Η απόκτηση του Βίκτωρα Κλωναρίδη πέρυσι από την ΑΕΚ, έπειτα από την αδυναμία που είχε δείξει ο Παναθηναϊκός να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή, είχε προκαλέσει ενθουσιασμό. Τόσο στις τάξεις του κόσμου της ομάδας όσο και στους ανθρώπους του Δικεφάλου. Τα όσα είχε πετύχει ο Κλώνα με τους Πράσινους ήταν εντυπωσιακά και η προσθήκη του έδειχνε ικανή να δώσει τεράστια δυναμική στην Ενωση.

Ωστόσο, με εξαίρεση εκείνα τα παιχνίδια του Αυγούστου κόντρα στην Μπριζ, ο Κλωναρίδης δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον. Ο 26χρονος άσος, παρά τις ευκαιρίες που πήρε από τον Μανόλο Χιμένεθ, δεν μπόρεσε να εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι της κιτρινόμαυρης μηχανής, κάνοντας μια μέτρια έως και κακή χρονιά. Βιώνοντας ανά στιγμές και την αμφισβήτηση από μερίδα του κόσμου.

Φέτος όμως η άφιξη του Μαρίνου Ουζουνίδη στην Ενωση αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Κλωναρίδη προκειμένου να αναγεννηθεί. Να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως υπό τις οδηγίες του έλληνα τεχνικού ο Κλωναρίδης διέπρεψε με τον Παναθηναϊκό, παίζοντας τότε σε έναν νέο ρόλο, πίσω από τον Μπεργκ.

Στο ματς απέναντι στη Γαλατάσαραϊ είδαμε και πάλι τον Κλωναρίδη του… Παναθηναϊκού. Εχοντας έναν αντίστοιχο ρόλο στο γήπεδο, κινούμενος δηλαδή στην πλάτη του Λιβάγια, ο Κλώνα ήταν από τους κορυφαίους της ΑΕΚ, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην τουρκική άμυνα. Με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή του προσπάθεια στη φάση από την οποία ήρθε το γκολ του Λιβάγια. Η εικόνα του φετινού Κλωναρίδη δεν έχει καμία σχέση με πέρυσι. Ο 26χρονος άσος δείχνει να έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, ξέρει πως ο προπονητής του στηρίζει πολλά σε εκείνον και είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Αρχής γενομένης από τα ευρωπαϊκά ματς που έρχονται, στα οποία η παρουσία του μπορεί να είναι καταλυτική. Μιας και ειδικά για το εκτός έδρας ματς της 8ης Αυγούστου είναι εκ των φαβορί για μια θέση στη γραμμή κρούσης του Δικεφάλου.

Τέλος στα σενάρια

Οριστικό τέλος στα σενάρια που είχαν αναπτυχθεί και ήθελαν την ΑΕΚ να κινείται για την απόκτηση ενός αμυντικού, προκειμένου να καλύψει το κενό του τραυματία Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, έβαλε χθες η Ενωση. Οπως ξεκαθαρίστηκε από επίσημα χείλη της ΠΑΕ, θέμα απόκτησης στόπερ ούτε τίθεται ούτε τέθηκε ποτέ, με την ΑΕΚ να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις υπάρχουσες λύσεις για τα μετόπισθεν.

Αυτό που σημειωνόταν από μεριάς ΑΕΚ είναι πως το διάστημα απουσίας του ουκρανού αμυντικού λόγω του τραυματισμού του δεν είναι τέτοιο που να χρήζει… ενίσχυσης. Ετσι, η Ενωση θα στηριχτεί στην παρουσία των Λαμπρόπουλου, Οικονόμου και Τσόσιτς στην άμυνα για τα ματς του Αυγούστου, περιμένοντας μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και τον Τσιγκρίνσκι. Με τον οποίο κλείνει η τετράδα των μετόπισθεν.

Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με τις πληροφορίες που ήθελαν τους Κιτρινόμαυρους να κινούνται για την απόκτηση του 19χρονου βόσνιου χαφ Βλάνταν Ντανίλοβιτς, που ανήκει στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα, αυτό που ξεκαθαρίστηκε από πλευράς ΠΑΕ ήταν πως ο νεαρός άσος όντως προτάθηκε και εξετάστηκε από την ομάδα, όμως η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Και πολύ δύσκολα θα προχωρήσει και στο μέλλον, με την ΑΕΚ να στρέφει αλλού το ενδιαφέρον της για την ενίσχυση του άξονα.