Στο τελικό στάδιο μονταρίσματος μπαίνει πλέον ο Παναθηναϊκός, που επέστρεψε από την Ολλανδία και πλέον αναμένεται να φορτσάρει και για τις μεταγραφικές κινήσεις του προκειμένου να έχει ο Δώνης μέχρι τα μέσα Αυγούστου ολοκληρωμένο το ρόστερ που θέλει. Και μέσα σ’ αυτό να βρίσκεται και ο βασικός επιθετικός.

Ο έλληνας προπονητής έχει θέσει τις προτεραιότητες και αυτό που τον καίει είναι δύο ακόμα κινήσεις. Του επιθετικού και ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού, που θα έρθει για να πλαισιώσει τους υπάρχοντες και να δώσει μία επιπλέον λύση στα μετόπισθεν. Αυτές είναι οι προτεραιότητες του Δώνη τούτη την ώρα, χωρίς να αποκλείεται να προκύψουν και άλλες απαιτήσεις στη συνέχεια ή κάποια περίπτωση σαν σφήνα, όπως αυτή του Αργύρη Καμπετσή.

Για την αμυντική γραμμή, ο Παναθηναϊκός εξετάζει τις περιπτώσεις των Παντελάκη και Κέζου, δίχως να αποκλείεται να πάει σε άλλη επιλογή ο Δώνης, ενώ για τον επιθετικό το πιθανότερο είναι πως η μεταγραφή θα προκύψει μετά τις 9 Αυγούστου. Πρόκειται για τη μέρα που ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος στην Πρέμιερ Λιγκ, η οποία από φέτος καθιερώνει αυτή την ημερομηνία ως καταληκτική για τις μεταγραφές των συλλόγων, μιας και στη συνέχεια ξεκινά το πρωτάθλημά τους και δεν θέλουν να υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα στους συλλόγους.

Ο Παναθηναϊκός αναζητεί παίκτη στη βρετανική αγορά, την οποία γνωρίζουν καλά οι Νταμπίζας και Δώνης και γι’ αυτόν τον λόγο θα περιμένουν προκειμένου να δουν ποιοι θα είναι οι «κομμένοι» των αγγλικών ομάδων σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία, έχοντας να διαχειριστούν ένα μπάτζετ περίπου 400.000 ευρώ.

Εξώδικο του Ερασιτέχνη

Η κόντρα μεταξύ ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και της ΠΑΕ συνεχίζεται. Μετά τις ανακοινώσεις της Τρίτης, με τις κατηγορίες από τη μία και την άλλη πλευρά, ήρθε το χθεσινό εξώδικο του Ερασιτέχνη προς την ΠΑΕ με το οποίο καταγγέλλει τη σύμβαση. Με το εξώδικο ο Ερασιτέχνης καλεί τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να απαντήσει μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στις 7 για τον νέο τρόπο εξόφλησης του χρέους. Και οι επιλογές που έχει πια η ΠΑΕ είναι δύο και γνωστές σε αυτήν από την τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών και την κίνηση καλής θέλησης του Ερασιτέχνη. Είτε να εξοφλήσει εφάπαξ το χρέος κερδίζοντας κούρεμα 90.000 ευρώ, είτε σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Μια κίνηση με την οποία από τον Ερασιτέχνη επί της ουσίας ασκούν πίεση στην ΠΑΕ για «απάντηση εδώ και τώρα» στην πρόταση που έχει γίνει, πριν συζητηθεί το θέμα της νέας συμφωνίας ενόψει της επόμενης σεζόν.

Χθες το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Παυλίδης κατέθεσε μια ευεργετική τροπολογία για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από τη Βουλή. Σύμφωνα με αυτήν, τροποποιούνται διατάξεις του νόμου περί «εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών», προκειμένου να αντιμετωπισθούν τεχνικά και ερμηνευτικά ζητήματα όσον αφορά την εφαρμογή του και για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες. Κάτι που σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να ρυθμίσει τα χρέη του απέναντι στους πιστωτές σε 120 δόσεις.