Ενα ακόμα επεισόδιο από τα πολλά που έχουν παιχθεί έως τώρα και από αυτά που θα υπάρξουν και στη συνέχεια στην κόντρα Ερασιτέχνη και ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχαμε χθες. Ενα επεισόδιο αναμενόμενο, αφού στην ΠΑΕ είχαν αποφασίσει να απαντήσουν στο εξώδικο του Ερασιτέχνη και το έκαναν με επιθετικό τρόπο, κάνοντας και πάλι λόγο για καταχρηστική και παράνομη απόφαση να μη δίνεται το παραχωρητήριο του Απόστολος Νικολαΐδης. Η απάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ήρθε μερικές ώρες αργότερα, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη να ρίχνει… ρουκέτες εναντίον του Αλαφούζου, χαρακτηρίζοντάς τον «αρχινταβατζή» και «εχθρό» του Παναθηναϊκού. Και στο τέλος, αργά χθες το βράδυ, ήρθε η ανταπάντηση από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Το εξώδικο της ΠΑΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

(α) Η από 12/4/2018 μεταξύ μας σύμβαση περί εκκαθάρισης οφειλής και ρύθμισης είναι απολύτως έγκυρη και ισχυρή, και τηρείται απόλυτα από πλευράς ΠΑΕ.

(β) Εξίσου ισχυρή είναι και η μεταξύ μας βασική σύμβαση περί παραχώρησης χρήσης του Γηπέδου Απόστολος Νικολαΐδης.

(γ) Εφόσον υπάρχει ενεργή μίσθωση και τηρείται ο διακανονισμός των δόσεων του χρέους, η παράδοση σε εμάς του παραχωρητηρίου για το γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης δεν αποτελεί δικαίωμα που εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια σας αλλά νόμιμη υποχρέωσή σας προς εμάς.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ

(α) μέχρι την 15.00 της Παρασκευής 3/8/2018 μας παραδώσετε το παραχωρητήριο

(β) εντός τριών εργασίμων ημερών δημοσιοποιήσετε τα ακριβή ποσά τα οποία έχει καταβάλει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον Ερασιτέχνη τα τελευταία πέντε έτη.

«Εχθρός του συλλόγου»

Η απάντηση του Ερασιτέχνη ήρθε μέσω του ίδιου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Και ήταν ιδιαίτερα σκληρή.

«Προ δύο μηνών, μέσα σε όλες τις δυσκολίες και τις τεράστιες οικονομικές θυσίες που κάνω για το τμήμα μπάσκετ, ανέλαβα τον Ερασιτέχνη έχοντας να αποπληρώσω περί των 3,5 εκατομμυρίων χρέους.

Οντως, δουλεύουμε μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση. Δυστυχώς, μέσα σε όλα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνεχείς τρικλοποδιές ενός ανθρώπου, που εκτός από καταστροφέας του ποδοσφαιρικού τμήματος, άγεται και φέρεται ως αρχινταβατζής του συλλόγου… τον Ιωάννη Αλαφούζο.

Ενημερώσαμε την ΠΑΕ ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε να αποπληρωθεί το χρέος σε 60 δόσεις και αντιπροτείναμε λιγότερες δόσεις.

Η απάντησή της εμμέσως πλην σαφώς ήταν «πηγαίνετέ μας στα δικαστήρια». Οσο και να μην είναι αυτή μια παναθηναϊκή λύση, από τη στιγμή που και η μέχρι «χθες» λαλίστατη θύρα 13 έχει σωπάσει και από ό,τι φαίνεται κανείς δεν ενδιαφέρεται, αυτή είναι η μοναδική πλέον λύση. Ιωάννη Αλαφούζε, είσαι ό,τι χειρότερο στα 110 χρόνια ιστορίας αυτού του Συλλόγου. Ούτε εχθροί δεν έχουν φερθεί έτσι ανά τα χρόνια… εσύ πλέον είσαι και με τη βούλα». Τι απάντησε ο Γιάννης Αλαφούζος; «Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, βλέποντας ότι πλησιάζει στο τέλος η ελπιδοφόρα για το μέλλον συμφωνία για την πώληση των μετοχών του Παναθηναϊκού, προβαίνει σε μια ακόμα γελοία προσπάθεια να την υπονομεύσει. Αρνείται να παράσχει, ως έχει και νομική υποχρέωση στην ομάδα, το παραχωρητήριο της Λεωφόρου.

Επιπλέον με ανοίκειες εκφράσεις επιτίθεται προσωπικώς στον μόνον άνθρωπο ο οποίος τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να διασώσει και να εξυγιάνει τον Παναθηναϊκό και στον μόνο που αποδεδειγμένα μέχρι στιγμής έχει βάλει από την προσωπική του περιουσία στην ΠΑΕ πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Γιαννακόπουλος θέλει να διώξει τον Παναθηναϊκό από την ιστορική έδρα της Λεωφόρου, να τον αποκλείσει από το πρωτάθλημα και να διαλύσει κάθε ελπίδα ανάκαμψής του. Η δικαιοσύνη θα επιληφθεί της υποθέσεως, καθώς και των ύβρεων που εξαπέλυσε κατά του κ. Ιωάννη Αλαφούζου».

Παρουσίαση

Μέσα στο κλίμα… εμφυλίου που επικρατεί, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα παρουσιάσει σήμερα στις 13.00 τους Γιώργο Δώνη και Νίκο Νταμπίζα. Προπονητής και τεχνικός διευθυντής αναμένεται να μιλήσουν και για τα μεταγραφικά που τρέχουν, με τον Νταμπίζα να συνεχίζει τις επαφές.