Ενας βραχνάς λιγότερος από χθες για τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι εξόφλησαν και τη δόση Ιουλίου στον Μάικλ Εσιέν, μια δόση που ήταν η τελευταία και το θέμα με τον Γκανέζο θεωρείται λήξαν. Ενα θέμα που ταλαιπώρησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Παναθηναϊκό και τον απείλησε και με αφαιρέσεις βαθμών. Για τον Λέτο οι Πράσινοι πήραν διορία να τα βρουν μαζί του μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Στα δικαστήρια το Τριφύλλι αναστενάζει, για να παραφράσω Σαββόπουλο.

Νιώθει ανασφάλεια

Μόλις πριν από δύο 24ωρα έγραφα (και φωτογράφιζα για να είμαι ακριβής) πως ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, κόουτς της Εθνικής Βόλεϊ, είχε παράπονα από τρεις παίκτες και γι’ αυτό υπέβαλε την παραίτησή του που δεν έγινε δεκτή. Ολοι ανήκουν σε άλλες ομάδες και όχι στον Παναθηναϊκό, την ομάδα του κόουτς. Αυτό φέρνει στην επιφάνεια ένα άλλο ζήτημα με τον τεχνικό και δράττομαι της ευκαιρίας να το αποκαλύψω: ο άλλοτε πασαδόρος νιώθει ανασφάλεια όταν εργάζεται με όχι απόλυτα γνώριμά του πρόσωπα και προτιμά όσους θεωρεί «παιδιά του». Ωραίο δεν είναι; Πάντως, ο ισορροπιστής πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Καραμπέτσος, ελπίζει να φέρει την ειρήνη. Παλαίμαχος ρέφερι είναι, λέτε να τα καταφέρει; Να σημειώσω εδώ ότι όσοι γνωρίζουν επιμένουν ότι συμπαθεί τον Εθνικό ο κάτοικος του Μοσχάτου και όχι κάποια δυνατή ομάδα!

Ελπίδα στα κουλουάρ

Θεωρείται μια από τις καλύτερες δρομείς στην Ευρώπη και το εξαργυρώνει. Ο λόγος για τη σπρίντερ από την Κρήτη, τη Μαρία Μπελιμπασάκη. Του λόγου της δεν θα χρειαστεί να μπει στη διαδικασία των προκριματικών, αλλά θα συμμετάσχει απευθείας στα ημιτελικά των 400 μέτρων ως μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στην Ευρώπη, μέσα στις 12 καλύτερες οι οποίες και αποφεύγουν (ακριβώς λόγω κατάταξης) τα προκριματικά.

Αποκλεισμός

Δεν άντεξε η Εθνική Εφήβων κόντρα στη Γαλλία και στο κρίσιμο σημείο (όπου και προηγήθηκε 70-63 περίπου 8′ πριν από το τέλος) δέχθηκε σερί 15-0 από τους Τρικολόρ, κάτι που στοίχισε την ήττα (86-81) και τον αποκλεισμό της από τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ κάτω των 18 της Λετονίας. Μένει η προσπάθεια, αλλά και το ταλέντο που κατέθεσαν κάποια παιδιά που όντως αξίζουν την προσοχή μας.

ΛεΜπρον

Ούτε τον οικοδεσπότη σεβάστηκαν και μάλιστα όχι όποιον κι όποιον, αλλά τον ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο λόγος για τους Ντρέιμοντ Γκριν (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς) και Τρίσταν Τόμσον (Κλίβελαντ Καβαλίερς) που μετά τον πλακωμό τους στους τελικούς του ΝΒΑ, το ξανάκαναν πριν από λίγες μέρες στο πάρτι που διοργάνωσε ο ΛεΜπρον σε γνωστό κλαμπ του Λος Αντζελες. Οπως διαβάζω στην αμερικανική ιστοσελίδα Bossip, ο καναδός φόργουορντ/σέντερ των Καβαλίερς άρχισε τον καβγά (όπως και στον πρώτο τελικό) και έριξε μπουνιά στον Γκριν, με τους ΛεΜπρον και Ντουράντ να παρεμβαίνουν προκειμένου να τους χωρίσουν. Μάλιστα, ο «Βασιλιάς» φανερά ενοχλημένος από το επεισόδιο αποχώρησε από το πάρτι του.

Χαμηλώνει το θέμα του Γιάγιαλο, αλλά…

Από την ΑΕΚ επιχειρείται να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στα μεταγραφικά και δη για την περίπτωση του Μάτο Γιάγιαλο. Ο βόσνιος μέσος της Παλέρμο απασχόλησε την ΑΕΚ, ενώ σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στη μανατζερική πιάτσα εξακολουθεί να απασχολεί. Ωστόσο, για να προχωρήσει η υπόθεση θα πρέπει οι απαιτήσεις της Παλέρμο αλλά και του παίκτη να πέσουν αρκετά. Κάτι που ενδεχομένως να απαιτεί και συγκεκριμένα επικοινωνιακά «τρικ» από πλευράς ΑΕΚ, προκειμένου το θέμα της απόκτησης του Γιάγιαλο να έρθει στα μέτρα της. Κάτι που ίσως να εξηγεί τη στάση της Ενωσης γύρω από το ζήτημα, τουλάχιστον σε επίσημο επίπεδο. Πάντα οι μεταγραφές θέλουν τη στρατηγική τους, θα πρόσθετα…