Απομένουν 23 μέρες μέχρι να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως στις 25 Αυγούστου θα έχουμε σέντρα. Το αυτονόητο, να αρχίζει δηλαδή ένα πρωτάθλημα σε μια χώρα στην ημερομηνία που έχει εξαρχής οριστεί, στην Ελλάδα είναι το δύσκολο. Το απλό γίνεται περίπλοκο.

Οι ομάδες ξαφνικά μαθαίνουν πως το πρωτάθλημα βρίσκεται στον αέρα, οι προπονητές αναγκάζονται να αλλάξουν προγραμματισμό μηνών, ωστόσο ο Γιώργος Βασιλειάδης μέσα σε όλη αυτή την παράνοια συνεχίζει να τα βλέπει όλα σωστά δομημένα! Και να μιλάει για επιτυχημένες θεσμικές αλλαγές, για μια τριετία επιτυχημένης διαδρομής που… έφτιαξε το ποδόσφαιρο. Ενα ποδόσφαιρο και ένα πρωτάθλημα στο οποίο τα ντέρμπι τίτλου κρίθηκαν στο γήπεδο του δικαστηρίου και όχι στο χορτάρι!

Ενα ποδόσφαιρο στο οποίο ο Γιώργος Βασιλειάδης πρώτα αποφασίζει τις αλλαγές που εκείνος θέλει και μετά τις ανακοινώνει στους άμεσα ενδιαφερόμενους. Δηλαδή, στις ομάδες. Ενα ποδόσφαιρο που ο υφυπουργός Αθλητισμού θέλει να περάσει «βίαιες» αλλαγές, δίχως νωρίτερα να έχει συζητήσει με κανέναν. Χωρίς να επιδιώξει τη συναίνεση. Παρά μόνο με την UEFA και τη FIFA, που έρχονται σαν μπαμπούλες για να περάσουν τους δικούς τους όρους, χωρίς να υπολογίζουν τους συλλόγους. Που χωρίς αυτούς, πολύ απλά δεν θα υπάρχει ποδόσφαιρο.

Ολα καλά

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλειάδη και όσα είπε χθες στη Βουλή, οι θεσμικές αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο για την… ταμπακέρα δεν είπε τίποτα. Για το γεγονός πως σε τρεις εβδομάδες υποτίθεται ότι θα έχουμε σέντρα, αλλά όλα είναι στον αέρα, δεν είπε τίποτα. Για το ότι δεν έχει γίνει ακόμα η κλήρωση του πρωταθλήματος δεν ψέλλισε λέξη. Για το πρωτοφανές γεγονός να μην έχουν οι μισές ομάδες τηλεοπτικό συμβόλαιο, πάλι δεν είπε λέξη! Κατά τ’ άλλα… όλα καλά. Θυμήθηκε την παράγκα για να απαντήσει σε όσα τους καταλόγισε η Αννα Καραμανλή.

Ρωτάει την Αννα Καραμανλή για το Koriopolis του 2011. Λες και δεν ήταν εκείνοι που το έφεραν στο δικαστήριο, όταν η εγκληματική επί ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε φιάσκο. Θέλετε κι άλλο; Αποφάσισαν να ξηλώσουν τον νόμο Κοντονή επεκτείνοντας τις θητείες των δικαστών στο ποδόσφαιρο πέραν της τριετίας. Αλλά αν δεν λαθεύουμε, οι ίδιοι έλεγαν πως η τριετία είναι μεγάλο διάστημα, γιατί δημιουργεί συνθήκες διαπλοκής και πιέσεων. Ο Βασιλειάδης αναφέρθηκε σε ασφάλεια, ενώ επί υπουργίας του έγινε η ντροπή με τον ανελέητο ξυλοδαρμό φιλάθλων στον Βόλο. Οσο για τα περί εξυγίανσης, μάλλον προσπερνά ότι το διάστημα που βρίσκεται σε υπουργικό γραφείο επέστρεψαν ο Θωμάς, ο Μπέος και ο Γκαγκάτσης.

Σε άλλη χώρα

Ολα αυτά συνέβησαν την ημέρα που κατέθεσαν τροπολογία-ντροπή και φωτογραφική ώστε να ρυθμιστούν χρέη ύψους 25 εκατ. του Παναθηναϊκού σε βάθος δεκαετίας. Και βέβαια, ουδείς πρέπει να λησμονεί την πρόθεση να επιχορηγηθεί η ΕΡΤ από την υπερφορολόγηση των πολιτών για να χαρίσει δεκάδες εκατομμύρια σε όσους δεν βρίσκουν τηλεοπτικό συμβόλαιο στην αγορά.

Είναι πολλά όσα θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε για την εποχή Βασιλειάδη. Οπως ότι θεωρεί ανεξάρτητη των ΕΠΟ και την ΚΕΔ, όταν αναγκάστηκαν να φέρουν ξένο διαιτητή για τον τελικό Κυπέλλου του περασμένου Μαΐου, την ίδια στιγμή που οι ξένοι στην Ομοσπονδία είναι περισσότεροι από τους Ελληνες και βέβαια όταν επί ημερών τού συγκεκριμένου υφυπουργού για πρώτη φορά παράγοντας που έφερε περίστροφο διέκοψε ανενόχλητος αγώνα.

Είναι τόσα πολλά. Αμέτρητα. Σε σημείο που όποιος άκουγε χθες τον Γιώργο Βασιλειάδη να νόμιζε πως κατοικεί σε άλλη χώρα. Να πίστευε ότι αληθινά έχει φτιάξει το ποδόσφαιρο, ενώ η πεποίθηση όλων είναι πως κάνουμε βήματα προς τα πίσω συνεχώς και όσα λένε οι αρμόδιοι θυμίζουν άτομα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.