Γερμανικό «μπλόκο» σε έναν από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου στην ποδηλασία πίστας, τον Χρήστο Βολικάκη, έχει βάλει τις τελευταίες ημέρες η αεροπορική εταιρεία Λουφτχάνσα που δεν έχει παραδώσει ακόμα αποσκευές και σημαντικό εξοπλισμό τόσο στον Χρήστο όσο και στον αδελφό του Ζαφείρη που βρίσκονται στη Γλασκώβη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας που αρχίζει σήμερα!

«Είναι απίστευτο και δεν μας έχει ξανασυμβεί ποτέ στην καριέρα μας το συγκεκριμένο γεγονός. Διότι έχει τύχει και σε άλλη αποστολή να μη φτάσουν ταυτόχρονα οι αποσκευές, αλλά μέσα σε 24 ώρες το θέμα έχει διευθετηθεί. Αν είχε συμβεί σε εμάς, στο δικό μας αεροδρόμιο, αυτό με κάποιον ξένο αθλητή, θα μας είχαν… κρεμάσει ανάποδα» λέει στα «ΝΕΑ» ο πρωταθλητής μας που μαζί με τον αδελφό του Ζαφείρη ζουν μια οδύσσεια από το περασμένο Σάββατο!

Οταν στο αεροδρόμιο του Μονάχου, με αφορμή μια αστυνομική επιχείρηση (λόγω μιας ύποπτης γυναίκας που είχε μπει χωρίς έλεγχο σε κάποιο χώρο του αεροδρομίου), ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή των δύο ελλήνων ποδηλατών για τη Γλασκώβη.

Οι υπεύθυνοι τους ενημέρωσαν ότι η επόμενη διαθέσιμη, όπου θα είχαν θέση, θα ήταν την Παρασκευή 3 Αυγούστου, μία ημέρα δηλαδή μετά την έναρξη των αγώνων!

Τελικά, οι αθλητές μας μαζί με τους προπονητές Στέργιο Σαλποδήμο και Χρήστο Τερεντζούλια βρήκαν μια πτήση για το Μάντσεστερ και από εκεί με ταξί που πλήρωσαν από την τσέπη τους έφτασαν στη Γλασκώβη, αλλά χωρίς ποδήλατα, αποσκευές και εξοπλισμό!

Οριακά

Μόλις το απόγευμα της Τρίτης (τρεις ημέρες μετά το συμβάν δηλαδή) έφτασαν στη Γλασκώβη τα ποδήλατα, αλλά όχι οι αποσκευές, μέσα στις οποίες μεταξύ άλλων οι αθλητές έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν το ξενοδοχείο τους αλλά και απαραίτητο εξοπλισμό και αγωνιστικά ρούχα.

«Τουλάχιστον οι Σκωτσέζοι μάς έχουν βοηθήσει πολύ, μας έδωσαν από την πρώτη ημέρα ρούχα γιατί ήμασταν απλά με μια κοντομάνικη μπλούζα και είναι δίπλα μας. Ομως από τους υπευθύνους της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας δεν έχουμε κανένα νέο και κάθε μέρα τη βγάζουμε για κάποια ώρα στο αεροδρόμιο περιμένοντας κάποιο νέο. Και για τα ποδήλατα δεν μας ενημέρωναν και ήρθαν ξαφνικά έπειτα από τρεις ημέρες» μας λέει ο Χρήστος Βολικάκης που είναι συνηθισμένος βέβαια στα δύσκολα αφού είχε σοβαρά θέματα (και παράπονα) και από την ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας, όχι φυσικά για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά παλαιότερα για διάφορα άλλα.

Το θέμα είναι ότι ένας αθλητής που είναι πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη στο σκρατς και δεύτερος στο όμνιουμ και στο αγώνισμα πόντων, και ήταν μεγάλο φαβορί για κατάκτηση μεταλλίων, πλέον τον ενδιαφέρει να φτάσει στη γραμμή αφετηρίας (πρώτος αγώνας στο σκρατς αύριο).

«Είναι δεδομένο ότι θα παλέψουμε με τον αδελφό μου για το καλύτερο και προσωπικά θα διεκδικήσω ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να σκεφτώ τι μπορώ να πετύχω. Το μυαλό μου δυστυχώς ασχολείται και με άλλα θέματα. Αυτή η ιστορία πήγε στραβά από την αρχή και θα δούμε πού θα μας βγάλει. Απλά είναι κρίμα διότι πλέον έχει αρχίσει και η συλλογή βαθμών για τις ολυμπιακές προκρίσεις και ο στόχος ήταν διπλός σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα» επισημαίνει ο Χρήστος Βολικάκης.

Με δανεικά ρούχα!

Στο χθεσινό τεχνικό μίτινγκ (η τελική σύσκεψη διοργανωτών και ομάδων πριν από τους αγώνες) οι διοργανωτές άναψαν το πράσινο φως στα αδέλφια να αγωνιστούν παρά το γεγονός ότι δεν έχουν μαζί τους τα δελτία τους (είναι και αυτά στις αγνοούμενες αποσκευές).

Χθες έκαναν μόλις την πρώτη προπόνηση, όταν οι αντίπαλοί τους προετοιμάζονται εδώ και μία εβδομάδα στον χώρο, ενώ είναι πολύ πιθανό, όπως πάει η κατάσταση, να τρέξουν και με δανεικά ρούχα στους αγώνες.

Η πρώτη εμφάνιση του Χρήστου Βολικάκη είναι αύριο στο σκρατς (ένας συναρπαστικός αγώνας μαζικής εκκίνησης όπου αν κανένας αναβάτης δεν «ρίξει γύρο» στους υπόλοιπους, ο νικητής κρίνεται στο σπριντ τερματισμού σε μια συνολική απόσταση 15 χλμ.).

Το Σάββατο συμμετέχει στο όμνιουμ (πρόκειται για ένα αγώνισμα που αποτελείται από 6 μικρότερα: από ένα χρονόμετρο 250 μέτρων, έναν αγώνα πόντων 40 χιλιομέτρων, 4 χιλιόμετρα pursuit, αγώνα σκρατς 15 χιλιομέτρων, χρονόμετρο 1 χιλιομέτρου και αγώνα εξάλειψης – elimination).

Και την Κυριακή στον αγώνα των πόντων (αγώνας με μαζική εκκίνηση όπου οι αθλητές μαζεύουν πόντους ανάλογα με το αν θα «ρίξουν γύρο» στους αντιπάλους τους και με την κατάταξη στα ενδιάμεσα σπριντ). Ενώ τη Δευτέρα θα τρέξει παρέα με τον αδελφό του Ζαφείρη στο ομαδικό, το Μάντισον. Ισως το πιο καθηλωτικό αγώνισμα της ποδηλασίας πίστας με εναλλαγή του ζευγαριού της ομάδας την ώρα του αγώνα και με τρομερά σπριντ.

Τέλος, ο Ζαφείρης Βολικάκης θα συμμετέχει στο δικό του αγώνισμα (ατομικό) την Τρίτη. Ολα αυτά υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες που έχουν συναντήσει ώς τώρα στην καριέρα τους οι δύο ποδηλάτες, με τον Χρήστο, επαναλαμβάνουμε, να είναι ένας εκ των κορυφαίων στον κόσμο!