο, βλέπετε ότι ο κόσμος αλλάζει, μη μένετε πίσω!

Και σεβαστείτε τους έλληνες του εξωτερικού: Το να λέτε να ψηφήσετε να φύγουν οι μετανάστες από τη χώρα μας, προσβάλει τις επιλογές των δικών μας μεταναστών σε διάφορες χώρες. Ο καθένας έχει δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή και μια καλύτερη τύχη και κανείς φασίστας δε θα του το στερήσει.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους τίμιους μετανάστες που έρχονται να δουλέψουν, να ζήσουν καλύτερα και να βοηθήσουν τη χώρα μας να αναπτυχθεί γρηγορότερα (άλλωστε οι μεγάλες χώρες οφείλουν σε ένα βαθμό την εξέλιξή τους στα εργατικά χέρια μεταναστών που δουλεύανε).
Σαφώς και με προβληματίζει η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα, όμως να μη παίρνει η μπάλα και τους τίμιους.

Και σταματήστε να ξεχωρίζεται τους ανθρώπους βάσει χρώματος και καταγωγής τους, παλιοφασίστες. Μη νομίζετε ό, τι είστε ανώτεροι από αυτούς. Όλοι ίδιοι είμαστε και όλοι την ίδια ελπίδα για ζωή έχουμε, το να τους στερείς δικαιώματα είναι τουλάχιστον φασιστικό. Μη νομίζεις ότι είσαι ανώτερος από εναν Αφρικανό ή ένα Ασιάτη, όποιος τα νομίζει είναι υποανάπτυκτος και κολλημένος στο ναζισμό.

Χριστιανορθόδοξε δεξιέ που ανέφερες ότι αν πλύνεις αράπη , χαλάει το σαπούνι σου, αποδέξου ότι ο κόσμος έχει και ''αράπηδες'', και αν δε σου αρέσει, πήγαινε να μονάσεις σε κανένα μοναστήρι στο βουνό. Μη θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο.
Και να ξέρεις ότι είσαι άσπρος, στον ήλιο γίνεσαι κόκκινος, στο φόβο γίνεσαι πράσινος, στο κρύο γίνεσαι μπλε και στο θάνατο ασπρίζεις, οπότε μη ξαναπεις τίποτα για τους ''αράπηδες'', δεν πας μπροστά!
Νικος Καραγκιαουρογλου
10/06/2009 18:54
Μεγαλε Αλεξανδρε (10/6/2009 16:36), μια και ξερετε και γερμανικα (ALEXANDER DER GROSSE) σας προσκαλω και εσας στο διεθνες φορουμ στις 20 Ιουνιου στην Ζυριχη για ημερα του προσφυγα, να μας εκθεσετε τις ανακαλυψεις σας απο τις βαρειες σπουδες σας. Εκει μπορειτε να μας δειξετε τι και πως το επεξεργασθηκατε, πραγμα μου στο σχολιο σας *δεν* κανετε, φυσικα για ''λογους συντομιας''. ;-D Ουτε πηγες αναφερετε, ουτε επιχειρηματα, ουτε λογικη αλληλεξαρτηση των βηματων που οδηγουν στα συμπερασματα που πρεσβευτε. Αναφερετε απλως τα τελικα συμπερασματα *σας* υπερπηδωντας καθε λογικη δομη που οδηγησε σε αυτα. Εν αντιθεση ολοι οι λογικα σκεπτομενοι αναγνωστες κατα περιεργη συμπτωση ουτε συμμεριζονται τα συμπερασματα *σας*, ουτε επικαλουνται βαρειες σπουδες δια του λογου το αληθες. Παραθετουν απλα επιχειρηματα που εσεις εδω παραγκωνιζετε δια της αναφορας των βαρεων σπουδων σας. Αυτο που λετε ειναι στην ουσια: ''Επιχειρηματα στον διαολο, εγω ξερω καλυτερα.'' Ουδεις σκεπτομενος προκειται να σας επιβαλει κατι δια της βιας, εκτος φυσικα και αν θεωρειτε λογικα επιχειρηματα σαν φορεις βιας, πραγμα που θα σας επρεπε να ειναι ηδη γνωστο σαν εκπροσωπο θετικων επιστημων, ε; Αυτη δεν ειναι στο τελος και η πεμπτουσια της επιστημης; Δεν ειναι η αναγκαιοτητα της λογικης που οδηγει σε συμπερασματα; Αν αυτο εσεις το ονομαζετε βια, τοτε ειναι πραγματι αποτελεσμα βιας η γνωση του οτι η γη δεν ειναι επιπεδη, η κανω λαθος; Λοιπον απο εναν μαθηματικο σε εναν θετικο επιστημονα, ελατε να μας εκθεσετε τις αποψεις σας. 20 Ιουνιου, http://www.kulturhaus-helferei.ch/kulturprogramm.php?read_group=15 . Και μην το παρετε αυτο σαν υπεροψια. Παρτε το σαν επιστημονικη προκληση, μια που ξερετε τι σημαινει ''βαρειες σπουδες''. Νικος
BASILIOS PIGKOULAS, koureas
10/06/2009 18:26
@XRISTIANORTHODOXOS. Show me the government that does not infringe upon anyone''s rights, and I will no longer call myself an anarchist. - Jacob Halbrooks
Xristianorthodoxos dexios
10/06/2009 18:19
Τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς.
ΟΜΗΡΟΣ.Τ
10/06/2009 18:12
@ ΠΡΟΣ ΧΧΧ

ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

ΔΕΝ ΒΑΦΤΙΖΕΣΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ? ? ?

ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΘΕ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ
ή ΝΑ ΕΙΣΑΙ ......ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ! ! !
Νικος Καραγκιαουρογλου
10/06/2009 17:11
Και κατι αλλο σχετικα με την συνεισφορα του κοσμου του πνευματος για την σωτηρια της Ευρωπης απο τα ναζιστικα αποβρασματα: Εχετε διαβασει κυριε Σπυρο ποιοι και πως εσπασαν τον κωδικα της μηχανης Ενιγμα, απο τον οποιο εξαρτηθηκε αμεσα η εξουδετερωση των επιχειρησεων του αξονα στο ατλαντικο; Ερευνησατε την ιδεολογια τους; Εχετε δει ποτε ποιοι ηταν αυτοι που φυγαδευτηκαν απο την υπο επιθεση βρισκομενη Πολωνια και κατεληξαν στα εργαστηρια μαθηματικων στην Αγγλια κατω απο το πνευμα ενος Alan Turing, τον οποιο στο τελος οι ιδιες συντηρητικες δυναμεις που αποκαλειστε αναγκασαν σε αυτοκτονια, επειδη ειχε ομοφυλικες τασεις; Εχετε την εντυπωση οτι ο πολεμος θα κερδιζοταν χωρις την συμβολη αυτων των ιδιων των επιστημονων που εσεις ειρωνευεστε; Εχετε την εντυπωση οτι εσεις σημερα θα μπορουσατε να γραφετε οσα γραφετε αν δεν υπηρχαν πριν απο εσας τα πνευματα που αντισταθηκαν στον απολυταρχισμο σας; Ωραια λοιπον, διαβαστε: Turing''s Legacy του David M Yates, ISBN 0 901805 94 7, για μια συντομη ανασκοπηση των συμβαντων στο National Physical Laboratory μετα το 1945, και ανατρεξτε τις αναφερομενες πηγες για το πριν απο το 1945. Ειναι ολες προσβασιμες χωρις κοστος στις πανεπιστημιακες βιβλιοθηκες στο ιντερνετ. Εαν φυσικα ενδιαφερεστε, τοτε πρεπει και να διαβασετε! Νικος
Νικος Καραγκιαουρογλου
10/06/2009 16:43
Μαλιστα! Η ισοτητα εργαζομενης και εργαζομενου, τα ανθρωπινα δικαιωματα, η χειραφετηση της γυναικας, η κοινωνικη και ιατρικη ασφαλεια, οι πληρωμενες διακοπες, οι ισες ευκαιριες μορφωσης και σπουδων, οι ισες επαγγελματικες προοπτικες, η αναστολη της αυθαιρετης δρασης της εκτελεστικης εξουσιας, το ιδιο το δικαιωμα του εκλεγειν και εκλεγεσθαι για τους πολιτες, ειναι φυσικα επιτευγματα του φασισμου, ετσι δεν ειναι κυριε Σπυρο (10/6/2009 15:37); Οι προοδευτικοι μας καναν την Ευρωπη μαχαλα, ετσι δεν ειναι; Σας προσκαλω λοιπον στη Ζυριχη στις 20 Ιουνιου στην επισημα εορταζομενη ημερα του προσφυγα, να μας πειτε για αυτες τις ανακαλυψεις σας. Θα ειναι πολλοι ενδιαφερομενοι εκει, ιστορικοι, πολιτικοι, κοινωνιολογοι, αναλυτες, κλπ, και ετσι θα εχετε την ευκαιρια να μας παραθεσετε σε ευρυ πλαισιο οσα υποστηριζετε εδω, οπως για παραδειγμα την περιφανεια σας να ειστε φασιστας. Η εκδηλωση χρειαζεται και κατι για να γελασουμε, βρε αδερφε! Περα απο αυτο, τι βλεπουμε ξανα αγαπητοι σκεπτομενοι αναγνωστες; Δεν χρειαζονται επιχειρηματα, δεν χρειαζονται γνωση και σκεψη τα φασιστοειδη. Η μεθοδος τους ειναι να προσπαθουν να επιβληθουν ετσιθελικα. Το να επιβληθουν τους ενδιαφερει, οχι το να σκεφτουν. Οπως διαπιστωνουμε απο το σχολιο του κυριου Σπυρου, οταν βρεθουν αντιμετωποο σε επιχειρηματα αλλαζουν τον τονο σε στυλ ''ναι ρε, ετσι γουσταρω''. Ουτε βιβλιο ανοιγουν, ουτε ψαχνουν πηγες για την εγκυροτητα των λεχθεντων τους, και δεν ενδιαφερονται ουτε καν για την φορμαλιστικη απουσια αντινομιας στα ασματα τους. Για παραδειγμα, ακομη και αν ηταν το επιτευγμα της ιδιας της συνταξης ισοδυναμο με το να μετατραπει η Ευρωπη σε μαχαλα, τοτε πως γινεται κυριε Σπυρο να μην πατε εσεις και να δηλωσετε οτι παραιτησθε του δικαιωματος αυτου, για την επανοικοδομηση της Ευρωπης; Αφου αυτα ειναι τοσο ασχημα, εγκαταλειψτε τα κι εσεις, για ειστε λαμπρο παραδειγμα φασιστα και υποδειγμα για τα νεα παιδια. Ευγε σε σας, ηρωικε φασιστα μου! Τωρα εαν με το να απορριπτετε το εργο της επιστημης θελετε απο φασιστας να προαχθειτε και στο επομενο σκαλοπατι της εξελιξης των φασιστοειδων, δηλαδη να τρεχετε με ροπαλο φωναζοντας ουγκα ουγκα στα δαση, τοτε εμεις οι επιστημονες πολυ ευχαριστως θα το βλεπαμε αυτο, μια και η προβλεψη που ηδη καναμε ηταν ακριβως αυτη. Θα επαληθευατε δηλαδη την θεωρια μας: Μικροεγκεφαλος, Φασιστας, Ουγκα ουγκα. Ειστε ευπροσδεκτος ανα πασα στιγμη στο διεθνες φορουμ για την ημερα του προσφυγα και την ανταλλαγη ιδεων στη Ζυριχη στις 20 Ιουνιου, και μη ξεχνατε οτι η Ελβετια ειναι απο ανεκαθεν πολυ συντηρητικο κρατος, πραγμα που θα επρεπε τουλαχιστον να γεννησει καποιες αμφιβολιες στην φασιστικη σας αυτοαναιρουμενη αντιληψη, οτι ο συντηρητισμος σημαινει αυτοματα και αυθαιρετο φασισμο, για τον οποιο περοφανευεστε. 20 Ιουνιου λοιπον στην Ζυριχη. Ελατε να μας πειτε τα ουγκα ουγκα σας. Νικος
ALEXANDER DER GROSSE
10/06/2009 16:36
...προς όλους τους προοδευτικούς και αριστερούς συμπολίτες μου: Παρακαλώ ακούστε και τη δική μου άποψη: Είμαι 50 ετών, σπούδασα βαριές σπουδές, και στο εξωτερικό, έχω καλή δουλειά, υπηρέτησα την πατρίδα, πληρώνω κανονικά φόρους, αλλά έχω ένα βασικό ελάττωμα, παρέμεινα Έλληνας !!!, διάβασα και το Κεφάλαιο (και μάλιστα στα Γερμανικά). Έβαλα κάτω όλες τις εμπειρίες (ελληνικές και διεθνείς), συγκέντρωσα το υλικό και το επεξεργάστηκα με τον ορθολογικό τρόπο που με διακρίνει (καθότι θετικός επιστήμων στη πράξη και στη παραγωγή είμαι) και σας αναγγέλλω το αποτέλεσμα: Από αυτή τη στιγμή είναι τιμή και καθήκον μου να είμαι φασίστας χωρίς ουρές και αστερίσκους.... Θα αγωνιστώ με κάθε δημοκρατικό τρόπο για το καλό της Ελλάδας, το δικό μου και ίσως μιας ενωμένης Ευρώπης με αυστηρά καθορισμένα σύνορα, γεωγραφικά και πολιτισμικά. Μπορείτε να διαφωνείτε όσο θέλετε, εγώ αποφάσισα για μένα και σας παρακαλώ δεχτείτε την διαφορετική μου σκέψη... Μη κάνετε δε καμιά βλακεία να θέλετε να μου επιβάλετε τη δική σας άποψη με τη βία.... ΟΚ; ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ
GOLDEN BOY
10/06/2009 16:13
ME ENDIAFEREI TO PARELTHON ALLA ME ENDIAFEREI PERISSOTERO TO MELLON!! MELLON ME MINAREDES KAI MOYRGKES DE THELW!! KAI THA PSHFIZW OPOIO KOMMA YPOSXETAI NA DIWJEI OLOYS TOYS METANASTES!!
Κουνουπίδης
10/06/2009 16:09
Νομίζετε ρε παιδιά ότι στη κατάσταση που έχει φτάσει η Ευρώπη (οικονομική κυρίως) θα μας σώσουν τα ακροδεξιά κινήματα;

Το πώς καταντήσαμε στην Αθήνα και άλλα μέρη πρέπει να αναρωτηθούμε τι γίνεται τα τελευταία χρόνια στην πολιτική, και μη πείτε ότι φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση κτλ κτλ (χωρίς να υπερασπιστώ την προηγούμενη) απλά όλος ο κόσμος της δεξιάς τα τελευταία χρόνια αντί να φτιάξει τη χώρα, κάθεται και αράζει και ό, τι δε πάει καλά, ξέρει να τα ρίχνει μια χαρά στις προηγούμενες κυβερνήσεις (οποιαδήποτε και να ήταν αυτή).

Κάτω ο Φασισμός! Και να ανέβει ένα φασιστικό κόμα είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα πέσει, όπως και οποιοδήποτε κόμα με ακραίες αντιλήψεις (ακροαριστερά ή ακροδεξιά). Θα προτιμούσα λοιπόν να μη βγάλω φασίστες στην εξουσία. Σκεφτείτε οι χώρες που βουλιάξανε λόγω πολιτικής, τη εξουσία κυβερνούσε τις περισσότερες; Ακρο-αριστερά η ακρο- δεξιά, δυο πράγματα παρόμοια.

Ξέρω θα πείτε τι σχέση έχει ο κομμουνιστής με τον φασίστα; Κι όμως αναρωτηθείτε τι έχει συμβεί σε κράτη που είτε είχε κομουνισμό είτε δικτατορία! Βουλιάξανε στο βυθό!

Θεωρώ ότι αυτό το κίνημα πρέπει να σβήσει εδώ και καιρό, τουλάχιστον όλοι ξέρουμε πόσος κόσμος σκοτώθηκε και εκδιώχθηκε γιατί κάποιοι φασίστες δεν τους θέλανε λόγω των αντιλήψεών τους, και εμείς που γενήσαμε τη δημοκρατία πρέπει τουλάχιστον να μη βγάζουμε φασίστες στην εξουσία.

Καλά κάνανε και του πετάξανε γιαούρτια, μακάρι να ήμουν κι εγώ εκεί να του πετούσα κι εγώ.

Ζήτω η ελευθερία, ζήτω η υγιής δημοκρατία, ζήτω οι τέχνες, ζήτω η ελευθερία λόγου, να πάνε να εξαφανιστούνε μια για πάντα οι φασίστες και οι φιλοδικτατορικοί που μόνο κακό κάνουν! Αναρωτηθείτε αν έχει αντέξει ποτέ μια δικτατορία και αν μετά τη πτώση της ο κόσμος μιλούσε για τα καλύτερα λόγια.

Εκτός βέβαια από κάποιους ανθρώπους που ακόμα κυκλοφορούν εδώ έξω γύρω μας και τους αφήνουμε να κυκλοφορούν αντί να τους έχουμε να σαπίζουν στη φυλακή!

Δυστυχώς πολιτικά η ακροδεξιά είναι άμεσα συνδεδεμένη με το φασισμό, το στρατό, την εκκλησία... Είναι αυτή η τετραλογία δυστυχώς που μας κάνει μονοπώλιο...

Θα χρειαστούμε να τους υποστούμε μερικά χρόνια στη ζωή μας και στην Ευρώπη, όμως κάποια στιγμή θα χαρώ πολύ να τους δω να πέφτουν!

Κάτω ο φασισμός!
SPYROS
10/06/2009 15:37
ΑΚΙ ΧΧΧ, ΠΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ? ΜΕ ΤΗΝ
ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ? ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΣΟ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΑΣ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΔΙΝΕ ΤΑ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΑ
ΜΥΑΛΑ (ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΥΣ ΕΩΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ) ΣΤΟΝ
ΚΟΣΜΟ. ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ
ΓΥΦΤΙΚΟ ΜΑΧΑΛΑ. ΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΜΕ
ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΑ, ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ.
Νικος Καραγκιαουρογλου
10/06/2009 15:34
Καλημερα σας σκεπτομενοι συνανθρωποι και πολλα ευχαριστω για τα επιχειρηματα και την λογικη σκεψη ανησυχιας για τα πατριοφασιστοειδη ρεκορ των Ευροεκλογων. Εχω την εντυπωση ομως οτι λογικα επιχειρηματα δεν επιρεαζουν καθολου τον φανατισμενο νου. Ακομη μια ομοιοτητα της τωρινης καταστασης με τα ρεκορ φασιστοειδων αναγερσεων στην Ευρωπη στο παρελθον ειναι αυτο που βλεπουμε εδω, ακριβως σε αυτο το αρθρο. Ενω οι πλειονοτητα των ανθρωπων του πνευματος και της επιστημης, καθηγητες, ερευνητες, και πανεπιστημιακοι συνεργατες ανησυχουν, αναλυουν και προειδοποιουν, ενω οι σκεπτομενοι αναγνωστες παραθετουν στοιχεια και επιχειρηματα, εχουμε ταυτοχρονα απο την αλλη πλευρα τα απο αδιαβαστα ως ημιδιαβασμενα φασιστοφερνοντα τσιμεντοκρανια, τα οποια ουτε καν ενδιαφερονται να αντικρουσουν εστω και ενα απο τα λογικα επιχειρηματα που τοθς παρουσιαζονται. Τους αναφερεται ο δευτερος παγκοσμιος, τους αναφερεται η συνδεση με τον σκληρο καπιταλισμο, η υπονομευση των ανθρωπινων δικαιωματων (συμπεριλαμβανομενων και των δικων τους), η στοχοποιηση και αλλων ομαδων μετα την στοχοποιηση των μεταναστων, αλλα αυτοι εκει: Συνεχιζουν να τραγουδουν τα ηρωικα λαμπρα τους ασματα αδιαφοροντας για την γνωση, νομιζοντας οτι χωρις να μελετησουν ξερουν, χωρις να ερευνησουν εχουν γνωμη, χωρις να αντικρουσουν συζητουν. Ενα παραδειγμα ειναι το για πολλαπλη φορα εμφανιζομενο δειθεν κειμενο της ομιλιας του Rudd, για το οποιο εχει ηδη αποδειχθει οτι... δεν ηταν ομιλια, αλλα ειναι μια συλλογη πολλων σχολιων του πολιτικου μεσα σε ενα μεγαλο χρονικο διαστημα. Εδω βλεπουμε πολυ καλα το μυθολογικο επιχειρηματολογιο των φασιστοφερνοντων τσιμεντοκρανιων. Δημιουργουμε μυθους και τους πιστευουμε ασχετα με ερευνα και αποδειξη. Και οι μυθοι οι ιδιοι ουτε καν δειχνουν τιποτα. Ακομα δηλαδη και αν αυτο ηταν λογος του Rudd θα αποδεικνυε για το θεμα των μεταναστων τοσα, οσα και οι λογοι του ενος καθε Χιτλερ εναντιων αυτων, εκεινων, και των αλλων. Ας προσθεσω ομως εδω ακομα ενα σχολιο του Rudd, αν και ξερω απο τωρα οτι δεν θα παιξει κανενα ρολο στην σκεψη των φασιστοειδων τσιμεντοκρανιων γιατι απλα αρνουνται να σκεφτονται: There is no debate or dispute as to whether Saddam Hussein possesses weapons of mass destruction. He does. There''s no dispute as whether he''s in violation of UN Security Council resolutions. He is. Μαλιστα! Αυτα και πολλα αλλα για την ολη νοημοσυνη αυτου του πολιτικου θα βρειτε στην συνεντευξη του (24/9/2002) στην διευθηνση του ABC net: http://www.abc.net.au/lateline/stories/s685074.htm , οπως για παραδειγμα οτι θεωρουσε τον φακελο του Blair σαν πολυ σημαντικη συνεισφορα επι του θεματος των οπλων μαζικης καταστροφης στο Ιρακ του Σανταμ. Αλλα φυσικα δεν υπαρχει ουτε επιχειρημα ουτε στοιχειο που να μπορει να προκαλεσει καποιο δειγμα ηλεκτροχημικου φαινομενου στη μαζα που φυτοζωει μεσα σε ενα φασιστοειδες τσιμεντοκρανιο. Οτι και να αναφερουν οι λογικα σκεπτομενοι τα τσιμεντοκρανια θα παραμεινουν τοσο νοημονα ωστε τα ματια τους θα συνεχισουν να εκτοξευουν τουβλα, οπως βλεπουμε καθαρα εδω με την πληρη αγνοηση ολων των σχολιων που περιεχουν επιχειρηματα. Αυτη ειναι μια ακομη ομοιοτητα της σημερινης καταστασης με οσα εχουν ηδη συμβει στο παρελθον στην Ευρωπη. Θα προτεινα λοιπον στα φασιστοειδη, να μεζεψουν τα λαμπρα ηρωικα τους ασματα και να ερθουν να κανουν ομιλιες και συζητησεις για να μας διαφωτισουν και μας τους ασχετους στην ημερα του προσφυγα, βλεπε και http://www.fluechtlingshilfe.ch/ η http://www.proasyl.de/de/news/detail/news/heft_zum_tag_des_fluechtlings_2009/back/9/ , κλπ. Θα τους προσκαλουσα και στην Λουκερνη, αλλα η εκδηλωση εγινε ηδη στις 9 Ιουνιου. http://www.zisch.ch/navigation/top_main_nav/nachrichten/zentralschweiz/luzern/detail.htm?client_request_className=NewsItem&client_request_contentOID=316269 . Στην Ζυριχη ομως μπορειτε ακομη να εμφανιστειτε: http://www.kulturhaus-helferei.ch/dynpg/upload/imgfile65.pdf Ελατε να δειξετε σε ολοθς σε ποια εποχη εχετε μεινει, αστοιχειωτα φασιστοειδη. Νικος
Παύλος Μελάς
10/06/2009 15:00
@xxx Τι υποκρισία......δηλαδή δεν ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας και Ευρωπαίος όταν περπατάς στο κέντρο της Αθήνας και βλέπεις την εξαθλείωση των ανθρώπων σε όλο της το μεγαλείο??? από τα σχόλια κάποιων συμπολιτών σου προσβλήθηκες???
ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ
10/06/2009 14:10
Η σταδιακή συνολική μετατόπιση όλου του πολιτικού φάσματος Δεξιοτερα-Συντηρητηκότερα είναι εμφανής τα τελευταία 20 χρόνια. Η ΚΡΙΣΗ στρατηγικής , κρίση οικονομικής
πολιτικής, κρίση ακόμη και σε θεωρητικό επίπεδο, της
ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι το αίτιο που γεννά την δήθεν ρεαλιστικότερη
προσέγγυση μέσα απο ΔΕΞΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΔΙΛΗΜΑΤΑ- ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. Βλέπουμε σήμερα το ΚΚΕ να έχει
τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ της 10ετίας του ΄70, τον ΣΥΡΙΖΑ να
έχει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ της 10ετίας του ''80, το ΠΑΣΟΚ
''εχει τις θέσεις της ΝΔ της 10ετίας του ''90 (φιλελευθερισμός
με ανθρώπινο πρόσωπο), τη ΝΔ να εφαρμόζει πολιτική
100% ΔΕΞΙΑ σχεδόν τύπου ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ , και το ΛΑΟΣ
πολιτική ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ ....
Και όλες αυτές οι πολιτικές προτείνονται ως οι καλύτερες για
τους Ελληνες πολίτες και το καλό της χώρας κλπ...
Ειναι σαφές οτι πολύ μεγάλο μέρος των πολιτών της Ευρώπης
που απείχαν απο τις πρόσφατες εκλογές ΔΕΝ ΣΥΝΦΩΝΟΥΝ
ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ . ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ....
Ευτυχώς η πολιτική ιστορία συνεχίζεται ...
XXX
10/06/2009 14:04
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΡΥΦΟΦΑΣΙΣΤΩΝ(ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ),ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΖΩ...ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΞΕΝΟΦΟΒΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ,ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
akis
10/06/2009 13:36
Υπαρχουν πολλοι δρομοι για να πας μπροστα , αλλα μονο ενας για να μεινεις στασιμος .....ο εθνικισμος !

Αυτο για τα διαφορα περιεργα οντα , που εχουν τρικυμια εν κρανιο.
Βαγγέλης Θ.
10/06/2009 13:13
Όπως είπε ο φίλος Δημήτρης Ν. "Μέσα σε ένα περιβάλλον προστατευτισμού ο πολίτης εύκολα παρασείρεται από ιδεολογήματα προστασίας της εθνικής του επιβίωσης και κατά συνέπεια πέφτει στη παγήδα του λανθάνοντα φασισμού που πάντα ερπόμενος φωλιάζει σε γωνίες επιφυλακής και εξόρμισης μέσα στον κορμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατία" Επιπρόσθετα, προτείνω μία ταινία που προσεγγίζει με βατό και κατανοητό τρόπο προς όλους, τον ύπουλο χαρακτήρα του φασισμού και τις συνέπειές του. Το Kύμα (Die Welle) Γιατί για την αντιμετώπισή του, απαιτείται η κατανόησή του ;)
Παύλος Μελάς
10/06/2009 12:58
Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοια περιστατικά και σε άλλες Ευρωπαικές χώρες και έτσι έχουμε κάποια παρηγοριά. Τον άνθρωπο αυτό τον ψήφισαν κάποιοι συμπολίτες του και έγινε νόμιμα ευρωβουλευτής. Με τα αυγά και την κατακραυγή τώρα θα αλλάξει τίποτα??? Το ίδιο ισχύει και για τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ που η συντρηπτική τους πλειοψηφία δεν είναι ακροδεξιοί και προέρχονται από άλλα κόμματα. Όσο όμως θα καθυβρίζονται σαν ακροδεξίοί τόσο θα αντιδρούν και θα συσπυρώνονται γύρω από το ΛΑΟΣ. Εάν δηλαδή έιχε εκλεγεί από τον σύριζα η 2η τη τάξη μαοική υποψήφια που είναι ακραία θα έπρεπε να της πετάμε αυγά ???? Ψυχραιμία συμπολίτες....
Thanos Linardos
10/06/2009 12:56
Ine ke aftos fasistas? Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Kevin Rudd πρότεινε στους Μουσουλμάνους που θέλουν να ζουν κάτω από τον Ισλαμικό νόμο της Σαρία, να φύγουν από τη χώρα. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας θέλει να αποτρέψει τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες, βάζοντας στο στόχαστρο τους φανατικούς. Ο Rudd εξαγρίωσε μερικούς Αυστραλούς Μουσουλμάνους, λέγοντας ότι υποστηρίζει το να επιτηρούνται τα τζαμιά της χώρας από υπηρεσίες πληροφοριών. Τα λόγια του ήταν : ''''Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού. Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία. Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά, τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας! Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ο Θεός σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου γιά να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη. Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε γιά τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μιά άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε! Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!''''
MIXALIS TATAKIS
10/06/2009 12:50
OTAN EXOYME PRODOTES POLITIKOYS POYLIMENOYS KE ORKISMENOYS STIN OLIGARHIA PARENTHESI STOYS AGLOSAXONES KE STOYS SIONISTES! TOTE H PSIFOS TOY ELLINA POY PREPI NA PAI? THEN PREPI NA PSIFISI GIORGO TON KARATZAFERH TON PATRIOTI TON HGETI POY ANISIXH KE ENDIAFERETE GIA TON ELLINA GIA AFTI THHN HROIKH PTRIDA POY THN EXOYN KATANTISI KOYRELI KE XEFTILA OIKONOMIKOS KE DIETHOS TA LAMOGIA TIS LESHIS BILDERBERG TO FIDI TOY FASISMOY FOVONTE ALLA EINAI PLEON ARGA MONO ENAS FASISMOS THA SOSI THN ELLADA KE THN EVROPH! XERETISMATA STIN EXOYSIA!!!
Σιγά τα Ωά
10/06/2009 12:48
@Thanos Linardos: Κοίτα λίγο αυγό δε βλάπτει για να μην ξεχνιόμαστε. Κι εγώ θα τους έριχνα. Και πίσσα και πούπουλα... Και ποιός σου είπε ότι δεν πρέπει να καταδικάσουμε και το Σταλινισμό? Αλλά όμως οι Κομμουνιστές στη Δύση έχουν προσφέρει πολλά: Ισότητα των δύο φύλων, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία, δικαιώματα των εργαζομένων κ.τ.λ. Άρα μην τους βάζεις μαζί με το Στάλιν... Αλλά πες μου, η Χρυσή Αυγή, ή το Βρετανικό ΒΝΡ τι έχουν προσφέρει εκτός από μίσος και βία? Τους κομμουνιστές θα τους δεις και στο εργοστάσιο να φωνάζουν κατά των απολύσεων. Θα τους δεις στο δρόμο να φωνάζουν για την ακρίβεια, την ανεργία, τη θέση της γυναίκας, το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τους φασίστες θα τους δεις να δέρνουν ανυπεράσπιστους μετανάστες και να υποδαυλίζουν το μίσος. Απέναντι στη βία τους λοιπόν λίγο αυγουλάκι δε βλάπτει! Ισα ίσα που στρώνει και το δέρμα.
αντωνης
10/06/2009 12:46
@GOLDEN BOY 10/6/2009 10:14 Σοβαρα ρε GOLDEN BOY, τι λες ρε! Αν ηθελες η χωρα να μεινει και ισως και να αναπτυχθει για τους απογονους σου δεν θα ακολουθουσες την καταστρεπτικη ιδεολογια που εκφραζεις με το nick σου, εκτος πια κι αν δεν ειναι σε θεση να κατανοησεις την σχεση μεταξυ αιτιου και αιτιατου. Κι οσον αφορα τις σβαστικες και τα λοιπα συμβολα, καλα θα κανεις, αν οντως ενδιαφερεσαι για το τι χωρα θα παραδωσεις στιε επομενες γενιες, να ασχοληθεις λιγο και με την ιστορια, για να δεις τι χωρα παρεδωσαν οι οπαδοι της σβαστικας στα παιδια και στα εγγονια τους.
Thanos Linardos
10/06/2009 12:44
File mou ANTI, akrivos gia sena egrapsa oti egrapsa to proi. Enohlise apo to Dahau ala ohi apo ta Gulag tis Rosias, tis ektelesis sta Killing Fields tis Kampotzis ke tis ales dekades ekatomiria thimata ton kommuniston, metaksi ke ton opion ekatontades hiliadon Ellinon kata tin diarkia tou simoritipolemou. Den eho kanena provlima na kinigao fasistes, ke ego mazi sou ime, ala na kinigisoume ke komounia sto onoma tis isotitos, tis alithias ke tis dimokratias, OK?
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ
10/06/2009 12:30
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ..ΣΧΕΤΙΚΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΖΗΣΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ '''' ΦΑΣΙΣΜΟΣ '''' ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΦΑΣΙΣΤΗΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ..ΕΜΟΙΑΖΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ.......ΘΕΙΟΥ...ΑΝΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ..ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΜΕ [ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ] ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ..ΔΕΣΕΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ...ΞΕΝΟΦΟΒΟΙ ΟΤΙ ΤΑ Α ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ..ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΚΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΑ ΕΤΣΙ ΕΣΕΙΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΕΡΑ...ΑΛΛΑ..ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΗΣΤΕΣ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΙΕΣ ? ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ? ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΗΝΙΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ...ΑΛΛΑ....ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ....ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΛΕΞΗ ΦΑΣΙΣΜΟΣ..
Προφήτης
10/06/2009 12:26
Καλές είναι οι ταμπέλες καλές είναι και οι θεωρίες.
Κύριοι όποιος είναι φιλοξενούμενος στο σπίτι μου θα έχει όλες τις ανέσεις που μπορεί η οικονομική μου κατάσταση να προσφέρει.
Εάν ωστόσο κάποιος μπει στο σπίτι μου με το ζόρι και τον τσαμπουκά θα υποστεί τις συνέπειες.
Εάν κάποιος από εσάς δεν συμφωνεί με όλα αυτά ας μου πει που μένει για να έρθω να κάνω κατάληψη στο σαλόνι του αξιώνοντας καλύτερο φαγητό και παροχές διαβίωσης.
"Ουδείς προφήτης εις τον τόπο του"
SPYROS
10/06/2009 12:19
ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.
ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ'' ΝΑ ΞΕΣΤΡΙΓΓΛΙΖΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (?) ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟ
ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΤΕ
ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΝΟΙΩΘΩ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ
ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΤΙΜΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ
ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΗΘΕΝ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ/ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ''
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΟΤΙ
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ. ΓΙΑΥΤΟ
ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ
ΧΑΛΙΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΕΛΛΑΔΑ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ. ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΤΙΜΗ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ''ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ-ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ''? ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ.
ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΑΣ ΧΩΡΟ
ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ
ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...
Δρακων
10/06/2009 12:00
..ή να κανεις καμια "βόλτα" στο Αρχιπέλαγος Γκουλαχ κα ιστα στρατόπεδα συγκέντρωςσης των ερυθρών κμερ (ξέρεις κατω εκεί στην Γκαμπότζη, αν το ξέχασες))..... Πεσ τα λοιπον και αυτα κε ΑΝΤΙ για ναχει καποια αξιοπιστια ο λογος σου.... Φιλικα ΔΡΑΚΩΝ
ΔΡΑΚΩΝ
10/06/2009 11:51
...δεν χρειάζεται κανείς να ανακαλύψει πάλι το τροχό. Η ιστορία κάνει κύκλους και επαναλαμβάνεται. Οι λαοί της Ευρώπης θα ξαναβρούν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση και τιμή επιστρέφοντας στο σίγουρο καταφύγιο του Κράτους-Εθνους και θα πάρουν πίσω τα κλεμμένα απά τα παγκόσμια μονοπώλια μέσω ενός γενικού ξεσηκωμού για κοινωνική δικαιοσύνη. Το Πολιτικο-Ιδεολογικό υπόβαθρο προ πολλού γνωστό: ΕΘΝΙΚΟ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ !!! Κάποια μορφή του θα συντρίψει πάλι τις κατευθυνόμενες αντεθνικές δυνάμεις στην Ευρώπη, δυστυχώς πιθανόν με το τίμημα ενός μεγάλου πολέμου. Και μετά πάλι θα αναρωτιούνται οι κάθε λογής αριστεροί ψευτοδιανοούμενοι για το τι πήγε λάθος .... ΔΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΡΑΚΩΝ
Γιωργος Μ.
10/06/2009 11:45
Εκει που τελειωνει η ανθρωπια ξεκινα ο φασισισμος.... περασατε πολλοι απο σας την διαχωριστική γραμμη
cthulhu
10/06/2009 11:27
Εν τάξει κύριε golden boy,μας το είπατε και χθες σε άλλο post.Το ακούσαμε... Άλλωστε είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούμε στον εγκέφαλο μας.Τίποτα δεν είναι παρεξηγήσιμο... Καλημέρα σε όλους...
jd
10/06/2009 11:22
Καλα τα λες για τους μεταναστες αλλα εχεις σκεφτει ρε φιλε οτι θα μπορούσες να εισαι και εσύ στη θέση τους?
Μην το παίζεις και πολύ χαλαρός ποτε δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσει η μοίρα.
Το μεγαλύθτερο π΄ροβλημα αυτής της χώρας και καθε χώρας ειναι αυτοι που κυβερνούν και το μόνο μέλημα τους ειναι πως θα τα ρπάξουν.
Δημητρης Ν
10/06/2009 11:22
Χριστε μου... ξυπνήστε. Δε θα αφήσουμε πάλι τους ξενοφοβικούς θρασύδειλους αλλά και τα χαμηλού επιπέδου ανθρωποειδή να διώκουν ανθρώπους...

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το ρατσισμό και το φασισμό.

Επιτέλους, λίγη λογική στο 30% του πληθυσμού που παραμένει ενεργό...
Ανώνυμος Αναγνώστης
10/06/2009 11:17
Συμφωνώ με την επιγραμματική άποψη των άγγλων ακαδημαικών-ιστορικών , ωστόσο νομίζω ότι τους διαφεύγει το μέγα ιστορικό γεγονός ότι την πατρότητα της καθιέρωσης του όρου δικαίου -δικκαίωματα στη συνείδηση του πολίτη την έχουν οι κατά καιρούς επαναστάσεις των λαών με πυρήνα εξώθησεις όλους τους πνευματικούς τους καθοδηγητές που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν κομμουνιστικής-σοσιαλιστικής αντίληψης με την αλτρουιστική έννοια του όρου. Δικαιώματα που καθιερώθηκαν κατά τον αιώνα που πέρασε μέσα από μία πολιτική σοσιαλδημοκρατικής πρακτικής απόπου εφευρέθει ο όρος του κράτους δικαίου και διασφάλισαν στον μέσω άνθρωπο δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου, σκέψης , της κοινωνικής κατανομής μέρος του παραγόμενου πλούτου, την εδρέωση των δημοκρατικών θεσμών και τη δημιουργία φορέων και μηχανισμός εμπλουτισμού της πλουραλιστικής δημοκρατίας, αντιμετωπίζονται από τους σημερινούς πολίτες ώς αυτονόητες αξίες για τις οποίες δεν υφίσταται λόγος υπεράσπισης .Τι συνέβει λοιπόν για όλες αυτές τις παμναθρώπινες αξίες και μπήκαν στο περιθώριο . Γιατί τις μέρες που βιώνουμε παρατηρείται το φαινόμενο ακραίων αντιλήψεων που περιχαρακώνουν τον μέσο πολίτη με αίσθημα ξενοφοβίας και προστατευτισμού , Η απάντηση των ερωτημάτων αυτών θα πρέπει να αναζητηθεί στην εφαρμοστέα καθημερινή πρακτική των πολιτικών μηχανισμών που τα τελευταία χρόνια είτε γιατί επικράτησε η κυρίαρχη ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και φιλελευθερισμού είτε γιατί οι συνέπειες της οικονομικής ύφεσης οδήγησαν σε μία αναθεώρηση της αξιοπιστίας του όλου παγκοσμιοποιημένου συστήματος που καθοδηγείται από το μητροπολιτικό ή περειφερειακό κεφάλαιο ,σε συνδυασμό με τα παντώς τύπου φαινόμενα διαφοράς που πλήγωσαν ανεπανόρθωτα τη σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με τους κοινοβουλευτικούς του εκπροσώπους. Μέσα σε ένα περιβάλλον προστατευτισμού ο πολίτης εύκολα παρασείρεται από ιδεολογήματα προστασίας της εθνικής του επιβίωσης και κατά συνέπεια πέφτει στη παγήδα του λανθάνοντα φασισμού που πάντα ερπόμενος φωλιάζει σε γωνίες επιφυλακής και εξόρμισης μέσα στον κορμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Το κυρίαρχο στοιχείο της αντιμετώπισής του είναι η συστράτευση όλων των πανανθρώπινων αξιών περί δικαίου και η ενσωμάτωσής τους στον ιδεολογικό οπλοστάσιο όλων των δημοκρατικών πολιτικών σχηματισμών , ώστε να βρεί τοίχος αδιαπέραστο. Πρωτίστος όμως θα πρέπει να ανακτηθεί η χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού λόγου από ολους τους εκφραστές όλου του ιδεολογικού φάσματος του Πολιτεύματος της Δημοκρατίας. Πρωτίστος δε γιαυτό θα πρέπει οι πολιτικοί μας να απαλαγούν από το κυρίαρχο φαινόμενο της διαφθοράς που βαραίνει σχεδόν όλους. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να ματώσουν μέχρι το κόκκαλο, άλλως τα φαινόμενα των ακροδεξιών-ακροαριοστερών θα ανθίζουν όχι γιατί έχουν να προτείνουν εναλλακτικές προτάσεις , αλλά γαιτί ο μέσος πολίτης αηδιασμένος από τις απαράδεκτες συμπεριφορές των μέχρι σήμερα πολιτικών του εκφραστών, επιλέγει την ολοκληρωτική αντίληψη της στρατιωτικοπατριωτικής φρούρισής του σε βάρος ασφαλώς της δημοκρατίας και της ίδιας του της ελευθερίας. Άλλωστε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη να αντιληφθούμε πόσο εύκολο είναι σε μια δημοκρατική κοινωνία του καταναλωτισμού και της ευημερίας, όλες οι ανωτέρω αξίες που κατακτήθηκαν από τους λαούς με αίμα και θυσίες να μπούν στο περιθώριο και στο βομό της ξενοφοβικής τους επιβίωσης . Τα ίδια συνέβησαν κατά τον Α΄παγκόσμιο πόλεμο με τις μετέπειτα συνέπειες της επικράτησης των φασιστικών καθεστώτων στην Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία με την στήριξη της πολιτικής και πνευματικής ελιτ(όρα Χαϊντενγκερ), το ίδιο επιχειρείται να συμβεί και σήμερα με την παραιτημένη αγωνιστική δράση όλων των πολιτικών, βουλιαγμένων στα σκάνδαλα και στη διαφθορά . Δυστυχώς βιώνουμε μέρες ανολθολογισμού που γοητεύει της ακρέες αντιλήψεις και της εξωθεί στη σκέψη να φλερτάρουν με την εξουσία. Είναι χρέος όλων των δημοκρατικών πολιτών με προτοστάτες την πνευματική τους ελίτ να αντισταθούν σε κάθε μορφή ακραίας αντίληψης που εδρεώνει και επαναφέρει αντιλήψεις και πιστεύω που αποσαρθρώνουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη των λαών και την οικουμενικότητα των αξιών της ελευθερίας, του κράτους δικαίου, της κοινωνικής αλληλεγγύης ,την έννοια της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών κλπ. Η συνθημαυτολογικού χαρακτήρα φράση των ακραίων εθνικιστών Η "Αγγλία για τους άγγλους" ή "Ελλάδα ελληνική", "καθαροί Ολλανδοί-Δανοί-ΦΙινλανδοί" είναι η απαρχή ενός νεου φαινομένου απομονωτισμού των λαών που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε ολοκληρωτικές-φαστιστικές πρακτικές με ολέθριες συνέπειες για τον ίδιο τον πολίτη. Το ζήσαμε στο παρελθόν με απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων-εκατομμυρίων ανθρωποθυσιών, που τα σημερινά φαινόμενα διαφθοράς και λοιπων σκανδάλων της Δημοκρατίας μας φαντάζουν μικροπτέσματα.
ΑΝΤΙ
10/06/2009 10:49
Φύρερ μου Thanos Linardos δεν ενοχλούμαστε. Ανησυχούμε. Έχει διαφορά, την οποία για να καταλάβεις εσύ θα πρέπει ίσως να θητεύσεις (ως κρατούμενος εννοώ) σε κάποιο Νταχάου ή να ξαναζήσεις ένα Δίστομο που δεν το εύχομαι φυσικά. Χάιλ.
ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ
10/06/2009 10:30
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ΜΕ ΕΣΑΣ
GOLDEN BOY
10/06/2009 10:14
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΞΥΠΝΑΕΙ!! ΘΑ ΨΗΦΙΖΩ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΜΒΛΗΜΑ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ Ή ΣΒΑΣΤΙΓΚΑ!! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕΙ: ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΤΛ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ, ΘΕΛΩ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗ ΓΝΩΡΙΣΑ!!
BASILIOS PIGKOULAS, koureas
10/06/2009 10:03
H ANODOS TOU FASISMOU THREFETAI APO THN OIKONOMIKH KRISH KAI THN ANASFALEIA POU EXEI TROMOKRATHSEI TA PORTOFOLIA TON EVROPAION. OI DOULEIES EXAFANIZONTAI, H MORFOMENH NEOLAIA EINAI APOGOITEVMENH, TA TAMEIA SYNTAXEON ADEIAZOUN, TA SYSTHMATA KOINONIKHS PRONOIAS KAI ASFALISHS EXOUN XETAPISEI, H AFOMOIOSH TON EKATOMYRION METANASTON DEN PETYXE, OI DYTIKOEVROPAIKES EPIXEIRHSEIS KLEINOUN TIS EGKATASTASEIS STH DYSH KAI TIS METAFEROUN STHN ANATOLIKH EVROPH KAI ASIA......FYSIKO EINAI H AISIODOXIA TON EVROPAION NA EXEI PAREI TON KATHFORO. H EVROPAIKH DEXIA, POU ME TON SAPIO ETHNIKISMO THS EXEI FEREI TH MAMA EVROPH SE DYO PAGKOSMIES KATASTROFES, XESPATHISE GIA MIA AKOMH FORA ME ADEIES YPOSXESEIS XTISMENES ME XARTINA TOUBLA. OI FASISTES TEXNOKRATES OIKONOMOLOGOI KAI POLITIKOI EKMETALEVONTAI TOUS FOBOUS TON ANERGON KAI TON APOGOITEVMENON GIA PROSOPIKA OFELH (PSIFOUS) KAI EXOUN EXAPOLISEI TO PANEVROPAIKO-SXEDIO MISOUS STIS BIOMHXANIKES XORES THS HPEIROU. OPOS EXEI GINEI KAI STO PARELTHON, H EVROPAIKH ARISTERA SE SYNERGASIA ME TOUS FILELEFTEROUS-POU PROS TO PARON BRISKETAI SE ARKTIKH NARKOSH-THA ANAGKASTEI NA ANTIDRASH ME PIO RIZOSPASTIKO TROPO APO THN ANOIXH TOU 68. OI BIAES SYGKROUSEIS STIS POLEIS THA GINOUN KATHIMERINO FAINOMENO. OI KATASTREPTIKES DIADHLOSEIS STO PARISI KAI ATHINA EINAI MONO H ARXH. KAMMIA FASISTIKH ASTYNOMIA KAI KAMMIA DEXIA KYBERNHSH DEN THA MPORESEI NA STAMATHSEI TH LAILAPA TOU NEAROU PLITHOUS TON APOGOITEVMENON. KATHE "PROSORINO" EKATOSTO NIKHS TON DEXION FASISTON THS EVROPIHS THA ANTIMETOPISTEI ME ANALOGES NIKES STIS ENOPLES MAXES TON POLEON.
ΝίκοςΒ
10/06/2009 09:57
Και κομμκουνιστικά κόμματα εκπροσωπούνται στην ευρωβουλή και όμως, παρά τα εκατομμύρια θύματα του κομμουνισμού παγκοσμίως, παρά τις ακρότητες που διέπραξαν και διαπράττουν κομμουνιστικά καθεστώτα δεν το κάνει κανείς θέμα. Οι Γκρίφιν και Βίλντερς τους ενοχλούν. Και για ποιά δημοκρατία μιλάμε? Ή υπάρχει δικαίωμα επιλογής ή δεν υπάρχει. Όσο για το "φασισμό" αυτός δεν αποτελεί προνόμιο των πολιτικών άκρων. Φασίστες έχουν αποδειχτεί κατά καιρούς κεντρώοι, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Άθεοι (η νέα θρησκεία), ομοφυλόφιλοι, οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων και πάει λέγοντας. Μέσα στον καθένα μας κρύβεται ένας φασίστας που περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να το δείξει. Και για να έρθω στο θέμα, το πραγματικό εισόδημα των ευρωπαίων πολιτών τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει μείνει στάσιμο παρά την αύξηση του πλούτου. Το κλίμα καταναλωτικής ευφορίας στο οποία ζούσαμε πριν την κρίση οφείλεται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στον δανεισμό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγαλοκαπιταλισμού και μόνο - του πολύ μικρού ποσοστού που "τσέπωσε" την αύξηση του πλούτου. Οι υπόλοιποι από εμάς θα εξισωθούμε σταδιακά στην εξαθλίωση των εκατομμυρίων μεταναστών (νομίμων και παρανόμων) που κατακλύζουν την Ευρώπη. Ο κόσμος όλος είναι δύο συγκινονούντα δοχεία - ένα πολύ μικρό των πλουσίων χωρών και ένα πολύ μεγάλο των φτωχών. Όταν τα δοχεία ενωθούν το επίπεδο του μικρού θα πέσει πολύ και του μεγάλου θα ανέβει ελάχιστα. Οι μετανάστες δεν θα "κλέψουν" απαραιτήτως τις δουλειές μας. Η παρουσία τους και μόνο μεταβάλει τη σχέση εργασιακής προσφοράς και ζήτησης συντριπτικά υπέρ της εργοδοσίας. Με άλλα λόγια, η υπερπροσφορά εργασίας δεν δίνει σε κανένα εργαζόμενο την ευκαιρία να διαπραγματευθεί καλύτερο εισόδημα και συνθήκες εργασίας. Η Ευρώπη εισέρχεται αργά σε ένα εργασιακό μεσαίωνα με τις κοινωνίες της σε κρίση και τους λαούς της διαλυμένους. Και αυτό το επίτευγμα οφείλεται αποκλειστικά σχεδόν στις συντονισμένες προσπάθειες της ΕΕ. Εύχομαι η άνοδος αυτή των ακροδεξιών κομμάτων να είναι μόνο η αρχή - προς το συμφέρον όλων μας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ
10/06/2009 08:50
ΟΛΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΔΙΕΚΝΥΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑΤΟ ΔΕΙ ΚΑΘΑΡΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ <<ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.,ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΙΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ.ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΜΦΙΔΙ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ.ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΕΙΝΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙ ΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΘΝΩΝ.ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ .ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΗΟΚΡΑΤΕΣ.. ΚΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ΄΄΄΄
Δράκων
10/06/2009 08:43
....Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί δεν πήραν μεγαλύτερα ποσοστα !!! ...Με ανύπαρκτες ηγεσίες και πνιγμένα στα σκάνδαλα τα κόμματα της δεξιάς και της σοσιαλοδημοκρατίας και με τις πουλημένες ηγεσιες τα κομματα της αριστεράς και των πρασίνων και μέσα στην οικονομική δύνη, την έκρηξη της ανεργίας και της λαθρομετανάστευσης στις χώρες της ΕΕ, τι άλλο απομένει απο το να στραφεί ο κόσμος στην ακροδεξιά. Ειδικά στην Ελλάδα, ένα έξυπνο ακροδεξιό κόμμα (οχι η τσοντα της ΝΔ) με καθαρή ηγεσία θα είχε τουλαχιστον 15-20% αυτη τη στιγμή. Αυτό θα γίνει σίγουρα μελλοντικά στην ελλάδα, μετα την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και τη νεα καταρράκωσή του στις συνειδήσεις των μαζών, ότι είναι το κόμμα της διαφθοράςα και της εξω-ελληνικής ιδεολογίας (χάνοντας κάθε τι πατριωτικό που αρχικά είχε στα λόγια τουλάχιστον). Δεν έχω αυταπάταες, ιστιορικά τα ακροδεξία κόμματα δεν επιλύουν μακροπρόθεσμα προβλήμταμ απλά αναγκάζουν τα υπάρχοντα κόμματα να πάρουν δραστικά μέτρα γιατην ενίσχυση της κρατικής μηχανής, εναντίον της εγκληματηκότητας της λαθρομετανάστευσης της εσωτερικής σφάλειας κλπ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΡΑΚΩΝ
Thanos Linardos
10/06/2009 08:20
Giati enohlounte toso poli meriki gia tin eklogi merikon atomon pou ekprosopoun fasistikes ideologies? O laos tous psifise ke afto prepi na ine sevasto. Otan peftoun avga stous eklegmenous apo ton lao ine san na peftoun avga ston idio ton lao ke tin dimokratia. Ama enohli toso poli o fasismos merikous tholokoultouriarides kalon ine na tous enohli ke o kommounismos o oipos efthinete gia poli perisotera thimata s''olo ton kosmo. Afta ta liga gia na diatirounte ke ligaki i isoropies.