Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν θα μετακομίσει από το Τορίνο στο Μιλάνο και ο Λεονάρντο Μπονούτσι θα κινηθεί στην αντίθετη κατεύθυνση. Μίλαν και Γιουβέντους συμφώνησαν τελικά στην ανταλλαγή που συζητούσαν τις τελευταίες ημέρες.

Από τη χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών στο Μιλάνο βγήκε τελικά ο… λευκός καπνός. Την ώρα που αποχωρούσε ο γενικός διευθυντής της Γηραιάς Κυρίας, Γκιουζέπε Μαρότα, ρωτήθηκε αν είχαν συμφωνήσει. «Σχεδόν, σχεδόν», απάντησε χαμογελώντας. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, απομένουν πλέον οι υπογραφές.

Ο Ιγκουαΐν θα φορέσει τη φανέλα της Μίλαν στην επόμενη περίοδο με τη μορφή δανεισμού. Στο ταμείο της Γιουβέντους θα μπουν 18 εκατ. ευρώ και στην περίπτωση που η Μίλαν θελήσει στο τέλος της σεζόν να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή θα πρέπει να καταβάλει άλλα 38 εκατ. Παράλληλα, ο Μπονούτσι έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από το Τορίνο ετοιμάζεται να επιστρέψει, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την άμυνα της Γιουβέντους. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται ακόμα ένας παίκτης της Γηραιάς Κυρίας, ο Ματέο Καλντάρα, ο οποίος πέρυσι ήταν δανεικός στην Αταλάντα και από τη νέα περίοδο θα φοράει τη φανέλα της Μίλαν. Θυμίζουμε ότι ο Ιγκουαΐν ήρθε πριν από δύο χρόνια στο Τορίνο (από τη Νάπολι) αλλά μετά την άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο θέλησε να αλλάξει περιβάλλον. Να προσθέσουμε ότι ο Μπονούτσι για να επιστρέψει στην πρωτεύουσα του Πεδεμόντιου δέχθηκε να μειωθεί κατά δύο εκατ. ευρώ το ποσό του συμβολαίου του.

Και η Ιντερ… κινείται

Μεγάλη κινητικότητα εμφανίζει στο μεταγραφικό κομμάτι και η άλλη ομάδα του Μιλάνου, η Ιντερ. Ο Κροάτης Σίμε Βρσάλικο έφτασε χθες στην ιταλική πόλη και ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο ενός έτους, καθώς παραχωρείται δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην Ιντερ θα βρει άλλους δύο συμπατριώτες του, τους Πέρισιτς και Μπρόζοβιτς, ενώ ο ιταλικός Τύπος ανέφερε χθες ότι η Ιντερ είναι έτοιμη να χτυπήσει την πόρτα της Ρεάλ για τον Μόντριτς! Το σίγουρο πάντως είναι ότι η ιταλική ομάδα είναι κοντά σε συμφωνία με την Μπάγερν για την απόκτηση του Βιδάλ. Σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του Βρσάλικο στην Ατλέτικο, ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον είχε… έτοιμο. Η ισπανική ομάδα ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του κολομβιανού αμυντικού Σαντιάγκο Αρίας ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνιζόταν στην Αϊντχόφεν.